«

»

mrt 01 2014

Bericht afdrukken

Korte Docu – Open Deur naar SereenheidOm de zoveel maanden gaat de 68-jarige Ed Zevely eropuit. Met zijn twee paarden en hond trekt hij de Colorado High Country in om aldaar weken aan een stuk te kamperen als een cowboy die we eigenlijk alleen maar kennen van Westerns. In deze weken van serene rust, kalmte en alleen zijn trekt Ed door het prachtige doch verraderlijke wilde landschap. Telkens zijn kamp weer elders opslaande om de nacht door te brengen. Na vele weken van solitude begint de eenzaamheid en het gemis van zijn kleinkinderen toch aan hem te knagen. Het drijft hem uiteindelijk toch weer terug naar zijn oorspronkelijke huis in de bewoonde wereld. Tot het bloed weer daar wil gaan waar het niet gaan kan, moe van de gehaast, en Ed zijn paarden weer bepakt en opnieuw weken achtereen zijn ziel achterna reist in de wildernis.

Open Door to Solitude from Filson on Vimeo.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/03/01/korte-docu-open-deur-naar-sereenheid/

Laat een reactie achter