Feed on
Posts
Comments

Eerder deze week liet ik u kennis maken met onze Cone-Imex ©. Ofwel een hoorn van loempiavellen gevuld met heerlijke Aziatische lekkernij. Toen gaf ik u al aan dat wij later die week ook een Tex Mex variant van tortilla zouden fabriceren. En dat later in de week was gisteren.

De werkwijze is nagenoeg hetzelfde als in geval van de Cone-Imex ©. Met dien verstande dat tortilla’s iets stugger zijn dan de aanvankelijk slappe loempiavellen. Maar dat ‘probleempje’ tackelde ik door twee tandenstokers in de tortilla en de hoorn van zilverpapier te prikken.

Is het nu allemaal abracadabra wat u hierboven lees, laat het mij u dan inzichtelijk maken met een tekstuele toelichting van de bereidingswijze en de nodige foto’s daar weer van.

Om te beginnen maakte ik eerder deze week al een conus van zilverfolie om de toen loempiavellen, ten behoeve van de Cone-Imex ©, omheen te kunnen ‘vouwen’ zodat deze in vorm bleven in de oven tijdens het voorbakken.

Deze bewaarde ik uiteraard omdat ik later deze week, ofwel gisteren, van voornemens was om ook hetzelfde kunstje uit te halen met tortilla’s. Dus ‘vouwde’ ik om deze conus de tortilla’s om voor te bakken.

Terwijl ik één voor één de tortilla’s voorbakten in de oven, 7 minuten op 200 graden Celsius, maakte ik ook een lekkere chili op daarmee de tortillaconussen te kunnen vullen.

De vulling bestond uit rundergehakt, rode paprika, chiliboontjes, tomatenblokjes, ui, knoflook, chorizoworst, beetje chilisaus, wat rode peper en Cajunkruiden naar smaak.

Toen de tortilla’s eenmaal voorgebakken waren en daardoor de hoornvorm behielden werd het tijd om ze te vullen met bovenstaande chili. Om het lekken van de vulling uit de hoornen wat te beperken deed ik eerst wat geraspte kaas in de punt van de hoornen.

Daar ging uiteindelijk de inmiddels afgekoelde chili op en in de hoorn. Daar deed ik dan weer, als afsluiter flink wat geraspte kaas op. Ik legde de gevulde tortillaconussen, op wat keukenpapier tegen het lekken, in een ovenschaal en strooide daar eveneens wat geraspte kaas overheen.

De ovenschaal met de gevulde tortillaconussen deed ik vervolgens nog circa 15 minuten bij een temperatuur van 180 graden Celsius in de oven om de tortilla’s af te bakken, de vulling weer op te warmen en de kaas te doen smelten. En dat kwam zo uit de oven:

Even de gevulde tortillaconussen van elkaar losmaken door de gesmolten kaas met een mes los te snijden en het smullen kon beginnen!

Gewoonweg te lekker voor woorden. En buitengewoon simpel te eten want u kunt de gevulde tortillaconus zo uit de hand eten. Wel even een servet eronder tegen het lekken van de heerlijke sappen, en smullen maar. Dit is zeker voor herhaling vatbaar en leuk om gasten voor te zetten.

het bleek dat je als volwassen persoon meer dan genoeg hebt aan twee van deze conussen, als u deze als hoofdmaaltijd zou eten, en voor een kind tot een jaar of 14 is eentje wel genoeg.

En zo komen we vanzelf bij de financiële verantwoording voor dit recept van 6 stuks gevulde tortillaconussen (voldoende voor twee volwassenen en twee kinderen):


Product

Hoeveelheid

Prijs

Waar

Kruiden en knoflook tortilla’s (groot) 1 pak van 6 stuks € 1,95 Jumbo 
Chorizoworst 1 stuk van 250 gram € 1,69 Albert Heijn 
Chili/ kidney boontjes 1 blik € 0,65 Jumbo 
Tomatenblokjes 1 blik € 0,39 Jumbo 
Geraspte oude kaas 1 zakje € 1,19 Jumbo 
Rundergehakt 400 gram € 1,10 De Worstenmakerij of een andere kiloslager
Paprika (rood) 1 stuk € 0,10 Turkse supermarkt
Ui 1 stuk (groot) € 0,10 Turkse supermarkt
 

____________

Totaal

______

€ 7,17

 

Zie ook:

Leave a Reply