«

»

jun 27 2014

Bericht afdrukken

Anti-Nationalisme is een nog idioter sentiment dan Nationalisme

Het is onvermijdelijk tijdens bijvoorbeeld met name een WK voetbaltornooi. Uitingen van nationale trots, ofwel nationalisme, in iedere denkbare vorm. Meneer Veelkantie heeft er allemaal niet veel mee. Eigenlijk eerder helemaal niets. Ik krijg geen bijzondere warme gevoelens als ik aan Nederland denk en Oranje vind ik een afzichtelijke kleur.

Nederland

Dom Nederlands volk denkt dat Holland (een streek in het westen van Nederland) hetzelfde als Nederland is

Als ik het volkslied hoor, waarin vooral onze opper proleten in plaats van het volk worden bezongen, krijg ik eerder een gevoel van plaatsvervangende schaamte dan een brok in mijn keel. Als ik de Nederlandse vlag, rood wit blauw, zie wapperen zie ik een stuk stof. Ik ben er ook totaal niet trots op dat ik Nederlander ben. Ik heb totaal geen inspraak gehad in waar ik verwekt, geboren en getogen ben, dus het lijkt me niet iets waarop ik heel fier moet zijn. Ik ben ook niet perse trots op Nederland. Nederland is een schijndemocratie waar het volk in dienst van de politieke elite staan in plaats van andersom. Nederland is op z'n best een bananenmonarchie met stuitend kasten-erfopvolging-systeem.

Nederland is een land waar de soevereiniteit van het volk en de weinige democratische rechten die wij hebben verkwanseld wordt aan een megalomane schier ondemocratische intrinsiek totalitaire gecentraliseerde machtselite in Brussel. Onze normen en waarden blijken zo vloeibaar als bijenwas in de zomerzon zodra de regering en overheid er economisch belang bij meent te hebben. Dan buigen 'we' zelfs voor wrede eveneens monarchistische totalitaire dictaturen in het Midden Oosten die het woord 'mensenrechten' niet eens kunnen spellen. Als je 'ons Oranje' ziet spelen in nu dan Brazilië dan zouden buitenlandse toeschouwers wel eens kunnen denken dat de Nederlanders voor 80% donker gepigmenteerd of een provincie van Marokko is. En mocht men al eens op vakantie gaan naar Nederland dan wordt dit beeld nog eens bevestigd doordat men zich veeleer in Rabat waant dan in bijvoorbeeld Amsterdam West, Oud-West, Nieuw-West, Oost, Zuid-Oost of Noord. Voor Rotterdam, Utrecht en andere steden gaat exact hetzelfde op.

Ik denk ook eerlijk gezegd dat de meeste Nederlanders niets met Nederland als geheel en als land hebben. Zeker niet gezien het feit dat de meeste Nederlanders op allerhande manieren voor Holland, een streek in het westen van Nederland dat bestaat uit slechts twee van de twaalf provincies, en dus kennelijk niet voor het land Nederland zijn.

Maar goed, dat gezegd hebbende... Ik zou mezelf beslist niet anti-nationalistisch willen noemen. En dat ben ik ook niet. Nederland is het land waarin ik woon. Ik hoop dat het economisch en in ieder ander opzicht heel goed gaat in Nederland. En ik maak mij ook zorgen om Nederland. Zeker voor wat betreft de mate van vrijheid die wij nu en in de toekomst genieten. Is het niet voor mezelf dan wel voor mijn geliefden en de volgende generaties. Er worden extreem veel concessies gedaan aan volkeren met culturen en religieuze dan wel ideologische overtuigingen die volkomen haaks staan op de vrijheden en moraal die 'wij' zogenaamd en vooral verbaal zo hoog in het vaandel hebben staan.

Ik hoop ook dat Nederland ooit weer eens een democratie zal worden. Maar dat zie ik somber in gezien de ontwikkelingen van met name na de oorlog en het feit dat de autochtone Nederlander verdreven worden door importvolk uit den vreemde. Kortom, ik wens 'mijn' land het allerbeste toe. Al zou het maar uit puur eigenbelang zijn.

Ik heb dan wel niets met nationalisme maar met anti-nationalisme heb ik nog veel minder. Ik vind het, net als nationalisme, een verachtelijk sentiment. Ik vind het misschien wel een nog verachtelijker sentiment dan nationalisme. Want wat is dat voor idiotie om het land waarin je leeft, waarin je woont en waarin je misschien wel werkt, waar je jouw kinderen grootbrengt of bracht en wat jouw en hun thuis is, het slechtste toe te wensen in plaats van het allerbeste?

In Nederland wordt het anti-nationalisme, de 'weg met ons' ideologie en mentaliteit, nog een beetje in het geniep of liever heel geniepig en op gluiperige wijze uitgedragen en bedreven. Vooral door degene die daartoe instaat zijn via allerhande wegen, onder het mom van progressief zijn, mensenrechten, dierenliefde, milieubelang, enzovoort, wordt er alles aan gedaan om Nederland zowel economisch, sociaal en zowel staats- alsook strafrechtelijk te ondermijnen.

In Duitsland, een land waarvan je op basis van haar meest recente geschiedenis veel meer zou kunnen rationaliseren dat er een zekere mate van zelfhaat zou kunnen bestaan, is het 'anti-nationalistische sentiment' nog veel populairder. Iets wat dan ook weer gedurende zoiets als een WK volop aan het licht komt, zo blijkt ook uit o.a. dit nieuwsbericht.

Anti-nationalisme heeft in Nederland al veel kapotgemaakt dat gewoon deugde. Ik vind het dan ook verbijsterend dat nationalisme de slechte naam heeft en geassocieerd wordt met zaken als 'racisme' en dergelijke. En ja, ik denk ook dat nationalisme een vooral dom sentiment is, zoals het 'trots zijn op je huidskleur (bij zowel blank als zwart) een dom sentiment is. Ik vind er echter niets doms aan als je, zoals meneer Veelkantie weliswaar niets met nationalisme heeft, je er wel voor inzet om Nederland Nederlands te houden en onze waarden die deugen te beschermen tegen invloeden van culturen, religies en ideologieën die zich niet tot onze waarden verhouden of daar zelfs totaal haaks op staan.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/06/27/anti-nationalisme-is-een-nog-idioter-sentiment-dan-nationalisme/

Laat een reactie achter