BBQBijgerechtGrillenNagerechtenReceptenRokenRoosterenRubsSauzenSnacksSoepTaartTipsVisVoorgerechtWorst

Search Results for 'smoker'

Weer een hele zinnige vraag van vaste bezoeker Hylander. Want de vraag komt er eigenlijk op neer hoe je het aanpakt als je teveel eters krijgt met een te kleine barbecue hebt. Lees even mee: Veelkantie, Misschien een rare maar misschien een interessante vraag. Zou het mogelijk zijn om een hele batch low/slow ribben te [...]

Read Full Post »

We hadden het eerder over het zelf fabriceren van (Whiskey) rookhoutjes. Erg leuke tip van Hylander. Maar je hebt altijd baas boven baas. En die baas heet Bijs. Want Bijs is heel handig en creatief met ‘houtjes’. Enige tijd geleden melden Bijs zich, via het contactformulier op het blog van meneer Veelkantie, met een hele [...]

Read Full Post »

Morgen (inmiddels vandaag) mogen deze jongens een uurtje of 5 à 6 op de offset smoker. Maar wat is het? Maar wat was het nou? Wat het was? Pulled Poot! (Smoked Pig Shank)

Read Full Post »

Het was vanavond experimenteer tijd. Ik heb namelijk begrepen dat er Veelkantie bezoekers zijn die wel van een beetje veel flink spicy houden. Dus speciaal voor hen een simpel vleesgerechtje.

Read Full Post »

Kent u dat probleem? U heeft flink wat eters en u wilt ze van die geweldige ‘low & slow’ gegaarde en gerookte spareribs voorschotelen. Alleen passen er niet zoveel spareribs op uw barbecue of smoker. Dan zou een spareribs rekje, of twee, wel een uitkomst kunnen zijn. Alleen daar beschikt u even niet over en [...]

Read Full Post »

Man, man, man… wat was het gisteren weer een onvoorstelbare werelddag. Heerlijk relaxen, lekker kokkerellen op de Offset Smoker en uiteraard geweldig gegeten. Zo nu en dan een druppeltje regen, maar verder was het nagenoeg droog en overdag ontzettend drukkend warm.

Read Full Post »

Eindelijk morgen weer een beetje zomerse dag. En dan spreekt het vanzelf dat meneer Veelkantie in de weer gaat met de Offset Smoker. En het spreekt ook vanzelf dat er ribben op komen te liggen om langdurig te garen en roken. Naar schatting zo’n 4,5 tot 5 uurtjes zeker. Nu hoort u mij, of andere [...]

Read Full Post »

Ja, ik heb me in de gure koude (16 januari 2011) ook wel eens laten verleiden om spareribs te roken. En misschien wil ik nog wel een keer de smoker opstoken als er een pak sneeuw ligt. Gewoon een beetje als een uitdaging. Maar dan heb ik het wel gehad qua barbecueën op momenten dat [...]

Read Full Post »

De lente, meteorologisch gesproken is het zelfs als zomer, is tot op heden een waar drama te noemen. Maar de Veelkantie´s laten zich niet uit het veld slaan. Dus doen we (nu nog) alsof onze neuzen bloeden en gaan uit van een fantastische zomer en barbecue seizoen. Dat betekend dat we, om toekomstige plannen (zoals [...]

Read Full Post »

Vanavond (19 juni 2012) vanaf circa 21.00 uur tot  morgenmiddag (20 juni 2012) circa 12.00 à 13.00  14.45 uur is meneer Veelkantie live te volgen via deze blogpost terwijl ik een varkensschouder tot Pulled Pork gaar en rook. Ik update deze post vanaf 21.00 uur ieder uur met foto’s en teksten, dus even scrollen om [...]

Read Full Post »

Older Posts »