«

»

aug 01 2012

Bericht afdrukken

Heerlijke Enchiladas in 7 Simpele Stappen & 30 minuten

Zoals menigeen die al wat langer op Veelkantie komt wel weet heb ik het niet erg op blaaskaak en hypocriete ‘wereldverbeteraar’ Jamie Oliver die kinderen wil indoctrineren om voedsel te verspillen.

Een van de speerpunten in het repertoire van Oliver zijn, zijn 30 minuten maaltijden. Hij beschrijft zijn 30 minuten maaltijden in boekjes en daar heeft hij weer een hele show omheen gebrouwen. Het probleem is alleen dat zelfs topkoks het niet voor elkaar kregen om de maaltijden van Oliver in 30 minuten in elkaar te draaien. Laat staan dat het de gewone amateur stervelingen zoals uw eigen meneer Veelkantie zou lukken. En dan is meneer Veelkantie bepaald niet de onhandigste in de keuken en praktisch onverslaanbaar met zijn lieftallige bazin mevrouw Veelkantie aan zijn zijde.

En toch kan het wel. Weliswaar niet zulke hoogdravende gerechten als Oliver zogenaamd in 30 minuten op tafel zet, en ik geef toe dat het behoorlijk aanpoten is, maar u kunt in 30 minuten een zeer acceptabele, hoogst voedzame en zeer smakelijke maaltijd op tafel zetten. Ik zou dus zeggen… zet u schap en verwarm de oven vast voor op 180 graden, en ‘let’s get bussy…’ Want…

Jamie beweerd het, maar meneer Veelkantie bewijst het. Want, in tegenstelling tot de eerstgenoemde, kunt u met de aanwijzingen van meneer Veelkantie wél een compleet en zeer smakelijk gerecht op tafel zetten. Alles dat u hoeft te doen is de onderstaande 7 stappen volgen:

Stap 1 - Snij de ingrediënten (Tijdsduur 5 minuten)

Stap 2 - Bak de ingrediënten en voeg knoflook en chilipeper en de mix toe (tijdsduur 5 minuten)

Stap 3 - Rol de ingrediënten in de wraps (tijdsduur 3 minuten)

Stap 4 - Leg de wraps in een ovenschaal (tijdsduur 0 minuten - doet u namelijk tijdens het rollen)

Stap 5 - Smeer de wraps ruim in met chilisaus (tijdsduur 1 minuut)

Stap 6 - Bestrooi de wraps ruim met geraspte kaas (tijdsduur 1 minuut)

Stap 7 - Bak de Enchiladas 15 minuten waarvan 5 minuten onder de grill (tijdsduur 15 minuten)

Stop de tijd!

Mooi! U heeft het gered! Het was wel even aanpoten en het zweet loopt nu waarschijnlijk van uw voorhoofd af, maar u heeft in 30 minuten tijd over- of is het nou ovenheerlijke Enchiladas gemaakt!

En ach, u mag best een beetje gesmokkeld hebben hoor. Want ook als u het in 32 minuten heeft gedaan is het nog een prestatie waar u u tegen mag zeggen. Ik vraag me alleen af waarom u zich zo gek heeft laten maken door meneer Veelkantie (of blaaskaak Oliver)? Want zal ik u wat bekennen? Ik deed er minstens 35 minuten over om bovenstaande Enchiladas te fabriceren. Misschien zelf wel 40 minuten. Jazeker ik had het vast in 30 minuten gekund, maar waarom zou je?

Lekker koken is niet een kwestie van snel de keuken inrennen en met een pan eten de keuken weer uitrennen. Want wat is de volgende missie van Oliver? Hetgeen je hebt gemaakt in 30 minuten, zou het al lukken, in minder dan 5 minuten wegwerken? In tegenstelling met Oliver mag u van mij best genieten van het bereiden van uw maaltijd. En uiteraard ook van het lekker nuttigen.

Snapt u de boodschap die ik u mee wilde geven? Het leven is al zo gehaast en in een flits voorbij

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2012/08/01/heerlijke-enchiladas-in-7-simpele-stappen-30-minuten/

1 reactie

  1. MdJ

    Het laatste gerecht wat ik van hem na gedaan heb, heeft mij een uur gekost. Er zijn te veel variabelen om 30 minuten haalbaar te maken bij veel van zijn gerechten.
    Ik kook liever iets langer om er zeker van te zijn dat de smaak/kleur e.d. goed is.

    Kook in je eigen tempo.

    Ik vind de man een goede kok. Maar het “acteer” werk is als nagels op een schoolbord.

Laat een reactie achter