Feed on
Posts
Comments

We denken dat we de meeste feiten over voedsel wel kennen. Maar is dat ook zo? Ik vrees van niet. Er zijn tal van curieuze feiten over voedsel te ontdekken. Zaken die grappig zijn, zaken die schokkend zijn, zaken die belangrijk of leuk om te weten zijn, enzovoort. Een wereld aan bijzondere dingen die u nog niet wist.

Onder de streep treft u mijn ‘Vreemde Voedsel Feiten’ database aan. Het zou leuk zijn als u mij bij het uitbreiden van deze database wilt assisteren. Weet u derhalve nog een vreemd voedsel feit of feitje? Mail dit via het Contactformulier of per mail naar [email protected] en ik voeg deze toe aan het lijstje.

Onder de link hieronder treft u alvast de oogst aan vreemde voedsel feiten en weetjes aan. Klik op de ‘terug’ knop van uw browser om terug te keren naar dit overzicht. Veel plezier.

~~~

Vreemde Voedsel Feiten

~~~

Heeft u nog een leuke aanvulling voor deze rubriek en weet u er een leuk verhaaltje bij te vertellen? Of een link naar een interessant weetje in de categorie Vreemde Voedsel Feiten? Plaats deze dan in de reactievelden of mail dit via het Contactformulier of per mail naar [email protected]. Dan plaats ik deze bij deze rubriek en zal ik uw naam eervol vermelden ;)

6 Responses to “Vreemde Voedsel Feiten – Met zeer regelmatige updates”

  1. Cocoforu (Caroline) says:

    Uhm…bedankt voor deze “smakelijke” weetjes ;)

  2. DD says:

    Over de Casu Marzu:

    Er is een tv programa over gemaakt …kan het betreffende stuk niet vinden, maar buiten dat , er is nog ooit iemand gestorven aan het eten van Casu Marzu. De Hele hype om “rauw-melkse” kazen en ze in de ban te doen is EU onzin. De angst voor lysteria is ongegrond zolang er verstandig met het product omgegaan wordt. Kinderen, zwangere vrouwen, zieken/ouderen zijn een risicogroep, niet alleen met casu, ook met andere rauwe kazen.

    Marketing on: Rauwe kazen hebben over het algemeen veel calcium, de maden kunnen beschouwd worden als toegevoegde vitamine b12. Het geheel is vrij van kunstmatige toevoegingen en 100% biologisch. Marketing off

    Maden zijn geen parasieten, het zijn lijkeneters, zodra ze gegeten worden vind een gedeelte de dood door het kauwen, de rest overlijdt door het maagzuur. Er zijn maden die dit overleven, dit zijn echter andere maden da die in casu marzu.

  3. Yvonne says:

    Een kleine aanvulling op de delicatessen Doerian (heerlijk, riekt wel een beetje). Daar staat: Deze zijn in gekookte vorm eetbaar.
    Echter, ik heb doerian altijd ongekookt gegeten. Meestal koop ik ‘em wel schoongemaakt, want die stekelige schil is echt heel taai en die stekels zijn nog best scherp. Maar dus ongekookt. En dan mik ik ‘em bij voorkeur in de vriezer, dan kun je de vrucht bevroren eten (doet qua smaak denken aan zeer romig vanilleijs) terwijl de geur bijna weg is. :-) Ik heb trouwens ook wel eens gehoord dat iemand ‘em vond smaken als de combi vanillevla/prei (ook geen dagelijkse combinatie, trouwens).
    Een beetje goed gesorteerde toko verkoopt doerian, dus Veelkantie –> testje?

  4. Veelkantie says:

    Yvonne,

    Denk dat je het niet goed gelezen hebt. Er staat namelijk:

    In de vrucht zit, ingebed in het eerder beschreven vruchtvlees, een aantal pitten. Deze zijn in gekookte vorm eetbaar.

    Ofwel, je moet de pit koken alvorens je deze kunt eten. Het vruchtvlees is gewoon zo ‘rauw’ te eten.

    Testje? Ach wie weet ;)

  5. Yvonne says:

    De pitten eten?? Nooit geprobeerd. *rent naar toko* :-D

  6. henk says:

    grappig om dit te lezen want na enige navraag hier (indonesia) weet geen mens van het kunnen eten van de pitten van durian…. wat mijn vrouw en ik natuurlijk wel gaan uitproberen!! er is weer een nieuwe oogst en de prijs valt ook wel mee, een 0.80 eurocent voor 1 hele durian.
    wat is de prijs in nederlland??

    gr henk

Leave a Reply