«

»

okt 13 2010

Bericht afdrukken

Jamie Oliver wil kinderen indoctrineren om voedsel te verspillen!

Jamie Oliver probeert met een hoop nonsens, alsof kipnuggets van de karkassen van kippen gemaakt zouden worden, kinderen te indoctrineren tot het eten van zogenaamd 'gezond voedsel'. Maar zijn hele experiment gaat finaal de mist in. Want zodra hij de karkassen in de vorm van kipnuggets heeft getransformeerd vallen alle vooroordelen die hij eerst probeerde op te roepen bij de kinderen (ieuw, jakkes, bah) opeens weg. Degene die iets bij moest leren was onze 'wereldverbeteraar' Jamie Oliver zelf!

En heeft Jamie Oliver er iets van opgestoken? Nee, helaas. Want wat Oliver had moeten leren die dag is dat je ten eerste niet moet liegen tegen kinderen, en ten tweede je die kneedbare kindertjes al helemaal niet voor de gek proberen te houden met dit soort flauwekul propaganda.

Bovendien is er op zichzelf niet zoveel mis met het karkas van een kip. Je kunt er bijvoorbeeld fantastische kippensoep van trekken. En kennelijk ook nog, zou men dat al doen, prima kipnuggets van maken. En wat is er überhaupt mis met kipnuggets? Als je dan toch met je koters bij een fastfoodkot gaat eten, dan zijn de kipgerechten beslist aan te raden, in plaats van de hamburgers.

En als die Oliver nou toch zo politiek correct wenst te zijn, laat hem dan aan deze kinderen de wijze les leren dat je soms niet zo kieskeurig moet zijn, omdat we dan grote delen van het dier dat wij offeren aan onze honger en lust zo weg kunnen flikkeren. Is verspillen wat hij ze wil leren dan?

Het is daarom leuk om te zien dat deze kinderen dit schijnbaar al wisten en ging Oliver op zijn bek.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2010/10/13/jamie-oliver-gaat-finaal-op-zijn-bek-met-onzinpropaganda/

13 reacties

Naar het reactie formulier

 1. P.Broek

  Waar zijn de kipnuggets dan wel van gemaakt?
  Noten en vruchten?

  “Bovendien is er op zichzelf niet zoveel mis met het karkas van een kip. Je kunt er bijvoorbeeld fantastische kippensoep van trekken. ” is netzoiets als “Bovendien is er met slavernij niet zoveel mis. Door slaven te nemen kun je heel veel geld besparen.”

  Wat er mis is met de karkassen kun je in het filmpje zien. De kinderen vinden het gruwelijk.

  Het experiment toont aan dat veel mensen en dus ook kinderen goed in staat zijn tijdens het eten niet na te denken bij wat ze precies eten. Het experiment toont niet aan dat het onterecht is om kippenkarkassen vies te vinden.

  1. Meneer Veelkantie

   P. Broek,

   Werkelijk, soms bescheur ik me om de idiote vergelijkingen van jou en jouw geloofsgenoten. Het trekken van kippensoep vergelijken met het houden van slaven… hahaha, hoe bedenk je het!

   Echt beste kerel… laat je nakijken!

 2. P.Broek

  U heet het verkeer begrepen.

  Ik vergeleek twee dingen:

  (variant 1)
  stelling: Met kippenkarkassen is weinig mis.
  argument: Je kunt er bijvoorbeeld fantastische kippensoep van trekken.

  (variant 2)
  stelling: Met slavernij is weinig mis.
  argument: Je kunt besparen op loonkosten.

  Zoals u ziet werd slavernij niet vergeleken met soep maken van dode kippen.

  1. Meneer Veelkantie

   P. Broek,

   Nee, ik heb het prima begrepen. Want als uw vergelijking geen vergelijking is dan slaat uw hele redenatie nergens op. Hetgeen ook het geval is.

   Overigens, soep trek je in de regel van dode kippen. Levende kippen hebben de neiging om tegen te spartelen en het kruidenbuiltje uit het water te trappen.

 3. P.Broek

  Mijn vergelijking is eigenlijk twee vergelijkingen:

  kippen doodmaken vs lekkere soep van maken
  slavernij vs loonkosten uitspraken

  Prima vergelijking.

  Overigens, slaven maak je meestal van bevolkingsgroepen die technisch wat minder ontwikkeld zijn en dus gemakkelijk gevangen te nemen zijn. Dat snap je toch zeker ook wel?

 4. Yvonne

  Beste P. Broek,
  Laat ik het dan maar eens proberen.

  Over de hele wereld worden kippen geslacht en opgegeten. Dat is a) lekker en b) voedzaam. Ik geef toe, het is een beetje jammer voor de kip in kwestie, maar 90% van de mensen ligt daar geen seconde wakker van. Kinderen vinden zoiets pas gruwelijk als ze dat verder nooit zien. Bij de 5e keer zullen ze er al niet meer van gruwen.

  Slavernij is ondertussen (gelukkig) al heel lang afgeschaft. Het idee dat je een mens dwingt om zonder betaling werk voor jou te verrichten wordt door vrijwel iedereen verafschuwd.

  Deze website wordt geschreven door een meneer die duidelijk geen vegetarier is. Hij ligt dus niet wakker van een kip die de soep in gaat. Of van kipnuggets. Mocht je daar aanstoot aan nemen, dan is het verstandig uit te wijken naar websites als vegatopia.nl Daar zal men geen kipkarkas gebruiken voor de soep (al dan niet aangebraden).

  Met vriendelijke groet,
  Yvonne

  1. Meneer Veelkantie

   Yvonne,

   Nou dat valt me tegen van je… dat je kipkarkassenslavernij blijkt te steunen ;)

   Overigens blijkt Oliver wederom op zijn platte propagandistische muil te zijn gegaan. Lees hier verder.

 5. henk

  @p broek

  nu woon ik toevallig in zo een land waar nog niet zo heel lang geleden dappere nederlanders mensen als slaaf maakten……………… mensen die technisch wat minder ontwikkeld zijn en dus gemakkelijk gevangen te nemen zijn, zoals u dat zo walgelijk kunt brengen.. laat er nou 1 in nederland wonen met nog een lagere ontwikkeling dan dat u durft te beweren mijnheer broek!!!! graag verneem ik uw adres en dan zal ik er persoonlijk voor zorgen dat u gevangen genomen wordt en ter beschikking gesteld wordt aan ????? tja daar moet ik nog wat moois op verzinnen, maar het zal zonder vaseline gaan ben ik bang voor…

  mijnheer veelkantie mijn oprechte excuus voor mijn reactie maar ik kan daar woest om worden….. ik begrijp het ook volkomen als mijn reactie aan wilt passen c.q verwijderen ik heb mijn gal gespuwd en het is mij geensinds de bedoeling om uw prachtige artikelen te bevuilen

  gr henk kalipuro= indonesia

 6. Yvonne

  :-D
  Zijn er eigenlijk supermarkten waar je karkassen kunt kopen??

  1. Meneer Veelkantie

   Yvonne,

   Ik ken er maar één. Dat is naast die meubelboulevard waar ze nog lijken in de kast hebben.

 7. henk

  de ochtendmarkt in banyuangi heeft ze ook………………evenals vellen,darmen,poten,koppen.. ach het hele beestje in onderdelen is daar te koop.

 8. Dan

  Waar doelt de maker op met dit stukje?

  kinderen te indoctrineren tot het eten van zogenaamd ‘gezond voedsel’.

  Wil hij hiermee aangeven dat het streven om kinderen verse groente en fruit (waar het in al die programma’s om gaat ten op zichte van de gefrituurde hap) niet goed is.
  Omdat groente en fruit zogenaamd gezond voedsel is?

  Over de nuggets kunnen we kort zijn. Wat er in zit doet er niet toe. Maak er eentje open en je ziet dat de structuur meer bevat dan kip alleen.
  Als je dan al een nugget wilt eten. Maak dan een goede.

  KInderen bang maken met een leugen is niet slim. Maar het een leugen nomen en die leugen vervangen door nog meer onzin is bijna nog erger.

  Het streven van mensen om kinderen gezonde voeding tegeven is nobel. Zeker als je bedenkt dat vele van onze kinderen zonder ontbijt naar school worden gestuurd. Dat kantines op scholen bordevol snacks zitten.

  Laten wij de heer Oliver zijn leugentje vergeven en het doel voor ogen houden.

  Misschien als we onze kinderen gezonder eten geven blijft alle onzin die ik lees over de slavenhandel ons bespaard. Schijnbaar heeft het slechte voedsel in hun jeugd menig schrijver den hersencellen aangetast.

  1. Meneer Veelkantie

   Dan,

   Nou, als je op dit stukje al zo losgaat… dan moet je dit stukje ‘Wereldverbeteraar’ Jamie Oliver gaat alweer nat‘ eens lezen ;)

   Het lijkt me duidelijk waar de maker van dit stukje, ik dus, op doel. Eten is door de linkse kerk tot het nieuwe zondigen verklaard. En de enige wijze waarop je nog gered kunt worden is alles dat lekker en leuk is uit je dieet en leven te schrappen. Sterker nog, als je dat niet onmiddellijk doet dan ben je volgens de voorgangers van de linkse kerk verantwoordelijk voor de komende zondvloed, waarbij miljoenen mensen om zullen komen, die deze keer niet door de één of andere god maar deze keer door het volledig fictieve ‘global warming’ over ons uitgestort gaat worden.

   De definitie van ‘gezond voedsel’ is door alle vuige propaganda onvoorstelbaar geweld aan gedaan. En kennelijk werkt de propaganda geweldig als ik jouw reactie zo lees. Want is gefrituurd eten ongezond? Hoe kom je erbij? En je hebt met jouw speciale gave vastgesteld dat er allemaal ‘nare dingetjes’ in kipnuggets zitten? Of was dat even de indoctrinatie die opspeelde? Want welke ‘nare dingetjes’ zitten er volgens jou precies in kipnuggets waardoor ze ‘ongezond’ zouden zijn?

   Groente en fruit zijn zeker niet ongezond en er is niets mis mee om je kinderen een uitgebalanceerd dieet aan te bieden waarvan groente en fruit onderdeel zijn. Onderdeel, niet het hoofdbestanddeel! Want ook op groente en fruit alleen kan een mens, laat staan een opgroeiend kind, niet leven.

   Liegen tegen kinderen is niet slim? Het is een doodzonde! En wat is het waard als het op leugens en bangmakerij gebaseerd is? En waarom hebben de voorgangers van het ‘gezondheidsfascisme‘ leugens en bangmakerij nodig? Dat is alleen maar zo als de zogenaamde ‘waarheid’ die je wilt verkopen op leugens, wetenschapsfraude en op z’n best op foute ongegronde veronderstellingen zijn gebaseerd.

   Het ernaar streven om kinderen een uitgebalanceerd dieet aan te bieden is nobel. En onder uitgebalanceerd versta ik een leven waarin lekker, leuk en voedzaam hand in hand gaan. Niet een leven van benepenheid, angst op basis van leugenachtige propaganda die ernaar streeft mensen en dan vooral kinderen van jongs af aanleert om met de billen bij elkaar geknepen te leven. Een leven waar je van kind af aan geïndoctrineerd wordt dat genieten gelijk staat aan moord, ellende en kanker. En dat laatste is waar de klootzak Oliver aan bij wil dragen. Hetzij uit geloofsovertuiging meer veel waarschijnlijker uit commerciële eigenbelangen.

   En als je ten doel hebt (kinder)levens te verzieken met je leugens en propaganda, dan ben je geen kinder- of mensenvriend maar een vijand. En dan past het niet om iemand zijn leugens te vergeven maar een klap voor de kop te geven en hem hardhandig op de feiten te wijzen.

   Op welke ‘onzin’ over onder andere ‘slavenhandel’ je duidt weet ik niet, maar dat moest je me dan maar eens onder het eventuele juiste topic aanwijzen.

   En eet eens wat beter man! Dan zie je zuivere logica en feiten niet meer aan voor ‘onzin’ en propaganda niet meer als ‘leugens om bestwil’.

Laat een reactie achter