«

»

Apr 19 2014

Bericht afdrukken

Heerlijke Braadworst Ovenschotel (4 personen)Mevrouw Veelkantie had ergens een receptje opgescharreld dat haar wel aanstond. Ze meent dat ze het ergens in een Jumbo boekje had gelezen. Dus hop, even geen kookfantasie deze dag... dan pakken wij gewoon het receptje erbij.

Het betreft een recept voor een Braadworst Ovenschotel. En heel veel heb je daarvoor niet nodig. Maar let wel op! Meneer Veelkantie heeft het recept zo hier en daar een beetje bijgesteld om het nog beter en lekkerder te maken!

De ingrediënten

De Ingrediënten (let op! na correctie!) zijn:

 • 500 gram Verse Braadworst
 • 450 gram Geschilde Krieltjes
 • 3 kleuren Paprika's (stoplicht)
 • 2 blikjes Tomatenblokjes (450 gram per stuk)
 • 250 gram Champignons (bakje)
 • 4 theelepels Kerriepoeder
 • Peper (naar smaak)
 • Zout (naar smaak)
 • Eventueel andere Kruiden (naar eigen smaak en inzicht)

Kwak alles bij elkaar

De bereidingswijze:

 1. Snij de Braadworsten in stukken,
 2. Snij de Paprika's in stukken,
 3. Snij de Champignons in kwartjes
 4. Gooi de krieltjes, Champignons, Braadworst en Paprika in een flinke ovenschaal en hussel dit lekker door,
 5. Trek één van de blikjes Tomatenblokjes open en voeg daaraan de Kerriepoeder, naar smaak peper en zout en eventueel andere kruiden als u dit verkiest toe, en meng en proef of het naar uw smaak is. Let op! Het mag best een beetje sterk smaken want het moet de andere ingrediënten eveneens kruiden en van smaak voorzien.
 6. Meng het nu gekruide blikje Tomatenblokjes (alleen de inhoud graag) door het Paprika, Champignon en Braadworst mengsel,
 7. Schuif nu de ovenschaal (met inhoud natuurlijk) in een op 200 graden voorverwarmde oven,
 8. Na 20 minuten baktijd neemt u even de ovenschaal uit de oven (gebruik wel ovenwanten), proef even het sap van de ingrediënten of dit lekker op smaak is of voeg anders nog wat Peper, Zout en Kerrie toe, en kieper daar nu het tweede blikje Tomatenblokjes overheen, En meng de boel nog eens goed door,
 9. Schuif de ovenschaal terug in de oven en geef het gerecht nog eens circa 15 tot 20 minuten de tijd om goed door te garen,
 10. Haal de ovenschaal uit de oven (draag wederom ovenwanten) als u denkt dat alle ingrediënten goed gaar zijn (beetje beetgaar mag en is lekker) en zet deze op tafel of verdeel het over de borden.

En Smullen Maar!

En klaar is de braadworstschotel

De aanpassingen aan het originele recept:

Zoals gezegd heeft meneer Veelkantie het recept, helaas pas na het bereiden, op een aantal punten aangepast:

 • Zo heb ik van één twee blikjes Tomatenblokjes gemaakt. Dit omdat er naar onze beleving te weinig kookvocht was voor de ingrediënten. En... de Tomaat was finaal opgelost. De smaak was er nog wel, maar wat lichtjes, dus vandaar dat ik er twee blikjes van maakten en deze op circa de helft van de baktijd erbij gedaan moet worden. Daardoor zou er meer kookvocht, Tomatensmaak en hopelijk meer stukjes Tomaat moeten zijn na het bereiden.
 • We zouden bij een volgende gelegenheid ook flink wat Champignons toevoegen omdat dit iets was wat ontbrak.
 • Ik heb de hoeveelheid Kerrie aangepast aan de vermeerderde hoeveelheid (met name kookvocht). Daarnaast vonden wij dat de smaak wat meer uitgesproken kon. Peper en zout voorschrijven is altijd lastig omdat smaken verschillen. De ene vind meer zout lekkerder dan de andere. En de ene vind pittiger lekkerder dan de andere. Dus dat mag u zelf bepalen. Als u maar zorgt dat het Tomatendrapje pittig is om de andere ingrediënten te kruiden.
 • We hebben de kooktijd verlengt. We vonden de kooktijd in het originele recept te kort en de groente te al dente.

Wat vonden wij van het recept?

We vonden het recept in basis best lekker en goed te eten. Verrassend eigenlijk, want we hadden er geen hele hoge verwachtingen van. We denken echter dat het gerecht met de aanpassingen zoals ik deze in het ingrediëntenlijstje heb verwerkt en bij de bereiding beschrijf, veel beter tot z'n recht zal komen. Sterker nog... dan is het perfect! Denken wij 😉

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/04/19/heerlijke-braadworst-ovenschotel-4-personen/

Laat een reactie achter