«

»

jul 30 2014

Bericht afdrukken

Israëlische extremisten ‘vieren’ dood Arabische kinderenIn het kader van eerlijke objectieve berichtgeving over het Israël - 'Palestijnen' conflict voel ik me ook verplicht verslaggeving te doen van zaken die aan de andere kant van 'de munt', de Israëlische, niet door de beugel kunnen.

Zo'n zaak die eveneens aan de kaak gesteld dient te worden is het feit dat enkele tientallen Israëlische 'rechts-extremisten' tijdens een grotere tegendemonstratie min of meer de dood van 'Palestijnen' en 'Palestijnse' kinderen 'vierden'. Althans, men hief spreekkoren aan met ronduit verachtelijke en walgelijke teksten zoals 'er is geen morgen geen school [in de 'Palestijnse gebieden'] want er zijn geen kinderen meer over' en 'Bibi [duidende op het Arabische 'Palestijnse' Israëlische Knesset lid Ahad Tibi en Hanin Zoabi] , wij willen dat je weet dat jouw kind is het volgende is dat geraakt gaat worden'. De extremisten scandeerde eveneens zaken als 'ik haat Tibi de terrorist', 'wij haten alle Arabieren' en 'Gaza is een begraafplaats'. De video van de extremisten en hun walgelijke leuzen treft u hieronder aan.

Het betrof een tegendemonstratie tegen een veel grotere linkse demonstratie waarin linkse demonstranten protesteerden tegen de acties van het Israëlische leger in de Gazastrook. De protesterende riepen op om de oorlogshandelingen te stoppen en een diplomatieke koers te volgen. Ironisch genoeg moest het protest echter voortijdig beëindigd worden doordat Hamas eenzijdig de overeengekomen wapenstilstand niet respecteerde en verbrak en het wederom, zo niet aanhoudende, 'Palestijnse' raketten regende op Israël. Voor zover dus de dialoog.

Onder de tegendemonstranten waren er gelukkig talloze die de extremisten probeerde te verhinderen en opriepen om te stoppen met het scanderen van deze verachtelijke walgelijke leuzen. Helaas gaven de extremisten er geen gehoor aan. Daarmee kaapten de extremisten het legitieme 'rechtse' tegen-protest en beschaamde zo menige Israëliërs.

De leuzen, alhoewel absoluut niet goed te keuren en te tolereren, tegen het Arabische 'Palestijnse' Israëlische Knesset lid Ahad Tibi en Hanin Zoabi, komen overigens niet helemaal uit de lucht vallen. Beide Knesset leden hebben zich in de afgelopen weken ernstig misdragen en zeer hatelijke anti-Israëlische uitspraken gedaan. Hanin Zoabi, overigens de tante van de zeer dappere Arabische islamitische Israëlische Mohammad Zoabi, werd onlangs gearresteerd op een Arabische demonstratie alwaar o.a. Zoabi 'Palestijnse' raketten op Israëlische burgerdoelen verwelkomde. Dat terwijl Zoabi al zwaar onder vuur lag omdat ze eerder al zeer omstreden uitspraken deed en de ontvoering en moord op de drie Israëlische jongens weigerde te veroordelen en apologeerde. Een ander Arabisch parlementslid stelde tijdens dezelfde demonstratie dat 'het doel van Israël was om bloed van Palestijnen in te zamelen' waarmee deze direct verwees naar een zeer antisemitische leugen dat Joden het bloed van kinderen zou gebruiken in de productie van Matzes. Afgelopen dinsdag werd Hanin Zoabi voor 6 maanden geschorst van deelname aan Knesset activiteiten vanwege diverse even zo walgelijke statements en handelingen. Waaronder het aanzetten tot geweld jegens Israël.

Dat neemt echter niet weg dat het scanderen van leuzen zoals op de genoemde 'rechtse' demonstratie zonder enige reservering veroordeeld dienen te worden. Het heeft geen enkele pas, en het dient overigens geen enkele nut, om dergelijke haatdragende leuzen te scanderen. Het is een blamage voor Israël en men brengt op deze wijze zonder meer schande over Israël. Dit soort extremistische uitingen mogen niet getolereerd worden door Israël en haar burgers. Israël is, deze defensieve oorlog ten spijt, een baken van beschaving in een zeer wrede omgeving.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/07/30/israelische-extremisten-vieren-dood-arabische-kinderen/

Laat een reactie achter