«

»

Mei 02 2014

Bericht afdrukken

Grote Blanke bedreigd stranden van Perth (video)Een grote witte haai van naar schatting 5 meter houden de badgasten van diverse stranden in Perth (Australië) in zijn greep en op het droge. De mensenhaai, en zo heet hij niet omdat hij zo graag spruitjes eet, jaagde ook een walvis de stuipen op het blubberige lijf door de walvis op enkele tientallen meters te volgen. Dientengevolge stranden de walvis bijna. Badgasten worden geadviseerd om het liefst het water niet in te gaan, maar zeker niet tijdens schemering en niet tussen scholen vis, want dat zou het risico op een aanval aanmerkelijk verhogen. De stranden nabij Perth zijn al sinds enige jaren omgedoopt tot 'Haaienaanval Hoofdstad van de Wereld' aangezien er sinds 2011 al frequent badgasten zijn aangevallen door haaien. In de meeste gevallen liep dit goed af maar in vijf gevallen was de aanval dodelijk. In één geval vond men alleen een gehavende zwembroek terug. Kennelijk was het de haai's maat, kleur of sportmerk niet.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/05/02/grote-blanke-bedreigd-stranden-van-perth-video/

Laat een reactie achter