«

»

sep 13 2012

Bericht afdrukken

Record: Katwijk heeft worst van 1090,30 meter

Helaas heb ik het gemist, gelukkig kwam ik het tegen op http://worstlog.com/, maar Katwijk was zaterdag 25 augustus 2012 het toneel van een heuse 'langste worst ter wereld' recordpoging. Er kwamen zo'n 10.000 braadworsten, uiteraard aan een stuk geknoopt want ook de darm van een varkens is hooguit enkele tientallen meters, aan te pas om uiteindelijk tot bijna 1,1 kilometer worst te komen. Of dat een nieuw record betreft bepaald Guiness Book of Records, en ik weet niet of daarvan de uitslag al bekend is, maar een prestatie is het en blijft het. Hoe dan ook, de Katwijkers maakte er een enorm feest van, zoals u op de video kunt zien. De Katwijkers waren/ zijn er vol van. De worst. Dus wacht nog maar even met het aan een Katwijker te vragen of hij worst lust.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2012/09/13/record-katwijk-heeft-een-worst-van-109030-meter/

Laat een reactie achter