«

»

Apr 07 2015

Bericht afdrukken

Fantastische middag bij Grieks Restaurant By LemonakisBy Lemonakis

Eerste Paasdag deden wij al een poging maar toen voelde meneer Veelkantie zich zo beroerd dat wij na een uurtje weer op huis aangingen. Maar op de Tweede Paasdag waren de kansen gekeerd en voelde meneer Veelkantie zich, in lange tijd, weer iets fitter. Dus hupsakee! Voor de tweede keer nestelde meneer, mevrouw en dochter Veelkantie zich op het nieuwe zonovergoten terras van Grieks restaurant By Lemonakis. En toen hebben wij het er flink van genomen!

By Lemonakis zegt u heel waarschijnlijk (nog) niet zoveel. Althans, de vaste gasten bleken het restaurant al heel snel te kunnen vinden, want Lemonakis was voorheen het fantastische Griekse restaurant De Griek. En daar schreven wij, toevallig, op 1 april 2012 dus op de kop af iets meer dan 3 jaar geleden, al een buitengewoon positieve review over.

Er is sindsdien, en heel recent, heel veel veranderd. Want niet alleen de naam is veranderd maar men is compleet verhuist. Voorheen was men gevestigd in een niet zo mooi pand op het Agorahof in het centrum van Lelystad. Onlangs heeft men echter een prachtig mooi en groot pand betrokken aan de Schoonzicht 406 in de directe omgeving van Bataviastad. En de Eerste Paasdag was de grote première! Toen was men voor het eerst volop in bedrijf. Men moest duidelijk nog heel erg wennen aan alle nieuwigheid, en nog niet alles is af (zo ontbreekt de reclame op de gevel nog, is de trap naar de tweede verdieping nog niet geleverd en nog een aantal zaken en details), maar men deed enorm de best om het iedereen maximaal naar de zin te maken. Op de Tweede Paasdag, ging het al een aanzienlijk soepeler.

Interieur By Lemonakis

Helaas was het voor ons budgettair, meneer Veelkantie is dankzij onze nieuwe 'participeren of creperen wet' in een nare juridische strijd verwikkeld met het UWV om een arbeidsongeschiktheidsuitkering, nog even niet weggelegd om bij By Lemonakis te dineren. Maar tot onze grote vreugde bleek al snel dat men tegenwoordig ook een geweldige en zeer voordelige lunchkaart heeft. En dat kwam, samen met een paar biertjes (en een paar Ouzo's van het huis 😉 ), al een heel stuk dichter in de buurt van ons budget. Nou en dan kunt u natuurlijk drie keer raden wat meneer en mevrouw Veelkantie uitzochten! Jawel een, zo bleek toen het werd geserveerd, overheerlijke gigantische maaltijd Pita Gyros!

Lemonakis Pita Gyros

Het was werkelijk waar, zo met heerlijke in olijfolie gefrituurde frieten en een heerlijke salade, een complete maaltijd. En aangezien het al laat in de middag was konden wij dit gerust zien als avondmaaltijd. Dochter Veelkantie nam overigens een iets bescheidener gerecht, alhoewel ook dit was simpelweg XXL! Namelijk een heerlijke Saganaki, ofwel gepaneerde gebakken Feta. Heerlijk met stokbrood en eveneens een geweldige rijke salade zoals u wel kunt zien.

Lemonakis Saganaki

Voor de prijs hoefde wij het niet te laten. Want de gigantische Pita Gyros kosten slechts € 8,- per stuk! En de prijs van de Saganaki weten wij niet meer precies, maar dat zat eveneens zo ongeveer in dezelfde prijsklasse van rond de € 8,-.

Wij zijn zeker van voornemens om, zodra wij ook maar even de kans zien, nog eens terug te gaan en ons weer op het zonovergoten terras te nestelen en ons weer te goed te doen aan de heerlijke gerechten. Misschien lunch maar als het even kan misschien ook wel wat van de hoofdgerechten. En dan neem ik mijn goede camera mee, de foto's die u ziet zijn geschoten met het mobieltje van mevrouw Veelkantie, en dan schiet meneer Veelkantie uiteraard flink wat foto's van het terras, van het interieur en uiteraard en vooral van de prachtige gerechten zodat ook u lekker mee kunt genieten.

Helaas is de website van By Lemonakis nog niet helemaal klaar maar wij kunnen u natuurlijk wel alvast naar de Facebook Pagina verwijzen. Wij wensen de familie Lemonaki heel veel succes met het prachtige nieuwe restaurant.Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2015/04/07/fantastische-middag-bij-grieks-restaurant-by-lemonakis/

Laat een reactie achter