«

»

jan 23 2014

Bericht afdrukken

Scam City van National Geographic blijkt grote Scam!

Dit is toch wel nieuwswaardig. Oké, Amsterdam is nogal veranderd in de loop der jaren. Van een grotendeels gemoedelijke stad is het veranderd in een paradijs voor met name Oost Europese oplichters en Marokkaanse 'kansenjongeren'.

De Horeca is nagenoeg onbetaalbaar geworden en op z'n best krijg je voor tenminste € 3,- bier van een heel goedkoop merk dat als Heineken of Amstel verkocht wordt.

Mokum, ofwel hartje Amsterdam, waar ik ooit geboren en getogen ben is van volksbuurt met arbeiderswoningen verworden tot een onbetaalbare elitebuurt van bakfiets mamma's en pappa's die hun kinderen Luna, Sterre en andere Libelle waardige namen geven, die de cultuur totaal vernietigd hebben omdat ze nu eenmaal vinden dat ze werkelijk van niets en niemand last mogen hebben.

De ooit zo beroemde en beruchte roze buurt, en ooit de grootste toeristische trekpleister van Amsterdam, is onder PvdA en Groenlinks verworden tot een heel braaf buurtje waar minder te beleven valt dan in Staphorst. Kroegen en andere uitgaansgelegenheden worden en zijn totaal kapot gepest door bestuurlijke dwang en absurde regelgeving.

OplichterDe buitensteden zijn totaal van kleur en cultuur verschoten en hebben meer weg van een drukke stad in Turkije of Marokko dan Amsterdam. De autochtone Amsterdammer bestaat praktisch niet meer en is op een haar na uitgestorven.

Amsterdam is verworden van Gay Capital of the World naar een plek waar menige homoseksueel zich totaal niet meer veilig voelt, zichzelf niet meer kan zijn en al helemaal niet meer hand in hand met zijn of haar partner durft te lopen. Laat staan dat men elkaar durft te knuffelen of kussen.

Amsterdam is dus danig naar de, zoals wij dat als Amsterdammers noemen, klote geholpen door de bestuurlijke elite (lees: PvdA, Groenlinks en D66) en hun welhaast intrinsieke bestuurlijke onkunde. Dat en nog veel meer eerlijke bezwaren en bedenkingen kun je opperen tegen het eens zo mooie Amsterdam. Maar je kunt de boel natuurlijk ook nog verder opblazen.

En dat is wat National Geographic heeft gedaan in haar serie Scam City. Daarin wordt Amsterdam geportretteerd als 'een van de donkerste (in de zin van gevaarlijkste) steden van de wereld'. En nu mag ik als voormalige Amsterdammer nog zoveel bezwaren hebben tegen het huidige Amsterdam en tientallen redenen hebben om mij daar nooit meer te vestigen, maar deze wijze van portretteren gaat zelfs mij veel te ver.

Gelukkig blijkt het grotendeels op onzin, of liever fraude, gebaseerd te zijn. Scam City blijkt zelf als programma één van de grootste Scams te zijn die u kunt bedenken. Diep triest dat National Geographic op deze manier wenst te scoren!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/01/23/scam-city-van-national-geographic-blijkt-grote-scam/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *