«

»

feb 04 2014

Bericht afdrukken

Review – Italiaans restaurant I Fratelli te HaarlemEen review van Veelkantie lid Saskia en haar man Bas

Openingstijden I FratelliEen tijd geleden heb ik al eens een kleine review op het forum geschreven over het top Italiaanse restaurant I Fratelli in Haarlem.

Nu hadden we eens zin om de familie te verwennen. En dan met name mijn favoriete zus, onze favoriete zwager (u kent 'm wel met dat Foods, Fun and Fools blog) en hun prachtige dochter. Oh ja, en ook mijn andere twee zusters en hun mannen. Ofwel een ploegje van 9 man/ vrouw!

Nee hoor grapje. Al mijn zusters en zwagers zijn mij even lief. Nee echt!

Maar goed, zo besloten was de keuze natuurlijk eenvoudig. We hebben zulke geweldige leuke ervaringen bij I Fratelli in Haarlem dat de keuze snel gemaakt was. We zouden de familieleden wel eens laten zien wat lekker Italiaans eten en echte Italiaanse sfeer in het koude Holland is. Het werd als bijna vanzelfsprekend een gezellige etentje bij I Fratelli! Nu alleen nog even regelen. En dat leek me best wel een klusje, een diner samenstellen voor 9 personen. Maar dat viel uiteindelijk erg mee.

Ik  heb gewoon contact opgenomen met de Tony en mijn wens aan hem door gegeven en mij goed laten informeren en adviseren wat lekker, leuk en geschikt was voor negen personen. Tony ging direct aan de slag! Daar Tony zijn gasten op een  'Casa mia è casa tua' (mijn huis is jou huis) manier wil verwennen besloot hij een diner samen te stellen speciaal voor mijn familie. In goed overleg met mij had hij een meer keuze diner voor de familie samengesteld:

Het voorgerecht kwam in drie keuzes. Maar er mocht desgewenst eventueel ook van de menukaart gekozen worden.

Voorgerecht:

Meloen met HamKalfshaas met Tonijncréme
Helaas geen foto van de Ossenhaas want die werd niet gekozen door de gasten

 1. Carpaccio alla parmigiana. (Dungesneden ossenhaas met rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas)
 2. Prosciutto e melone (Parmaham met verse meloen)
 3. Vitello tonnato (Dungesneden kalfshaas met tonijncrème)

Het hoofdgerecht kwam in twee keuzes. Maar er mocht desgewenst eventueel ook van de kaart gekozen worden.

Hoofdgerecht:

Varkenshaas met Gorgonzola SausLamscarré

 1. Carré D'Agnello (Lamscarré)
 2. Filleto di Manzo a gorgonzola en pinoli (varkenshaas met gorgonzola saus en pijnboompitten)

Nagerecht:

Tiramisu

 1. Zelfgemaakte Tiramisu

Telkens als de voor-, hoofd-, en nagerechten geserveerd waren werd het even stil aan tafel. Helaas ziet het er op een foto nooit zo uit als in het echt, maar ik kan u verzekeren dat het hele indrukwekkende gerechten waren. En de smaken, evenals de kwaliteit van de gerechten, waren nog indrukwekkender. De gerechten waren niet alleen heerlijk maar de deze waren ook prima geportioneerd zodat geen van het gezelschap nog maar een pap (of mam) konden uitbrengen.

Tony in zijn elementMede-eigenaar (samen met zijn broer) Tony in zijn element in de keuken van I Fratelli

Het team van I Fratelli

Na het geweldige diner hebben we nog lekker een poosje na zitten borrelen aan de gezellige bar en hadden buitengewoon geanimeerde gesprekken met onder andere Tony en uiteraard elkaar. In andere woorden, we hebben ons bijna een breuk gelachen. We hebben kunnen vaststellen dat Tony in alle opzichten een rasechte Italiaan is!

Ik wil via deze weg Tony en het team van I Fratelli hartelijk bedanken voor hun gezelligheid, een geweldige complete avond echt uit zijn in Italiaanse sferen en natuurlijk het geweldig heerlijke eten. Wij komen graag weer eens langs. Wij kunnen iedereen aanraden eens een bezoekje te brengen aan I Fratelli. U zult er beslist terug blijven komen!

Voor meer informatie kunt uw kijken op http://www.restaurant-ifratelli-haarlem.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/02/04/review-italiaans-restaurant-i-fratelli-te-haarlem/

3 reacties

 1. Mevrouw Veelkantie

  Top Review!

 2. Saskia

  Mijnheer Veelkantie: jij bent een toppertje in het schrijven van een kei goede review.

  Mijn complimenten!.

 3. Meneer Veelkantie

  Dank u beide. *Maakt een bescheiden buiging* ;)

  Maar alle eer gaat in deze naar I Fratelli. Want meneer Veelkantie heeft, zoals u wellicht begrijpt, als gast mee mogen smullen. En ik kan u zeggen dat er geen woord aan gelogen is ;)

Laat een reactie achter