«

»

feb 16 2014

Bericht afdrukken

Ontroerend – Allen Page Coming Out SpeechDit is een hele ontroerende video waarin Allen Page voor een flink publiek aangeeft dat ze lesbisch is. En wat ze zegt, over hoe de wereld andere mensen oplegt hoe ze zich moeten gedragen en hoe ze moeten zijn, is helaas zo waar...

Gelijktijdig is het, in mijn beleving, de meest idiote n meest overbodige video en speech die ik ooit heb gezien. Alleen al om het feit dat het kennelijk wereldnieuws is als iemand homoseksueel, lesbisch of biseksueel blijkt te zijn. Alsof het andere ook maar wat aangaat wie je liefhebt en welk geslacht deze persoon heeft. Alsof het een belangrijk gegeven is om te weten dat Page op vrouwen en niet op mannen valt. Alsof het voor ons ook maar iets zou mogen uitmaken.

Maar helaas is deze rariteit ingegeven door de realiteit. Een realiteit waarin mensen, simpel en alleen omwille van het feit dat ze niet binnen het 'traditionele' (wie heeft dit eigenlijk bepaald?) plaatje van 'mannetje vrouwtje' valt, anders worden behandeld. En niet alleen anders maar vooral ook slechter en met minder (mensen)rechten. Een wereld waarin tieners die verliefd worden op elkaar zich in de rechtbank moeten verantwoorden omdat ze beide van hetzelfde geslacht zijn. En daar waarbij men dat bij een jongen en een meisje waarschijnlijk nog heel vertederend vind kijkt dit tienermeisje in kwestie niet alleen aan tegen het feit dat ze haar opleiding niet kan afmaken maar ook nog eens een gevangenisstraf kan krijgen vanwege verkrachting omdat ze gedurende de verkeringstijd 18 werd. Of situaties waarbij een schoolfeest wordt afgelast omdat een lesbisch stelletje netjes gevraagd hebben, terwijl het natuurlijk al te idioot voor woorden is dat ze hiervoor toestemming moeten vragen, of ze als verliefd stelletje het feest mogen bezoeken.

Laat het mij gewoon eens rechtstreeks aan de homofoben vragen: Wat voor last heeft u ervan als twee mensen, van mij part meerdere mensen, niet binnen uw beeld van een 'traditionele' relatie of huwelijk passen? Welk probleem heeft u er nou werkelijk mee als twee, of wederom van mijn part meerdere mensen, niet volgens uw 'principes' de liefde bedrijven? Wie heeft u de autoriteit gegeven om voor andere te bepalen wat 'goed' en 'fout' is? Om te bepalen of en op welke wijze mensen de liefde met elkaar mogen bedrijven en/ of van elkaar mogen houden? Wie heeft u gevraag of u het ermee eens bent? En wat zou het voor andere uit moeten maken of u het ermee eens bent of niet? Who cares!?

Ondertussen is het kennelijk wereldnieuws als een actrice, of een sporter, wereldkundig maakt een voorkeur te hebben voor hetzelfde geslacht. Kennelijk is het revolutionair om te bekennen dat je niet binnen de kadertjes van de 'traditionele' denkbeelden van veel mensen past. Kennelijk is het, schandalig en triest genoeg, anno 2014 nodig dat een jonge actrice als Ellen Page of een sporter als Michael Sam u erop wijst dat uw manier van denken en doen niet zaligmakend is en er buiten uw denkbeelden 'alternatieve' vormen van liefde en leven bestaan. En dat alles in de hoop dat u hen dan ook het recht gunt om op deze planeet rond te lopen, niet onderdrukt, beschimpt en gediscrimineerd te worden. Een soort van pleidooi moeten houden of u hen alstublieft gewoon de rechten wilt toekennen dan wel niet wil onthouden die tot hun natuurlijke geboorte- dan wel mensenrechten behoren. Denk daar eens over na! Hoe idioot!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/02/16/ontroerend-allen-page-coming-out-speech/

Laat een reactie achter