«

»

Apr 17 2014

Bericht afdrukken

Yvonne Kroonenberg – De nieuwe AsocialenfluisteraarUpdate: het was een grapje, mensen begrijpen me verkeerd, ik heb de tekst niet mogen/ kunnen lezen voor dat het geplaatst werd, ze zijn gemeen tegen me, het is uit context gerukt, ze hebben me lomp geciteerd, enzovoort... Yvonne Kroonenberg schud de 'excuses' zo uit haar mouw. Oh ja joh? Dan zet HP/ de Tijd toch gewoon even de audio online!

Yvonne_met_TofuWat u wellicht niet weet is dat meneer Veelkantie eigenlijk van adel is. Meneer Veelkantie heet ook eigenlijk Veelkantie van Kookpot tot Aanrecht. Vandaar ook mijn liefde voor koken. Dat brengt met zich mee dat ik andere elitaire mensen wel begrijp.

Mensen zoals schrijfster Yvonne Kroonenberg. Die weliswaar niet van adel is maar zich in de elitaire wereld heeft opgewerkt middels het gymnasium en een psychologie opleiding aan de universiteit van Leiden. Het is met name daarom triest dat Yvonne Kroonenberg, als Jodin waarvan een deel van haar (moeders) familie stierf in de holocaust, zo aangevallen wordt om haar zogenaamde 'Übermensch' statements in HP/ de Tijd.

Haar woorden over 'primitievelingen' in Amsterdam-Noord en Assen, die zich zomaar 'mens durven te noemen' worden dan ook totaal verkeerd en te persoonlijk opgevat. Want zoals u kunt zien op de bijgaande foto heeft Yvonne Kroonenberg helemaal niets tegen 'niet-mensen' en 'lagere diersoorten'. Ook al komen deze 'niet-mensen' uit Amsterdam-Noord of wonen ze in Assen.

Yvonne Kroonenberg is een groot voorvechter van rechten voor deze 'niet-mensen'. Via Bont voor Dieren zet ze zich dan ook in voor de wat harigere 'niet-mens'. En ook met varkens die zich op vier poten voortbewegen, alhoewel ze die van huis uit natuurlijk eveneens onreine wezens vind, is ze zeer begaan. Ze schreef er zelfs een boek over met de titel 'Alleen de Knor wordt niet gebruikt'. De suggestie die men doet naar aanleiding van haar interview  in HP/ de Tijd, alsof ze nazistische ideeën zou koesteren over untermenschen en overige '(net)niet-mensen', raakt dan ook kant noch wal.

In tegenstelling tot de nazi's vind mevrouw Kronnenberg namelijk dat je ze helemaal niet in concentratiekampen, rennen of schuren onder moet brengen. Ze ziet untermenschen en andere 'niet-mensen' veel liever lekker vrij en loslopen. Zeg maar een soort van 'scharrel-asocialen'. Uiteraard en liever niet op de grachtengordel of in welk ander habitat van de betere en beter gesitueerde wel-mens, maar toch zeker zo ruim dat de 'niet-mens' en andere 'lagere diersoorten', in ieder geval de illusie van vrijheid hebben. Zeg maar in een soort van reservaten. Zoals het Bargerveen.

Yvonne Kroonenberg heeft dan ook totaal geen enge ideeën over mensen die nu eenmaal minder begaafd zijn. Ze zet zich daar zelfs tomeloos voor in zoals ze in een interview met Radio Drenthe ook keer op keer benadrukt. Mevrouw Kroonenberg is weliswaar van mening dat het praten met 'niet-mensen' van menselijke oorsprong is als 'het je proberen te verdiepen in het geestelijk leven van dieren', die zich ook alleen maar uitdrukken in het 'slaken van harde kreten' of andere dierlijke geluiden, maar dat bedoeld ze in de meest positieve zin. Want ze snapt volkomen dat ook dieren en andere 'niet-mensen' zich op deze wijze uiten 'omdat ze toch wel heel graag begrepen willen worden'. Haar tomeloze inzet om de 'niet-mens' te verheffen tot in ieder geval 'meer-mens', of ze nou wel of niet van menselijke oorsprong zijn, is het bewijs dat Yvonne Kroonenberg geeft om de 'niet-mens' in de meest breedste zin van het woord.

Yvonne Kroonenberg werpt zich dus in feite op als de 'Asocialenfluisteraar'. En dat lijkt mij in deze tijd buitengewoon hard nodig. Een tijd waarin politieke 'niet-mensen' zomaar hardop durven te beweren dat bijvoorbeeld Marokkaanse 'niet-mensen' minder beschaafde 'niet-mensen' zouden zijn. Dit terwijl Yvonnen Kroonenberg en haar elitaire mede-wel-mensen zich juist zo hard inzetten voor deze exotische 'niet-mensen' breekt de blanke, desnoods geblondeerde, 'niet-mens' hun werk in hoog tempo af. En moet de wel-mens vrezen dat er op zeker moment oorlog uitbreekt in de 'niet-mensen' reservaten. Iets wat dan wel eens over zou kunnen spillen in de beter gesitueerde wel-mensen wereld.

Meneer Veelkantie van Kookpot tot Aanrecht, als ik me dan ook even voor mag staan op mijn elitaire status, is derhalve van mening dat wij Yvonne Kroonenberg per direct moeten bevorderen tot de nationale 'Asocialenfluisteraar' om zulk een horror te voorkomen. Want voor je het weet is ook onze wereld straks vergeven van de koeterwaalse kreten slakende primitievelingen doe elkaar de koppen inslaan en aanspraak gaan maken op bepaalde (voor)rechten. Want laten we wel zijn... Het socialisme is weliswaar een prachtige theorie, waaraan de Yvonnen Kroonenbergers veel waarde hechten, maar het moet niet zijn dat het proletariaat straks gaat denken dat het nog te verwezenlijken is ook!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/04/17/yvonne-kroonenberg-de-nieuwe-asocialenfluisteraar/

Laat een reactie achter