«

»

aug 28 2014

Bericht afdrukken

‘Is niks, is een neger’ Neger geeft cursus ‘slachtofferschap’Heeft u wel eens van Jeffrey Koorndijk gehoord? Wellicht via de media? Jeffrey Koorndijk is namelijk de neger die bij een IT-bedrijf vermoedelijk geweigerd werd omdat hij, buiten volstrekt ongeschikt in menig opzicht, een neger is. Jeffrey kwam daar per ongeluk achter toen een personeelslid, die de sollicitanten kennelijk beoordeelde, aan zijn werkgever en per abuis ook Jeffrey Koorndijk mailde dat hij Jeffrey Koorndijk niet de juiste man was voor het bedrijf achten met de woorden:

"Heb nog even gekeken, is niks. Ten eerste een donker gekleurde (een neger). En op zijn cv weinig tot geen ervaring met computers enz."

Laten we het erop houden dat de medewerker A. zelf ook een kneus is die niet in de IT sector thuishoort omdat hij al moeite met e-mailen heeft, en B. dat deze medewerker niet snapt dat je in Nederland je niet uit kunt en mag laten in dergelijke bewoordingen. Maar goed, de medewerker is er flink voor gestraft, want niet alleen kreeg hij en zijn werkgever een enorme zondvloed aan ongewenste publiciteit over hen heen, maar hij kreeg ook nog eens een taakstraf van 40 uur.

Mooi, lesje geleerd. Let's move on. En dan niet alleen de domme medewerker en zijn werkgever maar ook 'slachtoffer' Jeffrey Koorndijk. Vervelend incident. Grote stap eroverheen. Ruggen recht en we gaan weer verder met onze leventjes.

Toch Jeffrey Koorndijk?

Celstraf? Ah joh, doe toch even normaal! Nee het is niet zo fraai om je af te wijzen omdat je een neger bent. Maar een celstraf? Bovendien, dat is vast niet de enige reden dat je afgewezen bent toch? Je blijkt de ballen verstand te hebben van computers en ICT en je interesse blijkt te liggen in het noeste bewerken van metaal. Ik denk dat dit nog wel de voornaamste reden is. Laat maar zeggen omdat dit, affiniteit met en enige kennis van zaken, toch wel één van de voornaamste voorwaarden is om iets met ICT te gaan doen. Zeker als je erop staat dat je voor je stageplaats betaald krijgt. Dan moet je toch op z'n minst wel enige toegevoegde waarde hebben voor een ICT-bedrijfje, denk je zelf ook niet?

Kijk beste Jeffrey, je mag iemand niet afwijzen om het simpele feit dat hij een donkere huidskleur heeft. Maar het is in Nederland ook (nog) niet zo dat je mensen die totaal geen kennis van zaken en geen enkele interesse en affiniteit met het vakgebied hebben verplicht moet aannemen alleen omdat hij of zij een donkere huidskleur heeft. Hoe graag de moreel boven ons gestelde multiculturele politiek correcte linksmensch dat ook zou willen, we hebben (nog) geen neger-quotum.

En als ik je wat tips mag geven. Gouden tanden in je mond, een dik negeriaans accent en een flinke berg zelfoverschatting gecombineerd met een hoop verongelijktheid helpt niet echt bij het vinden van werk of een stageplaats. Kortom, stop met de stereotype 'neger' act, en er zwaaien deuren voor je open die nu inderdaad voor je gesloten blijven. Tenminste, als je solliciteert in een richting waarmee je in ieder geval wel wat hebt. Dus niet solliciteren bij een IT-bedrijf als je liever metaal bewerkt en dit ook aan alle kanten uitstraalt. Want dan is de kans dat je afgewezen zult worden natuurlijk levensgroot. En dan niet perse omdat je een nogal 'stereotypische neger' bent of je(zelf) daarmee associeert.

Oh en Jeffrey! Ik denk dat je jouw 'slachtofferschap' nu wel voldoende uitgemolken hebt. Je 'slachtoffer van racisme' act is... hoe zal ik het zeggen... nogal over the top. Het vloekt nogal met je 'ik ben een stoere neger' act en begint nogal ongeloofwaardig te worden. Of je moet natuurlijk net als Quinsy Gario een carrière nastreven als 'de eeuwige verongelijkte gediscrimineerde neger' die zelfs doet alsof hij wakker ligt van Zwarte Piet. Dan ben je natuurlijk wel op de goede weg!

Instant Update: Ah juist ja... het is Jeffrey Koorndijk en zijn advocaat te doen om schadevergoeding, bovenop de bijna € 1.000,- die hij al kreeg. Nee, dat verklaard wel waarom Jeffrey Koorndijk net doet alsof hij psychisch zo ontzettend te lijden heeft onder de afwijzing dat hij zelfs psychologische hulp nodig heeft. Of is Jeffrey Koorndijk echt zo'n zielige loser?

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/08/28/is-niks-is-een-neger-neger-geeft-cursus-slachtofferschap/

1 reactie

  1. Utopiaan1 (@Utopiaan1)

    Hij kan niet meer werken door de stress. Slapeloze nachten. Flink uitbuiten Jeffrey! Net zolang totdat iedereen je uitkotst. Wat vermoedelijk al gebeurd is.

Laat een reactie achter