Feed on
Posts
Comments

Archief

Hieronder treft u het volledige, per jaar, maand en dag, archief van Veelkantie aan. Geef het archief even een moment om te laden. Kunt u niet vinden wat u zoekt probeer het dan eens met de zoekfunctie onderaan (rechts in de sidebar van) de voorpagina en voer daar een steekwoord in. Nog altijd niet gevonden wat u zocht? schroom niet om meneer Veelkantie een mailtje te sturen via de Contactpagina. Dan zoek ik het voor u op en mail u de link per ommegaande toe.

  • Vreemde Voedsel Feiten - Muisjes zonder brood

    Wij zijn nogal eenkennig qua voedsel. Voor de moderne Westerse mens moet het vlees in de s ...

  • Biertjuh!!!

    Ik moest maar eens uit de kast komen. Ik ben bierseksueel. Ik hou van bier. Bier is het me ...

  • Vreemde Voedsel Feiten - Mega hamburger van slechts 5.214 ca ...

    Nu eet ik zelden of nooit bij een hamburgerrestaurant. De hamburgers bij ketens als McDona ...

  • Mijn prachtige cadeaus

    Goed, mijn verjaardag zit er weer op. En ik kan met een zeer tevreden gevoel terugkijken o ...

  • Dit soort dingen maken het leven het leven waard!

    Zoals u misschien heeft begrepen vier ik vandaag het feit dat ik 44 jaar ben geworden. T ...

  • Sub in Subway staat voor ondermaatse kwaliteit

    Vanmiddag waren we even in shoppingcenter Bataviastad (zie recensie). We waren op zoek naa ...

  • Vreemde Voedsel Feiten - San Francisco en de oorlog tegen Ha ...

    Ja u leest het goed. Hamburgers, patatjes, milkshakes en ijsjes schijnen niet goed te zijn ...

  • Verse Chorizo Worst (Now with the full making of video!)

    Na de prachtige maar toch mislukte worst van vrijdag ondernemen wij, stoutmoedig als wij z ...

  • 10.2010
  • Onze eerste zelfgemaakte worst!

    Zoals u eerder heeft kunnen lezen was vandaag eindelijk onze vleesmolen annex worstmaakmac ...

  • Hij is binnen! Onze vleesmolen/ worstmaker

    Het duurt nog een dag of 12 voordat ik officieel jarig ben (44 jaartjes jong) maar vandaag ...

  • Speciaal voor de snoepfanaten!

    Ik ben niet zo'n snoeper en voor 'ouwe snoeper' ben ik te jong. Maar dat wil niet zeggen d ...

  • Vreemde Voedsel Feiten - Tom en zijn moeders waandenken

    Tom is in 2008 een op zichzelf normale jonge van 11 jaar. Maar Tom is nogal klein van stuk ...

  • Minimale temperaturen voor vlees, vis, gevogelte en eiergere ...

    Soort vlees Fahrenheit Graden Celsius Kelvin ...

  • Europshopper Pizza Test

    Enige tijd geleden plaatste ik een coupon voor gratis Euroshopper Pizza's. Daar wilde wij ...

  • Gepofte aardappel gevuld met Mexicaans gehakt

    We waren eigenlijk van plan om Roti kipkerrie te eten, maar bedachten ons op het laatste m ...

  • Bloem van Chinese kool

    De feestdagen komen er weer aan, dus de kans is groot dat u nu al na aan het denken bent ...

  • Quiche gevuld met ei, ham, spek, champignon, ui en kaas

    Voor wie het niet weet, een quiche of quiche lorraine is een hartige taart die je naar sm ...

  • Vreemde Voedsel Feiten - Jamie Oliver en zijn onzin propagan ...

    Jamie Oliver probeert met een hoop nonsens, alsof kipnuggets van de karkassen van kippen g ...

  • Smaakpolitie België - Ketchup 'slechts' 3+ jaar over da ...

    Het kan eens gebeuren dat je de uiterste houdbaarheid van een product even over het hoofd ...

  • Kippeling met een boeren (Griekse) salade en frieten

    Kibbeling, stukjes witte vis in een krokant korstje, kennen de meeste onder ons wel. Kippe ...

  • Chili met Chorizoworstjes

    Vanavond aten wij heerlijke chili. En daarbij aten wij eveneens heerlijk chorizoworstjes. ...

  • Dr. Oetker 'Culinaria' Pizza's Test

    Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar Enige tijd geleden testte wij al de Wagne ...

  • Chicken, Bacon, Lettuce, and Tomato Wrap

    Via Wat Eten we Vandaag kondigde ik aan dat we vanavond kip met bacon wraps zouden eten. M ...

  • 09.2010
  • BBQ Brick test (plus update)

    Vandaag deed ik voor u de BBQ Brick, ofwel de barbecue baksteen test. De BBQ Brick is een ...

  • Dolmadakia

    Buiten een heerlijke appeltaart maakten we vanmiddag ook een flink portie dolmadakia. Dolm ...

  • Appeltaart

    Vanmiddag maakte mevrouw Veelkantie haar fameuze appeltaart. U weet wel, die niet te zoet ...

  • Paardenstoofpotje

    Toen wij van de week bij onze slagerij waren zagen wij buiten werkelijk schitterende vark ...

  • Spareribs roken

    Telkens heb ik bij een zonovergoten dag, zoals vandaag, zoiets van: 'het kon de laatste da ...

  • Spaghetti Meatballs

    Lekker kan soms zo eenvoudig zijn. Zoals in het geval van Real Italian American Spaghetti ...

  • Lekker vloerbroodje gebakken (nu met extra foto)

    Vanavond eten we Spaghetti Meatballs. En daarbij is het heerlijk om de saus op te deppen ...

  • Babi Pangang Spek met paksoi en nasi

    De Surinaams/ Chinese keuken zit vol heerlijkheden. Babi Pangang Spek is daar één van. En ...

  • Feiten over poep

    Zoals u inmiddels weet heb ik een flinke griep te pakken. Tenminste, door medicijnen die ...

  • Rösti Pannenkoek met vulling

    We hadden vandaag weer eens een experimentele bui. Dus hebben we vandaag pannenkoekenbes ...

  • Rundvlees stoofpotje (nu met betere resultaatfoto's)

    De herfst zit er alweer goed aan te komen. Dus komen ook de stoof- en stamppotten weer in ...

  • Food Art

    ...

  • Gerookte loinribs in drie smaken

    Dit is een re-post i.v.m. een technisch probleem met de originele post Bij de lokale slag ...

  • Interactieve video: Blend Your Own Adventure

    Dit blog gaat, buiten uitgaan, over eten en drinken. En zo nu en dan testen wij bepaalde ...

  • Wagner ‘Big Pizza’s’ test.

    Vanavond testen wij voor u drie smaken pizza's van het merk Wagner. Het gaat om het type ' ...

  • Wat marineer feiten…

    Het woord “marinade” dateert van 1600, de tijd wanneer vlees en vis werden gepeke ...

  • Een dagje Recreatiepark Steinerbos te Stein

    Op vakantie in het mooie Zuid- Limburg, en een dagje wat leuks doen met de kinderen? Dan i ...

  • Vreemde Voedsel Feiten - Casu Marzu is verrotte Pecorino met ...

    Pecorino is een Italiaanse schapenkaas. De naam is afkomstig van het Italiaanse woord Peco ...

  • Vreemde Voedsel Feiten - Diner betekende eigenlijk Ontbijt

    Het ook in het Nederlands ingeburgerde woord Diner stamt origineel af van het Franse woord ...

  • Vreemde Voedsel Feiten - Wortels waren eigenlijk paars

    Heel veel fruit en groentes zagen er vroeger totaal anders uit. Daarom is het verhaaltje d ...

  • Vreemde Voedsel Feiten - IJsjes is een Chinese uitvinding

    Bij ijsjes denken de meeste mensen direct aan Italiaans ijs. En niet onterecht. Italianen ...

  • Vreemde Voedsel Feiten - Drooglegging VS

    Tijdens de drooglegging jaren, toen de verkoop van alcohol werd verboden in de Verenigde S ...

  • Vreemde Voedsel Feiten–Kopi Luwak–De duurste kof ...

    De duurste koffie ter wereld is Kopi Luwak. Het kost per pond ergens tussen de $ 120,- (va ...

  • Vreemde Voedsel Feiten - Worcestershire saus

    Worcestershire saus is gemaakt van opgeloste vis. Van Ansjovis om precies te zijn. De gehe ...

  • Vreemde Voedsel Feiten–Gevulde Kameel

    Het grootste menu-item ooit volgens het Guinness Book of Records is gevulde kameel. Gevuld ...

  • Vreemde Voedsel Feiten–1000-jarig Ei is ‘maar&rs; ...

    Een Chinese delicatesse, die gemaakt wordt van een eendenei, noemt men Duizendjarig Ei. Wa ...

  • Vreemde Voedsel Feiten - Balut, een Ei dat net niet is uitge ...

    Ik verbaas me regelmatig over Westerse mensen met een ‘alternatieve’ kijk op het leven die ...

  • Vreemde Voedsel Feiten - Doerian – De Lijkluchtvrucht

    Het schijnt dat het lichtgele vruchtvlees van de Doerian of Durian in de mond aanvoelt als ...

  • Vreemde Voedsel Feiten - Bananen – de Feiten

    Er zijn bijna geen mensen die bananen niet lekker vinden. Maar wat weten we eigenlijk van ...

  • Vreemde Voedsel Feiten - Bah in Blik

    U weet dat ik absolute niets tegen blikvoer heb. Sterker nog, deze conserveringsmethode he ...

  • Vreemde Voedsel Feiten - Fugu – Ook geschikt voor exec ...

    De Japanse delicatesse Fugu (spreek uit Fuku) dat vernoemd is naar de Japanse naam voor he ...

  • Vreemde Voedsel Feiten - Baby Muizen Wijn

    Klinkt best schattig, is het niet? Maar niet als u weet dat we het over een Aziatische, me ...

  • Veelkantie TV

    Zie hieronder onze Kookvideo's Loempia's Maken Chorizo Worst Maken Tarte Tarti ...

  • 08.2010
  • Kiprollade, krieltjes met groenten en spekjes en sperziebone ...

    We hadden vandaag weer mazzel. Bij Albert Heijn waren was de kiprollade in de aanbieding. ...

  • Bataviawerf te Lelystad

    Mocht u eens een bezoekje brengen aan bijvoorbeeld Batavia Stad (zie hier de recensie) dan ...

  • Bataviastad te Lelystad

    Dagelijks, en met name in de weekeinden arriveren er busladingen mensen om Batavia Stad te ...

  • Biologisch… toch niet zo logisch

    In een eerder artikeltje vertelde ik al eens dat ik een vrij agressieve vorm van artritis ...

  • Gevulde Paprika op z’n Mexicaans.

    Kijk, dat was eens mooi mazzel hebben. Zo'n beetje alles dat we nodig hadden voor de gevul ...

  • Het Drielandenpunt te Vaals

    Het drielandenpunt te Vaals rondom het jaar 1900 Het historische drielandenpunt (voorh ...

  • Restaurant wijncafé & proeverij De Rijke Jansen Valkenbu ...

    Het mooie van vakanties is dat je zomaar spontaan bijzondere mensen kunt ontmoeten. In de ...

  • Bufkes – Bourgondische broodjes en maaltijden

    Zoals u weet, en anders vertellen wij het u bij deze, Veelkantie is een volstrekt niet com ...

  • Hotel – Café Limburgia te Valkenburg

    In het bruisende hart van het Zuid Limburgse Valkenburg treft u een gezellig en sfeervo ...

  • Test 'verse' snacks van de Jumbo

    Vroeger was de snackbar nog wel eens een goedkoop alternatief als avondeten. Tegenwoordig ...

  • Ode aan het conservenblik

    Goed beschouwd leven we qua voeding en voedsel in een gouden tijd, in vergelijking met pa ...

  • Ajam ketjap met paksoi en mihoen

    Budget koken doe je ook door niets weg te gooien mits het niet strikt noodzakelijk is. Mij ...

  • Zelf worst maken?

    De ellende met dat internet van tegenwoordig is dat ik veel te veel inspiratie opdoe. Wan ...

  • Tortilla Taart uit de oven

    Tortilla wraps is een zeer veelzijdig product. Je kunt er enorm veel mee variëren. Veel me ...

  • Soorten Varkensribben

    Koopt u bij de supermarkt, de slager, de keurslager en zelfs in restaurants en de afhaalt ...

  • Insalata Caprese (salade in de stijl van Capri)

    Zoals u heeft kunnen zien aten wij bij de Kip braad/ grillstukken een heerlijke salade van ...

  • Shoarma Variaties & Tips

    Van origine maakt men shoarma van lamsvlees, maar tegenwoordig is het ook geen schande di ...

  • Is uw vlees al gaar?

    Jaarlijks vallen vele duizenden mensen in Nederland ten prooi aan voedselvergiftiging. In ...

  • Houtsoorten om mee te roken

    Zoals u weet kunt u in de firebox van een roker ook hout stoken om mee te roken. Ook met ...

  • Barbecueën en uw veiligheid

    Ieder jaar neemt de populariteit van barbecueën toe. En dat is niet zo verwonderlijk. Als ...

  • Gerookte beenhammetjes

    De beenhammetjes waren in de aanbieding, dus vandaag rookten we twee licht gepekelde beenh ...

  • 07.2010
  • Contact

    [contact-form 1 "Contact form 1"]

  • Vers of bevroren?

    De gemiddelde Nederlander is geobsedeerd door versheid. Je kunt geen verpakking uit het s ...

  • Zelfgemaakte rundvlees & kipvlees Kroketten

    Veel mensen houden eens per week, meestal de zaterdag, een brood dag. En dat kan heerlijk ...

  • Welke eisen te stellen aan een barbecue?

    Wat voor een model barbecue u koopt is grotendeels een kwestie van smaak. En natuurlijk mo ...

  • Barbecuesauzen van Grillmeister (Lidl huismerk)

    Redelijk enthousiast geworden over de rubs van Grillmeister besloten wij om ook de sauzen ...

  • Gas, elektrisch, hout, houtskool of briketten?

    Er zijn heel wat soorten barbecues en die kunnen allen op een andere soort brandstof werk ...

  • Gevulde champignons van de barbecue

    Als u lekker gaat barbecueën is het voor de gasten altijd even wachten. Het loont dus de m ...

  • 16 inch Oklahoma Smoker - mijn ervaringen

    Ik heb al best wat jaren ervaring met het grillen van vlees en andere producten. Voorheen ...

  • Mijn Missie

    Eten is buiten noodzakelijk ook lekker. Maar helaas hebben steeds minder mensen de tijd en ...

  • Leave a Reply