«

»

mei 11 2014

Bericht afdrukken

Historisch – De eerste openlijke Gay NFL speler Micheal Sam!Meneer Veelkantie is geen groot liefhebber van sport. American Football inclusief. Maar meneer Veelkantie is a sucker for human right and equality. Of het nu gaat om in raciale zin of vrouwen en mannen en homoseksuelen, we leven in 2014. Het is hoog tijd dat wij achterhaalde, vaak op religieuze idiotieën, gebaseerde achterlijkheden achter ons laten.

Daarom vind ik het geweldig dat, terwijl 'wij' o.a. in Nederland nog worstelen met homoseksuelen in voetbal, America de eerste stap zet in het erkennen en omarmen van in dit geval een zwarte openlijk homoseksuele NFL Football speler. Want dit weekend werd Micheal Sam drafted voor de St. Louis Rams. Zie hieronder de mooie bekendmakingsvideo.

Het is niet de enige enorme stap vooruit die er in de Amerikaanse sportwereld werd gezet. Eerder al, zo recent als eind februari, was het Basketball aan aan de beurt toen men de openlijk homoseksuele Jason Collins een contract aanbood bij top NBA club The Brooklyn Nets. In beide gevallen braken deze top sport associaties de lans voor de acceptatie van openlijke homoseksuelen in de top sport. Iets waaraan helaas ook Nederland zich nog altijd niet kan spiegelen. America is weer de voorloper op de wereld als het om dit soort positieve maatschappelijk ontwikkelingen gaat. Dat terwijl Nederland nog niet eens durft te beginnen om aan haar homofoben van eigen grond, laat staan aan haar groeiende hoogst homofobe moslim populatie, uit te leggen dat men maar te accepteren hebben dat er ook zoiets als homoseksualiteit bestaat, het de normaalste zaak van de wereld is en men gelijke rechten (en plichten) geniet.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/05/11/historisch-de-eerste-openlijke-nfl-speler-micheal-sam/

Laat een reactie achter