«

»

apr 04 2011

Bericht afdrukken

Albert Heijn Huismerk Pizza TestHet werd weer eens tijd om een Pizza Test uit te voeren. De laatste Pizza Test betrof de, eveneens door Albert Heijn geleverde Euroshopper Pizza's van 18 oktober 2010.

Dat was toen bepaald geen succes. Euroshopper zijn de tot op heden smerigste Pizza's die wij ooit hebben gegeten. Ze kosten ook maar circa en gemiddeld tussen de € 1,00 en € 1,25 per stuk, afhankelijk van de smaak verpakt per drie of twee Pizza's per doos, maar daar krijg je dan ook boordkarton met een smerig smaakje voor. Te waardeloos voor woorden.

Deze keer maakte wij het iets duurder. Namelijk € 1,52 per stuk ongeacht de smaak. Het betroffen de Pizza's van het Albert Heijn huismerk. Althans, het private label dat in opdracht van Albert Heijn ergens op de wereld voorzien werd van hun logo.

U kunt zich misschien voorstellen dat wij niet stonden te popelen om de Albert Heijn Pizza's te testen na onze vorige ervaring met het Albert Heijn Budget merk. We hadden er gezien de prijs dan ook geen erg grote verwachtingen van.

Maar het is toch heel prettig om eens goed nieuws te brengen. Want daar waar wij van de vorige Pizza Testen bepaald niet vrolijk werden door de kwaliteit, of liever het totale gebrek eraan, daar verbaasde wij ons in zeer positieve zin over de Albert Heijn huismerk Pizza's. Ze waren tot onze stomme verbazing zelfs lekker te noemen!

We namen de Salami, de Tonno en de Funghi onder de loep.

De tekst op de doos beloofde ons een krokante Pizza. En dat bleek ook zo te zijn. De bodem was behoorlijk goed te eten. Inderdaad krokant. Mooi dun ook. Niet te droog, niet te nattig door de topping, lekker stevig en zeker niet te hard.

De topping was zeker voor de prijs niet te karig. Redelijk mooie egale belleging. De topping deed voor het oog fris en vers aan. Gebakken zagen de Pizza's, en dat is voor het eerst sedert wij diepvries Pizza's testen, er beter uit dan de foto's op de dozen deed beloven. Ze zagen er smakelijker, sappiger en kleurrijker uit dan de foto's op de dozen. Een unicum!

Maar de echte verbazing kwam pas toen wij de gebakken Pizza's (12 minuten bij een temperatuur van 225 graden Celsius) proefden. Wij vielen bijkans achterover van de smaak.

De Salami is wat je van een goede eenvoudige diepvries Pizza mag verwachten maar wat wij met de andere geteste Pizza niet kregen.. Lekker licht zoute Salami op een bedje van tomatenpuree en geraspte gesmolten kaas. Wij konden zelfs wat kruiden waarnemen en proeven. Misschien een wat pretentieloos maar gewoon lekkere en smakelijke Pizza.

Ook de Tonno was gewoon lekker te noemen. Voldoende tonijn, voldoende kaas, voldoende tomatenpuree en zelfs zo hier en daar zichtbaar wat kruiden. We genoten er gewoon van.

Van de Albert Heijn Pizza Funghi werden we zelfs gewoon vrolijk! Ook voldoende kaas en tomatenpuree, maar daarnaast niet alleen voldoende champignon maar ook lekker wat knoflook, wat peterselie en een snufje kruiden. In één woord geweldig!

Het enige minpuntje dat ik kan noemen is dat de Pizza's, mede door de heerlijk dunne bodem, voor de gemiddelde man geen volledige maaltijd is. Maar voor die prijs hoef je het niet te laten om er eentje extra in huis te halen.

Het moet mij van het hart dat grote merken als Wagner en Doctor Oetker, niet zelden onder pretentieuze subnamen die zouden moeten doen vermoeden dat het om een culinaire traktatie zou gaan, en vaak voor euro's meer per stuk, niet instaat zijn een fatsoenlijke Pizza te produceren, en Albert Heijn dit voor € 1,52 wel lukt!

Zie ook:

Andere gerelateerde blogs:

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2011/04/04/albert-heijn-huismerk-pizza-test/

3 reacties

 1. Mr Graphics

  Haha, helemaal mee eens en grappig dat ik niet de enige ben die deze pizza de beste prijs/kwaliteits verhouding vind hebben :)

  TIP! (ivm hoeveelheid):
  Ik zorg dat er altijd wel wat in de koelkast staat om de toppings aan te vullen; blikje tonijn, extra kaas, champignons, en je hebt met wat salade of stokbrood/kruidenboter, een prima en voldoende vullende maaltijd!

 2. Kendra

  Ik heb vandaag de AH pizza Margerita gekocht. Nog nooit zo’n smerige, kleffe, gore pizza gegeten!

 3. John

  deze test moet nog een keer, want ze zijn namelijk niet meer te eten. Op de salamipizza zit te weinig saus, amper kaas en de bodem heeft een erg vreemde smaak. De hawaii pizza is ook een RAMP

Laat een reactie achter