De eerste regel die je moet onthouden bij budget-koken is dat weggooien zonde is. Je moet altijd een nieuwe bestemming zien te vinden voor restjes en kliekjes.
Een nieuwe bestemming vinden voor eten van de dag daarvoor, of misschien wel meerdere dagen daarvoor, is puur gevonden geld. Je hebt immers het geld voor het eten of de bestandsdelen al uitgegeven. Met wat kleine aanvullingen zet je voor bijna niets weer iets lekkers op tafel. Zoals bijvoorbeeld een Shoarma Champignonsoep.
Goed, het is natuurlijk geen culinair hoogstandje om de shoarma gebakken en al en wat champignons in een pakje champignonsoep te gooien, maar het is zeer smakelijk, vult enorm goed en is bovendien spotgoedkoop. En maak je er een flinke pan van dan eet je er meermaals van.
Het is eenvoudig. Koop een pakje romige gebonden champignonsoep en maak dit aan zoals je dit normaal zou doen. Snij wat champignons en gooi deze in de soep. Breng eventueel met peper en zout de soep nog wat op smaak. Doe nu ook het restant van de shoarma van de dag ervoor erbij. Speur eens in de koelkast en kijk af u nog andere restantjes heeft liggen. Bijvoorbeeld wat prei of rode paprika. Die dat eventueel ook in de soep als het u lekker lijkt en laat de boel even goed doorkoken tot alle ingrediënten gaar zijn. En uw soep is klaar.
Eet smakelijk.
Product |
Hoeveelheid |
Prijs |
Waar |
Shoarma | Wat u over heeft | € 0,00 | Reeds gekocht |
Prei of paprika | Wat u over heeft | € 0,00 | Reeds gekocht |
Champignons | 250 gram | € 0,85 | Jumbo |
Champignonsoep | Zakje | € 0,91 | Jumbo |
____________ Totaal |
______ € 1,76 |
Ik had van shoarma en prei/parpika toch een hartige taart gemaakt, geloof ik…. Beetje bloem, boter, zout en water (alles in huis) voor het deeg, uitje, knoflook, eieren en scheutje melk (allemaal in huis), samen met de restjes voor de vulling en dan even de oven in. Beetje rauwkost erbij (uit de tuin, gratis)…..
Yvonne,
Kan natuurlijk ook.