«

»

Mei 02 2014

Bericht afdrukken

Tijd om na te denken over de staat van onze rechtsstaatPim FortuynVandaag komt, na amper twee derde van zijn straf te hebben uitgezeten, Volkert van der graaf vrij. Daags voor de dag waarop vele herdenken dat Pim Fortuyn op 6 mei 2002 door genoemde in koele bloede werd geëxecuteerd. De bepaald niet ingehouden woede en verontwaardiging over de vervroegde vrijlating van Volkert van der Graaf is in het land, in (social) media, hoorbaar en beslist ook (in)voelbaar.

Een berekende en kille moordenaar zoals Volkert van der Graaf, die een aanslag pleegde op onze rechtsstaat en democratie, had in vrijwel ieder ander land een zeer hoge straf, levenslang en mogelijk zelfs de doodstraf gekregen.

Ook in het bizar zachte strafrechtklimaat in Nederland vonden en vinden voor en tegenstanders van Fortuyn massaal dat Volkert van der Graaf een veel zwaardere straf had verdient. Was het al niet vanwege het feit dat hij een zeer getalenteerde politicus, waarop een groot deel van het volk haar hoop had gevestigd, kort voor de verkiezingen executeerde dan wel omdat een ideologische gemotiveerde doelbewuste executeur die onze rechtsstaat en met name onze democratie zo onnoemelijk veel geweld aandeed op geen enkel coulance of sympathie zou mogen rekenen.

Onze rechters besloten tot tweemaal anders. In eerste instantie door Volkert van der Graaf slechts 18 jaar celstraf te geven en in tweede instantie door hem na amper twee derde van het uitzitten van zijn straf, wegens 'goed gedrag', in vrijheid te stellen. Voor veel mensen voelde deze dubbele slag in het gezicht aan alsof Volkert van de Graaf door de politieke en justitiële elite beloond is voor het beschermen van die elite tegen de bedreiging die Fortuyn voor hen was.

De onvrede en woede, en misschien wel verdriet want Pim Fortuyn blijkt gelukkig door velen niet vergeten te zijn, wringt zich nu een weg door medialand. En dan met name social media. Vele uiten de wens dat Volkert van der Graaf zelf geëxecuteerd zal worden en hoe dan ook nooit in rust en gezondheid van zijn herkregen vrijheid zal kunnen genieten.

Hoe begrijpelijk deze uiting van woede ook zijn we kunnen er Volkert van der Graaf niet op aankijken. Hij heeft zijn straf evenals zijn vervroegde invrijheidstelling niet bepaald. Dat heeft de rechtsstaat en haar elite en marionette en nuttige idioten voor ons gedaan. Het is tijd dat wij ons eens oprecht gaan afvragen hoe het mogelijk is dat onze rechtsstaat zo heeft kunnen ontsporen. Wie daarvoor de verantwoordelijke zijn en wie er achter de ideologie van het omkeren van de rollen van de daders en de slachtoffers schuil gaan. Zowel historisch alsook in het heden. Misschien is het vruchtbaarder om hen ter verantwoording te roepen en korte metten, in electorale zin, te maken met deze paljassen.

Misschien is het eens tijd dat wij de volkswoede die nu zo dynamisch is om te zetten in daden en niet langer in woorden. We laten ons als volk al veel te lang piepelen door de elite. Of het nu gaat om het schier ondemocratische, waar Volkert van der Graaf onderdeel van is, of de onvoorstelbaar toenemende belastingdruk, het ons in een Europese Sovjet gelijkende systeem in rommelen en de exorbitante zelfverrijking van de elite en de stuitende arrogantie van genoemde elite, regering en overheid is er al heel lang niet meer voor het volk maar andersom. U mag opdraaien voor de megalomane plannen, regelzucht die hangt richting onderdrukking, en vuige machtswellust van genoemde elite.

Laten wij het eerst op de democratische en geweldloze wijze proberen. Binnenkort zijn de EU(SSR) 'verkiezingen' poppenkast. Laat uw stem spreken! Vernietig dit uit de klauwen gelopen kastensysteem! Veeg hen genadeloos weg!

REVOLUTIE!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/05/02/tijd-om-na-te-denken-over-de-staat-van-onze-rechtsstaat/

Laat een reactie achter