«

»

sep 08 2013

Bericht afdrukken

Spoedig! ‘Betaalde’ content op Veelkantie.nl!

PuntenAls u vanaf vandaag als ingelogde bezoeker veelkantie bezoekt ziet u in de rechterbovenhoek voortaan een indicatie van hoeveel punten u heeft. Inderdaad, punten! Punten waarmee u in de nabije toekomst voor 'betaalde' dus voor leden exclusieve content en speciale aanbiedingen kunt betalen.

Als lid van Veelkantie kunt u voortaan punten sparen. Zo levert het u 25 punten op als u als Veelkantie lid de site bezoekt. Het geven van commentaar op een post op de site (dus niet op het forum) levert u 10 punten op. Meneer Veelkantie kan u ook x punten toekennen. Bijvoorbeeld als u een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de site (of het forum). Zodoende hoeft u er praktisch niets voor te doen, tenminste niet veel anders dan actieve leden normaal al doen, om punten te sparen.

Het is de bedoeling dat bepaalde content op Veelkantie in de toekomst onder een 'betaalknop' komen te staan. U zult voortaan dus voor bepaalde content een x hoeveelheid punten moeten betalen om deze te kunnen lezen. Het is ook de bedoeling dat wij in de toekomst bepaalde aanbiedingen, zoals waardecoupons of speciale kortingen op producten, onder deze 'betaalknop' onderbrengen. Dit zodat u daarvan alleen gebruik kunt maken als u lid van, en alleen als u een actieve en trouwe bezoeker bent van Veelkantie.

Dit is één van de maatregelen die wij in de toekomst gaan nemen om het lonend te maken als u Veelkantie lid en actieve deelnemer aan onze site en forum bent. En natuurlijk om meer mensen ertoe te activeren om lid te worden en om ook actief deel te nemen aan deze site. Want voor iets hoort toch iets!

Voor de reeds Veelkantie leden hebben wij alvast 1.000 punten op uw account gezet. Nieuwe leden ontvangen bij aanmelding als nieuw lid alvast 100 punten om een klein beetje een beginnetje te maken.

Wij zijn alvast druk aan het verkennen wat zoal de mogelijkheden zijn van dit 'betaalsysteem'. Maar van u vernemen we natuurlijk ook graag wat volgens u de opties en mogelijkheden zijn. En let op! Reacties leveren u 10 punten per stuk op, dus het kan leuk oplopen om van u te laten horen en actief te zijn op Veelkantie.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2013/09/08/spoedig-betaalde-content-op-veelkantie-nl/

13 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Oele

  Leuke actie, blijf ik volgen

  1. Meneer Veelkantie

   Zeker doen Oele, we hopen in de toekomst veel leuke extra’s te kunnen leveren voor de punten die leden binnen weten te halen.

   BTW. Ik neem aan dat je puntentotaal toegenomen is na je reactie?

 2. Thor

  Ik zie zowel voordelen als nadelen.

  Anyway, je zou bijvoorbeeld de echte recepten inderdaad achter een drempeltje kunnen zetten, alhoewel daar de meeste bezoekers waarschijnlijk voor langs komen, enkel om te halen dus. Maar ik weet niet, of je bijvoorbeeld voor het vrijmaken van een recept het zó kan instellen, dat een ingelogde bezoeker nadat die voor een recept punten ‘betaald’ heeft, de volgende keer niet nog een keer moet inleveren… En krijgt een lid voor een recept meer punten?

  1. Meneer Veelkantie

   Hoi Thor,

   Eenmaal betaald is betaald! Dus als je eenmaal betaald hebt voor iets dan zul je niet nogmaals hoeven betalen.

   Als een lid een voorname bijdrage doet aan de site, of aan het forum, dan kan en zal ik deze een x hoeveelheid punten toekennen. Dus bijvoorbeeld een leuk of mooi recept. Of een incidentele beloning omdat iemand trouw reageert e.d.

   Welke nadelen zie je?

 3. Johan

  Leuk idee!
  Succes en hoop je te kunnen volgen zo af en toe.
  Groet

 4. Tom

  je gaat de commerciéle kant op????hahahahaha

  1. Meneer Veelkantie

   Tom,

   Nee niet echt. Het kost tenslotte niets en ik wordt er (helaas) ook niet voor betaald of iets dergelijks ;)

 5. Miranda Verbrugge

  Slim bedachte actie! En leuk om mee te doen

 6. Henk B

  Mmm, ik weet niet of ik dit een wending te goede vind…

  a. Had ik altijd het gevoel dat het wereldwijdweb een plek van vrije info-uitwisseling is, óók als dat betekent dat er door velen vrijwel alleen gehaald/genomen wordt, en

  b. daarom ik niet vind dat ik beloond hoef te worden wanneer ik weer eens ergens over sikkeneur.

  c. Meer mensen op de site, en actiever op de site… Groter en Meer riekt naar schaalvergroting, en op plekken waar die gedachte ècht al jaren heeft huisgehouden ziet men dat dit onoverkomelijk leidt tot verschraling en afbraak, verpaupering en kwaliteitsverlies. Ik heb het dan over pijlers van onze maatschappij: de zorg, het onderwijs, de gezondheidszorg, sociale voorzieningen en het openbare leven.
  Het was, en is echter nog steeds wèl gewéldig voor de interim-managers met hun maandinkomens waar een echt mens minstens een half- of zelfs heel jaar voor moet ploeteren..

  d. Groter en Meer riekt ook een beetje naar méér regels en geregel, derhalve naar minder flexibel, dus stijver, en minder naar het Gezellig-Tegen-Heilige-Huisjes-Schoppen, wat mij naast de eterij zo aan de site van Veelkantie aanspreekt.

  e. Groter en Meer zijn vergelijkende trappen, om het zo maar eens te zeggen. Vergelijking en competitie gaan hand in hand, of liggen op z’n minst in elkaars verlengde en ik kan me voorstellen dat er nu leden zijn die het fijn gaan vinden het grootste geslacht… uhh aantal punten te hebben. Dit zullen hoofdzakelijk ándere leden zijn dan waarmee Veelkantie’s Gezellige Anarchie mee was begonnen. Mag ik hopen want
  ….
  Laat me een analogie geven die ik van dichtbij mocht meemaken. Er was eens een goedlopende gezellige kroeg met twee flipperkasten. Die trokken, samen met de gezelligheid van het etablissement voldoende publiek om te zorgen voor een aardig inkomen. Zo aardig dat de eigenaar/uitbater de kroeg kon verpanden. Na een paar jaar zag de nieuwe uitbater kans méér inkomen te genereren: de tweedehands Ford werd vervangen door een nieuwe Audi, en omdat in één huis wonen saai is kwam er een in Frankrijk bij. En dus verdween er één flipperkast en kwamen er twee fruitautomaten bij. Na twee jaar bestond het overigens ietwat in aantal geslonken publiek voor bijna de helft uit gokverslaafden en moest de oorspronkelijke eigenaar na een lelijk afstervingsproces de kroeg van de hand doen.

  f. Dingen achter puntenaantallen verstoppen lijkt me ook niks voor meneer Veelkantie… als je het doet om mensen te activeren ben je toch wat paternalistisch bezig, en hoewel ik Veelkantie best een wat vaderlijke houding wil toeschrijven is dat toch echt nog geen paternalisme.

  Ik ben een beetje bang dat je deze verandering doorvoert uit ego-redenen en waarderingslust, heel menselijk allemaal, maar ik zeg: Hou het bij het Ouwe.
  Je bent per slot van rekening Volwassen genoeg om te weten dat Oud beslist geen Slecht betekent.

  Met vriendelijke groet, Henk B. te G.

  1. Meneer Veelkantie

   Henk,

   Wat een hoop (moeilijke) woorden… En helaas ook insinuaties die verre van mij staan.

   Ego-redenen? Waarderingslust? Groter huis of Audi? Paternalisme? Poeh poeh…

   Wat dacht je van gewoon meerwaarde willen bieden voor trouwe leden? Want zo simpel kan het natuurlijk ook zijn.

   BTW. Ik run Veelkantie al jaren zonder dat er ook maar een rooie cent inkomsten tegenover staat. En dat zal voorlopig ook zo blijven. Ik heb dus totaal geen commerciële bedoelingen dan wel belangen. Maar zelfs al zou ik Veelkantie commercieel willen exploiteren dan is dat mijn goed recht. En wie weet neem ik die stap ooit wel eens. En dan is het aan een ieder om te beslissen of men daarvan onderdeel wenst te zijn of niet.

 7. Henk B

  Meneer Veelkantie

  Klaarblijkelijk ben ik achterdochtig van aard en ik neem ogenblikkelijk aan dat je geen bijbedoelingen hebt, en zou je geld aan al je aktiviteiten willen verdien ben ik daar geen tegenstander van. Wel vind ik het altijd jammer wanneer iets relatief eenvoudig is en goed werkt bijna altijd wordt verbeterd naar complexer, meer en i.h.a. slechter/minder leuk.
  Ik geef grif toe dat dat een aanwezige angst in mijn leven.
  Vriendelijke groet, Henk B.

  P.s. voor de ego- en waarderingslust-opmerkingen: Niet goed doordacht en excuses daarvoor.

  1. Meneer Veelkantie

   Henk,

   We kunnen er natuurlijk een hele lange discussie over voeren… Is goed voor jouw puntentotaal ;)

 8. Henk B

  Haha!

Laat een reactie achter