«

»

aug 29 2014

Bericht afdrukken

Zwarte man lastig gevallen door de politie, of…?Momenteel is een video, die overigens 31 januari 2014 gefilmd is, nogal populair omdat het zou tonen dat een zwarte man onnodig lastig gevallen zou worden door de politie. De vraag is echter of dit ook zo is. De video begint ruimschoots na de eerste confrontatie met een vrouwelijke agente. Wat zich vooraf aan dit incident heeft afgespeeld weten wij natuurlijk niet.

Feit is wel dat de agente de man de vraag stelt: I want tot find out who you are en what your problem was back there?'. Kennelijk heeft er zich dus eerder wel iets voorgedaan waardoor de agente het nodig vond om de man om zijn identiteit te vragen. De zwarte man trek na wat tegensputteren direct de zogenaamde 'race card' en wenst overduidelijk niet mee te werken. Het vervolg en gevolg is dat de man aangehouden wordt. Volgens de man werd hij ook getasserd, maar dit blijkt niet uit de video. Kortom, de video maakt bijster weinig duidelijk wat eraan vooraf ging en wat er zich werkelijk speelde.

Ondanks dat de video zo'n 8 maanden geleden geschoten werd vind men het kennelijk, nu dat er grote raciale spanningen zijn in de Verenigde Staten, opportuun om deze nu te publiceren als 'bewijs' dat Afro-Amerikanen onheus en racistisch bejegend zouden worden door de politie. De grote vraag is natuurlijk of dit daadwerkelijk zo is. En is deze video daarvan het bewijs. Of een stukje manipulatie met het doel de toch al gespannen situatie verder op de spits te drijven?

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/08/29/zwarte-man-lastig-gevallen-door-de-politie-of/

Laat een reactie achter