Feed on
Posts
Comments

Category Archive for 'Recepten'

Het kan u niet ontgaan zijn. Meneer Veelkantie heeft een varkensbuik van 5 kilo… gekocht. Onder andere met het doel zelf eens Bacon te produceren. Gerookte licht zoetige Bacon in traditionele Amerikaanse Stijl. Waarom Amerikaanse Stijl? En nog wel gerookte Bacon ook? Omdat in Nederland zo ongeveer alles voor Bacon door kan gaan. Zelfs voorgekookte [...]

Read Full Post »

Meneer Veelkantie was het voor de zomer, die nooit wilde zomeren, al van plan maar het kwam door de aanhoudende zondvloed er niet van. Dus nu maken we er maar ‘winterkost’ en een herfstklusje van. Ik heb het over allerhande recepten van Varkensbuik. Alhoewel ‘Pork Belly’ zoals de Engelsen en Amerikanen het noemen, om te [...]

Read Full Post »

We maakten al eerder rookworst, en dat beviel enorm goed. We werden overladen met complimenten van mensen die onze rookworsten proefden. Lekker zo laten dus, zou je denken. Want wat goed is daar moet je niet aan rommelen. Maar wij hadden nog wat verbeterpunten gevonden. Dus een herhaling met wat kleine aanpassingen die ik u [...]

Read Full Post »

U een plakje Foe Young Cake?

Zoals u inmiddels weet mag ik graag een beetje ‘innovatief’ koken en experimenteren. Zo nu en dan probeer ik daarom iets uit. Zoals een Foe Yong Cake. De bedoeling was om een Foe Yong Hai te maken in de vorm van een cake, gebakken in een cakevorm in de oven, en de ham die u [...]

Read Full Post »

Van de week kreeg ik van vaste Veelkantie lezer Fort een simpel maar overheerlijk recept toegezonden per mail. En zoals het moet met een duidelijke beschrijving en mooie scherpe foto’s op een groot formaat. Het gaat om een recept voor een lekker bijgerecht (bij de nasi, rijst, bami) dat ook erg lekker is om zo [...]

Read Full Post »

Eerder deze week liet ik u kennis maken met onze Cone-Imex ©. Ofwel een hoorn van loempiavellen gevuld met heerlijke Aziatische lekkernij. Toen gaf ik u al aan dat wij later die week ook een Tex Mex variant van tortilla zouden fabriceren. En dat later in de week was gisteren. De werkwijze is nagenoeg hetzelfde [...]

Read Full Post »

Van de week plaatste ik een blogpost over de Cone-Pizza. Ofwel Pizza in een hoorntje. Een hartstikke leuk innovatief idee om Pizza te serveren. Het ziet er erg grappig en zelfs smakelijk uit, en het is makkelijk zo uit het handje eten. De volgende stap in het snacken! Enige nadeel is dat het thuis erg [...]

Read Full Post »

Onlangs plaatste ik een blogpost over de 50 lekkerste gerechten op de wereld. Op nummer 1 op dit lijstje staat het gerecht Rendang. Ofwel een heerlijk pittig Indonesisch rundvlees stoofpotje dan wel stoofschotel. Nu hadden we dit al wel eens gegeten, gehaald bij een Indonesische toko en je kunt het ook wel krijgen bij Chinees [...]

Read Full Post »

Guacamole, hetgeen u uitspreekt als wakamole, is een heerlijke dipsaus waarvan het hoofdbestandsdeel bestaat uit avocado en daarin normaal gesproken tenminste wat tomaat, knoflook, ui, limoen en Chilipeper. Soms voegt men er ook wat verse koriander aan toe. Het is een heerlijke dipsaus afkomstig uit Mexico die zalig is om zo te eten met bijvoorbeeld [...]

Read Full Post »

Ik bemerkte een scherpe stijging van het aantal bezoekjes aan de blog-post Kiprollade, krieltjes met groenten en spekjes en sperziebonen. Kennelijk waren de Kiprollades weer in de aanbieding. En dat bleek te kloppen. Albert Heijn had wederom de kiprollades weer in de aanbieding gegooid. 2 stuks à 600 gram per stuk voor € 4,99. Dus [...]

Read Full Post »

Zelf Foe Yong Hai maken

Eerder op de dag fabriceerde wij 40 loempia’s voor een buurvrouwtje bij ons op het plein voor de bruiloft van haar zoon. En zoals het gaat, ‘wie appelen vaart, die appelen eet’. Dus maakten we aansluitend ook nog een paar loempia’s voor onszelf voor het avondeten. We dachten er echter niet zoveel te kunnen maken. [...]

Read Full Post »

Older Posts »