«

»

sep 23 2012

Bericht afdrukken

Bizarre foods – TAIWAN

Andrew ZimmernWe kunnen wel zeggen dat Nederlanders over het algemeen weinig avontuurlijk zijn voor wat betreft hetgeen wat wij wel en niet eten. Ook meneer Veelkantie trekt met enige regelmaat zijn neus op voor bepaalde zaken. Soms terecht, maar vast ook wel eens onterecht.

Iemand die dat niet doet is Andrew Zimmern. Andrew Zimmern is de presentator van Bizarre Foods op Travel Channel. In die hoedanigheid reist hij de hele wereld af op zoek naar bijzondere en soms zelfs bizarre soorten voedsel. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling, in tegenstelling tot veel andere vergelijkbare programma's, om u de stuipen of kokhalsneigingen op het lijf te jagen. De bedoeling is om u te informeren en te interesseren in de eetgewoonten van andere volkeren en hun culturen.

Het resultaat is een erg interessante serie waarin telkens één land de hoofdrol heeft. Deze keer is dat Taiwan.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2012/09/23/bizarre-foods-taiwan/

11 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Mir

  Ok ik kan altijd nog vegetariër worden denk ik hahaha

  1. Meneer Veelkantie

   Mir,

   Nou… Ik las een interview met hem en het slechtste wat hij ooit gegeten had was vegetarisch. Die Stinky Tofu… Brrrr!

 2. MdJ

  Een leuk weetje. Hij heeft een hekel aan walnoten :)
  Dat vind hij niet te eten.

  1. Meneer Veelkantie

   MdJ,

   Dat is grappig. Ken je ook Food for Louis? Die gast eet de meest smerige dingen. Maar een appel kreeg hij niet door zijn keel ;)

 3. MdJ

  Food for Louis vind ik te veel een sensatie zoeker. Die eet levende schorpioenen. Die verdient z’n centjes via Youtube. Petje af, maar die man doet het niet omdat hij het lekker vindt. Andrew lust het eten wat hij krijgt.

  1. Meneer Veelkantie

   MdJ,

   Volledig eens met jouw mening over Louis. Hetzelfde gaat of voor die gasten, waarvan ik even de naam kwijt ben, die telkens van die maaltijden maken met gigantische hoeveelheden calorieën. Maar het is niet waar dat Andrew altijd maar lust wat hij voorgeschoteld krijgt en het voor niets doet. Bepaald niet zelfs. Maar hij doet het, voor zover wij het kunnen zien, wel met oprechte bedoelingen.

 4. MdJ

  EpicMealTime :)

  1. Meneer Veelkantie

   MdJ,

   Precies!

 5. Mir

  Ja ik hoorde hem zeggen meen ik dat het naar Limburgse stinkkaas rook en dat ruikt me toch smerig hahhaha

 6. MdJ

  Durian http://en.wikipedia.org/wiki/Durian lust hij ook niet.
  Anthony Bourdain (No reservations, zijn laatste seizoen helaas dit jaar, Travel Channel) vind het heerlijk.
  Die show is ook een aanrader.

Laat een reactie achter