Zelf Saucijzenbroodjes maken
Omdat wij gisteren toch Frikandelbroodjes aan het maken waren was het een mooie gelegenheid om ook weer eens wat Saucijzenbroodjes in elkaar te knutselen.
Ik had al eens eerder een blogpost geplaatst over hoe je zelf saucijzenbroodjes maakt, maar die is kennelijk gesneuveld bij het verhuizen van een WordPress.com naar een eigen domein. Bij deze kan ik dat mooi weer even rechtzetten.
Net als met het maken van de eerdergenoemde Frikandelbroodjes is het te simpel voor woorden om zelf Saucijzenbroodjes te fabriceren. Het grote voordeel van het zelf maken van Saucijzenbroodjes en dergelijke is dat u dit doet tegen een fractie van de kosten als dat u verse Saucijzenbroodjes in de winkel, en al helemaal bij de bakker koopt.
Bovendien is het leuk om te doen. En zoals ik al aangaf bij de blogpost over het fabriceren van Frikandelbroodjes, kinderen vinden het vaak heel leuk om u een handje te helpen. Je zelfgemaakte Saucijzenbroodje eten geeft wat extra's en ze steken er nog iets van op ook.
De benodigdheden bestaan uit wat half om half gehakt, een rol of plakjes bladerdeeg, wat peper, zout en wij doen er altijd wat komijnzaadpoeder in, beetje al dan niet gedroogde peterselie en een eitje plus nog een losgeklopt eitje. De kruiden kunt u eventueel ook vervangen voor een zakje kant en klare kruidenmix dat u zo in de supermarkt kunt kopen.
Om te beginnen mixt u de kruiden en een eitje door het gehakt.
U kunt eventueel wat paneermeel toevoegen, maar het is niet perse nodig.
Van het gehakt rolt u een aantal rolletjes en legt deze in de breedte op het vel bladerdeeg.
Nu snijd u, bijvoorbeeld met een pizzasnijder, een ruime hoeveelheid bladerdeeg af tussen de gehaktrolletjes.
Nu smeert u de randen van het bladerdeeg wat in met water, dan plakt het beter, en vouwt u het bladerdeeg om het gehaktrolletje heen en drukt dit stevig aan.
Heeft u dit met alle stroken bladerdeeg en gehaktrolletjes gedaan dan neemt u nogmaals het pizzames ter hand en halveert u de Saucijzenbroodjes en fatsoeneert u de zijkanten.
Nu smeert u de Saucijzenbroodjes in met het losgeklopte eitje. Hiervan gaan ze bij het bakken mooi glimmen en het geeft ook nog wat extra smaak.
Nu mogen de Saucijzenbroodjes op bakpapier zo'n 25 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden Celsius. En weldra heeft u een lekker portie heerlijke zelfgemaakte Saucijzenbroodjes!
En reken maar dat het smullen is! En u brand u de fikkies niet als u er niet vanaf kunt blijven.
Eet en knutsel vooral smakelijk!
Zie ook:
Laat een reactie achter