BBQBijgerechtGrillenNagerechtenReceptenRokenRoosterenRubsSauzenSnacksSoepTaartTipsVisVoorgerechtWorst

Het maken van zowel Saucijzen- alsook Frikandelbroodjes is te simpel voor woorden maar wel erg leuk om te doen en heerlijk om daarna te genieten van het resultaat.

Omdat het zo simpel is, is het misschien, als u nog jonge kinderen heeft, een leuk idee om dit met de kinderen te doen. Kinderen vinden het in het algemeen heel leuk om een beetje te rommelen in de keuken, en ze steken er nog iets van op ook.

Laat ons beginnen met het fabriceren van de Frikandelbroodjes.

Zie onder onderstaande link voor:

Zelf Frikandelbroodjes maken–De verbeterde versie

Wat je daarvoor nodig hebt zijn natuurlijk om te beginnen Frikandellen. U hoeft deze niet op voorhand te bakken of te frituren. Ze bruinen vanzelf wel in de Frikandelbroodjes. Daarnaast heeft u bladerdeeg nodig. Het makkelijkste is als u een vel bladerdeeg maakt of koopt aan één stuk. Als laatste heeft u een losgeklopt eitje, klein beetje water en een beetje Curryketchup nodig.

U gaat als volgt tewerk:

U rolt de bladerdeeg uit en legt hierop vier Frikandellen. Aan de hand daarvan meet u uit hoeveel bladerdeeg u per Frikandelbroodje nodig heeft.

U zorgt ervoor dat de bovenzijde van het Frikandelbroodje iets groter is dan de onderzijde. Dit is nodig omdat u door de bolling die de Frikandel onder het bovenste deel wat meer ruimte nodig heeft.

Nu haalt u even de Frikandellen van de onderzijde af en spuit daar een bescheiden hoeveelheid Curryketchup op.

Daar legt u de Frikandel op.

Nu smeert u de randen rondom de Frikandel in met een klein beetje water zodat de onderzijde en bovenzijde van het Frikandelbroodje aan elkaar plakken. U legt de bovenzijde op de Frikandel en drukt de randen rondom de Frikandel aan.

Met een scherp mesje maakt u nu wat inkepingen aan de bovenzijde van de Frikandelbroodjes en smeert de broodjes even in met een losgeklopt eitjes zodat ze mooi gaan glimmen in de oven.

Nu legt u de Frikandelbroodjes met enige tussenruimte vanwege het rijzen op een vel bakpapier en schuift dit de tot 220 graden Celsius voorverwarmde oven in. U bakt de Frikandelbroodjes bij 220 graden Celsius in circa 25 minuutjes af tot ze mooi goudbruin zijn.

Zie hier het resultaat.

De meeste kinderen, en uiteraard volwassenen zijn verzot op Frikandelbroodjes. Zeker als ze die zelf gemaakt hebben geeft het voor kinderen iets extra’s.

En u heeft een de wijze waarop u deze zelf fabriceert tegen een fractie van de kosten als dat u ze in de winkel moet kopen.

Ik zou zeggen… knutsel en eet vooral heel smakelijk!

Zie ook:

3 Responses to “Zelf Frikandelbroodjes maken”

 1. Roy says:

  Wat een leuke, simpele en hopelijk lekkere recepten heeft u toch altijd meneer Veelkantie.
  Deze gaat zeer binnenkort getest worden, net als de aardappelviskoekjes.

 2. Veelkantie says:

  Dank je Roy,

  Dat is ook de hele opzet. Makkelijk, betaalbaar maar toch lekker. Voor de snobberige gerechten en opgeleukte foto’s moet men elders zijn ;)

  Zou het leuk vinden als je me laat weten of het wat geworden is. Je kunt ook foto’s plaatsen in de reactievelden (even wat HTML code gebruiken).

 3. Veelkantie says:

  Inmiddels hebben wij een verbeterde en nog lekkerdere versie van de Frikandelbroodjes gemaakt. Zie voor de werkwijze Zelf Frikandelbroodjes maken–De verbeterde versie.

Laat een Reactie achter