«

»

jan 11 2014

Bericht afdrukken

Waarom een vrouw abortus wil? Euh… Euh… Euh…

Oké, je bent een oude conservatieve christelijk knurft. Maar wel een politieke knurft die voor duizenden mensen letterlijk de wet voor wil en kan schrijven. De oude knurft is vanwege zijn reli-waan mordicus tegen abortus. Een behoorlijk ingewikkeld onderwerp waarin je, je goed zal moeten verdiepen wil je daar een gebalanceerde mening over hebben. En zelfs dan blijft het een lastig onderwerp. Je mag er dus vanuit gaan dat de oude knurft goed over zijn anti-abortus standpunt heeft nagedacht. Dat hij zorgvuldig gewikt en gewogen heeft. En dat hij toen, ondanks de emotionele beladenheid en argumenten voor en tegen, tot dit besluit is gekomen. Dat zou je denken. Maar is dat ook zo?

De oude knurft heeft zich nog nooit verdiept in de redenen waarom een vrouw een abortus zou willen! De bevolkingsgroep waarover hij wenst te beslissen en oordelen. Hoe is het in godsnaam mogelijk! Wat een idiote dwaas ben je dan!

Laat me duidelijk zijn waar ik sta:

Ik ben alles behalve een fan van abortus. Voornamelijk omdat het vaak om de verkeerde redenen (bijvoorbeeld 'conceptie' achteraf) toegepast wordt. Maar volledig tegen zijn kan ik ook niet omdat er voldoende zwaarwegende redenen zijn om met pijn in het hart en bepaald niet achteloos voor een abortus te kiezen. Er valt dus enorm veel over te zeggen.

Ik ben het niet eens met de presentatrice die de indruk wil wekken dat het vooral een Republikeins probleem zou zijn. Ook in Nederland zien we dat politici in het algemeen, zowel op links als of rechts, geen tot volstrekt onvoldoende inlevingsvermogen hebben. Zich nauwelijks tot niet interesseren voor de mensen en zaken, die diep in kunnen grijpen op het leven van mensen, waarover ze beslissen. Dat ze zich onvoldoende hebben verdiept in het onderwerp en blind varen op hun religieuze of ideologische opvattingen. En daardoor de consequenties niet doorzien of willen doorzien.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/01/11/waarom-een-vrouw-abortus-wil-euh-euh-euh/

2 reacties

 1. abortusinfo

  Mooi dat je ook geen voorstander bent van abortus, ik ook niet. Ik vind dat er nog steeds een taboe is op wat er werkelijk gebeurd bij een abortus. Als vrouwen werkelijk willen weten waar ze voor kiezen bij een abortus, dan raad ik hen aan om zich goed te laten informeren en dan pas een keuze maken.

  Zie bijvoorbeeld: http://www.abortus-info.nl/

 2. Meneer Veelkantie

  Abortus info,

  Dat ik geen voorstander ben (om bijvoorbeeld abortus te gebruiken als alternatief voor anticonceptie) wil absoluut niet zeggen dat ik daarmee ook een tegenstander bent.

  Waar ik wel een fel tegenstander van ben is de gekleurde informatie en propaganda op jullie site. Met name zaken als het zogenaamde ‘verhoogde kans op borstkanker na een abortus (of miskraam)’ is een stuk walgelijke onzin die al meermaals weerlegd is door de wetenschap. Bovendien plachten organisaties als die van jullie dit soort propaganda te verkopen te verhullen dat er een religieuze doelstelling of tenminste organisatie aan ten grondslag ligt en daarmee derhalve de indruk te wekken dat het om objectieve informatie zou gaan. Hetgeen pertinent niet waar is.

Laat een reactie achter