«

feb 21 2014

Bericht afdrukken

Wereld laat Whatsapp vallen na overname ZuckerbergHet moge duidelijk zijn. Het wantrouwen jegens Marc Zuckenberg is enorm te noemen. Nadat bekend werd gemaakt dat Facebook de berichtendienst Whatsapp heeft gekocht voor een ontstellend bedrag stappen men massaal over.

TelegramMen stapt massaal over op een vrijwel identieke app met de naam Telegram. Telegram was de nummer twee app na Whatsapp maar is nu hard op weg de nummer één te worden. Sinds vandaag is Telegram de nummer één in Zwitserland, Chili, Ghana, Spanje, Nicaragua, Paraguay, Oostenrijk, Duitsland, Mexico en in Nederland.

Naar zeggen heeft Telegram in slechts één dag 800.000 klanten erbij gekregen. Gisteren zouden naar verluidt al circa 500.000 klanten overgestapt zijn van Whatsapp naar Telegram. Op social media roepen mensen elkaar op om eveneens over te stappen op Telegram. Met name omdat deze privacy als hoge prioriteit heeft.

Dat laatste kan niet gezegd worden van Marc Zuckerberg en zijn Facebook. Er is al heel lang kritiek op de constant en niet in uw voordeel veranderende privacy regels van Facebook. In een eerder bericht stelde ik al het 'verdienmodel' van Facebook aan de kaak aangezien dit met name het belang van Facebook voorop zet en de klanten van Facebook, vooral commercieel maar ook particulier, als laatste prioriteit is gaan gelden. Het grenst inmiddels aan oplichting.

De interface van telegram lijkt als twee druppels water op die van Whatsapp. Nieuwe gebruikers zullen daarom geen enkel probleem hebben bij het gebruiken van deze dienst na de overstap. Wat wel even nieuw is, is dat u een verificatie code moet invoeren. Die kunt u per SMS of per telefoontje uit Californië ontvangen. Verder stelt Telegram een zeer hoge 1 GB grens aan de grote van media bestanden die u via de dienst kunt verzenden. Het is derhalve ook een prima app om grote bestanden te verzenden aan familie, vrienden, bekende of zakelijke contacten. Telegram heeft toegezegd dat de dienst altijd gratis en reclamevrij zal blijven. Iets waar u niet zeker kunt zijn bij Whatsapp in handen van Facebook.

Hieronder wat beelden van de interface en review van Telegram:

Telegram ook downloaden op uw android mobieltje, ook al is dit maar om berichten van overgestapte vrienden te kunnen blijven ontvangen en om voorlopig naast Whatsapp te gebruiken? Dat kan via deze Play Store downloadlink.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/02/21/wereld-laat-whatsapp-vallen-na-overname-zuckerberg/

Laat een reactie achter