«

mrt 01 2014

Bericht afdrukken

Waarom het, het waard is (weer te leren) te vertrouwenHeel veel mensen zullen het in zekere mate, en een aantal mensen zullen het in extreme mate, herkennen. Vertrouwen en je kwetsbaar opstellen is moeilijk. Zeker als en naarmate het vertrouwen vaker misbruikt is en jouw kwetsbaarheid als wapen tegen je gebruikt is. Maar zonder vertrouwen, ook al kan dit leiden tot gekwetstheid en misbruik, kom je nergens. Zonder vertrouwen veroordeel je jezelf tot eenzaamheid. Een leven in angst. Hoe groter het wantrouwen jegens andere is zoveel groter zal ook je eenzaamheid zijn. Uiteindelijk besef je dat je alleen bent, niemand om op te leunen, om je leven mee te delen. En niet alleen de nare dingen maar ook de hele mooie aspecten van het leven. (Weer leren te) vertrouwen is een essentiële menselijke noodzaak. Het haalt je uit je isolement. Het geeft weer betekenis aan je leven. Zelfs al zou dit soms niet zo goed uitpakken. Het is het waard om (weer te leren) vertrouwen.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/03/01/waarom-het-het-waard-is-weer-te-leren-te-vertrouwen/

Laat een reactie achter