«

»

feb 06 2014

Bericht afdrukken

De Russische anti-Homo wet in praktijkIk heb al eerder een artikel, gelardeerd met video's, gepubliceerd over (de geschiedenis van) de homohaat in Rusland. U kunt het artikel hier lezen. Ik wil, met de Olympische Spelen voor de deur, aandacht blijven vragen voor de recente ontwikkelingen in Rusland voor wat betreft rechtsongelijkheid van homoseksuelen, lesbiennes en biseksuelen.

Zeker gezien het feit dat Poetin en zijn kameraden terug zijn gevallen op weinig verholen anti-homo-wetgeving zoals dat eveneens bestond in het Sovjet tijdperk. Met het aannemen van de zogenaamde 'anti-Homo-propaganda' wetgeving is de situatie wederom zeer ernstig te noemen. Niet in de laatste plaats omdat een groot deel van het volk deze wetgeving ziet als legitimering van het (nog ernstiger dan men al deed) vervolgen van homo's, lesbo's en biseksuelen.

Het steekt me daarom dat er in Nederland, en in andere landen, zo lichtzinnig over wordt gesproken. Zeker in de context van de Olympische Spelen. Waar we zelfs een uitzonderlijk zware koninklijke delegatie heen sturen alsof er werkelijk niets aan de hand is. Daarom hieronder een video van Human Rights Watch met verhalen en beelden van de behandeling van homo's. Dit opdat niemand van ons kan liegen en later kan beweren 'Wir haben es nicht gewußt'.

Ik hoop dat u zich minstens, vol schaamte als u met zoutjes en een drankje comfortabel voor de buis zit, af zal vragen tijdens de sportevenementen hoeveel homoseksuelen er tijdens het evenement mishandeld of zelfs gedood zijn!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/02/06/de-russische-anti-homo-wet-in-praktijk/

Laat een reactie achter