«

»

feb 06 2014

Bericht afdrukken

Overheid wil met dwangarbeid de economie slopenDwangarbeid

As ik het goed begrijp dan wil het kabinet mensen met een bijstandsuitkering tewerk stellen. Dat wil dus zeggen dat als de overheid bijstandstrekkers tewerk kan stellen dat er kennelijk werk is. In dat geval zou men volgens de wet minimaal het minimumloon moeten betalen. Doet men dat niet dan overtreed men de wet!

Wat de overheid dus kennelijk op het oog heeft is om mensen tegen een hongerloon onder het wettelijk minimum, tegen onwettelijke voorwaarden en feitelijk rechteloos te laten werken in normaliter betaalde banen. Effectief komt dit dus neer op 'dwangarbeid'.

Daarmee pleegt men dus ook nog eens concurrentievervalsing. Want een beetje normaal bedrijf mag mensen niet ver onder het wettelijk minimum loon en tegen voor werknemers zeer ongunstige voorwaarden aan het werk zetten.

Kortom, wat de overheid dus creëert met deze idiotie is een onwettelijke situatie die veel kenmerken heeft van dwangarbeid. Zeker gezien deze werknemers nauwelijks rechten genieten maar overstelpend veel verplichtingen hebben. Men pleegt daarmee o.a. concurrentievervalsing. Men benadeeld naast deze dwangarbeiders ook nog eens ondernemers. Men benadeeld dus de burgers in het kwadraat. Men beschadigd de economie, creëert door het wegkapen van werk voor de neuzen van burgers een vicieuze cirkel en beschadigd zo ook nog een de economie.

Want laten we wel zijn. Welke graaiende overheidsinstelling gaat nog dure (vooral door de extreme belastingen op werk) werknemers in dienst nemen als men keuze te over heeft uit een grote bak met dwangarbeiders die tegen een habbekrats en met een minimum aan rechten en een maximum aan plichten gedwongen tewerk gesteld worden?

Wie kent niet het verhaal, één van de vele, van de man die wegens bezuinigen bij de gemeente reiniging werd wegbezuinigd en een paar jaar later tegen bijstandsniveau en tegen de genoemde minimale rechten tewerk gesteld werd bij... de gemeente reiniging. In exact dezelfde functie wel te verstaan! Is dit wat 'ons' kabinet voor ogen heeft.

Wat is uw mening hierover?

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/02/06/overheid-wil-met-dwangarbeid-de-economie-slopen/

Laat een reactie achter