«

»

sep 06 2011

Bericht afdrukken

Test Knorr Wereldgerechten–Italiaanse Lasagne BologneseWe hebben besloten om alle, 26 stuks in totaal op dit moment, Knorr Wereldgerechten voor u te testen. Een per week. We vergelijken Knorr Wereldgerechten niet met concurrenten of gelijksoortige producten, maar testen de gerechten op de smaak, kwaliteit, kwantiteit, originaliteit en op authenticiteit.

Het vierde gerecht dat wij proberen is Knorr WereldgerechtenItaliaanse Lasagne Bolognese.

Net als de meeste Italiaanse (oorspronkelijk armoede) gerechten is ook lasagne een gerecht waarin je alles kunt verwerken wat je wil. Knorr kan hier dus de plank nauwelijks misslaan als men maar dunne bladen pasta tussen de ingrediënten legt.

Waar Knorr zich dan wel weer op vastlegt is dat men het een Italiaanse Lasagne Bolognese noemt. En Ragù alla Bolognese moet eveneens aan wat basisprincipes voldoen.

Maar daarover later meer. Eerst maar eens zien wat we voor onze € 2,08 krijgen van Knorr.

We treffen in de verpakking aan:

 1. 1 zakje ‘dressingmix’ à 11 gram
 2. 1 zakje met lasagne bladen à 125 gram
 3. 1 zakje ‘lasagne saus’ à 64 gram

Kunt u de componenten/ ingrediënten voor dit gerecht los goedkoper kopen? Nauwelijks, maar u kunt wel voor ongeveer hetzelfde bedrag een heerlijke lasagne zelf maken. En dan bedoel ik de pasta en de Bolognese saus vers maken. Kwestie van handig inkopen doen. Want uiteraard moet u nog behoorlijk wat zelf toevoegen.

Zelf toevoegen:

 • 300 gram gehakt
 • 250 gram ‘Italiaanse’ groentemix
 • 400 ml melk
 • 100 gram geraspte kaas
 • 3 tomaten (voor de salade)
 • 1 (rode) ui (voor de salade)

We bereiden het gerecht volledig volgens de voorschriften op de verpakking. We zouden wel, met de kennis van het bereiden achteraf, de bereiding iets anders aangepakt hebben en afgeweken van de voorschriften op de verpakking. Zie hiervoor de tips onderaan deze review.

Bereiding Lasagne (volgens de verpakking):

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
 2. Rul het gehakt in een scheutje olijfolie bruin en gaar in de pan.
 3. Voeg de ‘Italiaanse’ groentemix toe en bak dit circa 1 à 2 minuten mee.
 4. Voeg nu het zakje ‘saus’ toe en vervolgens 400 ml melk en 250 ml water toe.
 5. Breng het geheel aan de kook en laat het circa 2 à 3 minuten doorkoken (blijft dun!)
 6. Doe (om te beginnen een laagje saus en dan) om en om saus en lasagne bladen in een ingevette ovenschaal (en eindig eveneens met een laagje saus). Sluit af met een laagje geraspte kaas.
 7. Bak de lasagne in 35 tot 40 minuten gaar in de voorverwarmde over bij 200 graden Celsius.
 8. Uw gerecht is klaar om te eten. Pas wel op, kan bijzonder heet zijn!

DSCF4690Bereiding Salade (volgens de verpakking):

 1. Snij de tomaten in partjes en de ui in halve ringen.
 2. Maak het zakje ‘dressing’ aan met 3 eetlepels (olijf)olie en 3 eetlepels water.
 3. Meng alles tezamen in een schaaltje en serveer.

Het resultaat:

Beoordeling & Tips:

De Lasagne: De lasagne was behoorlijk goed te eten. Niet spectaculair, maar ik geloof ook niet dat je daarmee aan hoeft te komen bij de meeste Hollanders. Wij hadden echter niet gekozen voor een ‘Italiaanse’ groentemix maar voor bijvoorbeeld een blik tomatenblokjes en wat verse paprika. Als je het blikje tomatenblokjes met vocht en al in de saus doet dan los je eveneens een ander probleempje op. Want de lasagne miste vocht en werd daardoor wat droog. Er staat aangegeven op de verpakking dat u meer vocht moet toevoegen als u geen groentemix in de lasagnesaus doet, maar het is beter dat u ook wat meer vocht toevoegt als u wel een groentemix in de saus verwerkt.

Wat wij ook normaliter doen is de geraspte kaas er pas op circa de helft van de bereidingstijd op de lasagne doen. Zo blijft er meer van over, is deze minder hard en droog, niet zo donker en veel smakelijker.

Een Bolognese saus is voor vele interpretaties vatbaar. Het is echter misschien wel leuk en informatief wat er in een traditionele Bolognese saus gaat:

Ingrediënten Traditionele Bolognese Saus:

 • 300 gram rundvlees (Cartella)
 • 150 gram gedroogde pancetta
 • 50 gram geraspte wortel
 • 50 gram bleekselderij
 • 50 gram ui
 • 5 lepels tomatensaus of 20 gram geconcentreerde tomatenpuree
 • 1 kopje (250 ml) volle melk
 • Half kopje droge witte of droge rode wijn
 • Zout en peper, naar smaak

U snapt dat het recept van Knorr hier totaal niet mee te vergelijken is. Desalniettemin is het geen slecht gerecht om zou nu en dan te eten.

De Salade: Kennelijk heeft Knorr enige tijd geleden besloten dat men haar klanten moet (her)opvoeden of dat haar maaltijden niet compleet zouden zijn zonder een salade. Dus zit er bij veel gerechten tegenwoordig een zakje dressing en een receptje voor een eenvoudige salade bij de verpakkingen. Soms valt dat wel goed uit, zoals in het geval van de salade bij de Mexicaanse Enchiladas, maar de salade die men bij de lasagne voorschrijft raakt kan nog wal. En voornamer dan dat… het is werkelijk niet te vreten! Het moet kennelijk een balsamico-achtige dressing voorstellen, maar het is enorm zuur. In combinatie met de, mede daardoor nog bitterdere uienringen is het werkelijk te smerig om weg te krijgen. Ons advies is om of de salade te laten zitten, of om in ieder geval de dressing zo in de vuilnisbak te kieperen en zelf een lekkere salade in elkaar te zetten. Als zou u de dressing maar vervangen voor wat olijfolie en lekker wat peper en zout dan is deze salade al veel beter te eten.

Conclusie:

Met het in acht nemen van wat tips zoals hierboven beschreven is de Italiaanse Lasagne Bolognese van Knorr Wereldgerechten best goed te eten. Goed, we kunnen in dit geval lang en kort praten over of deze Italiaanse Lasagne Bolognese wel conform de basisprincipes van een echte Italiaanse Lasagne is, maar dat zou in dit geval kinnesinne zijn. Italiaanse gerechten zijn, op de basis na, zelden eenduidig qua ingrediënten en bereidingswijze. Wij zouden, met wat persoonlijke aanpassingen, dit gerecht best nog wel eens kopen.

Rest ons nog even de financiële huishouding.


Let op! Dit is op basis van één (1) verpakking. Vermenigvuldigen indien nodig!

Product

Hoeveelheid

Prijs

Waar

Knorr Wereldgerechten Italiaanse Lasagne Bolognese

1 pak

€ 2,08

Jumbo 

Half om half gehakt 300 gram € 0,75 De Worstenmakerij of een andere kiloslager
Italiaanse Groentemix 1 zak à 250 gram € 1,19 Jumbo
Melk 400 ml € 0,23 Jumbo 
Geraspte Kaas 1 zakje € 0,59 Jumbo 
Tomaten 3 stuks € 0,30 Turkse groenteman
Ui 1 stuk € 0,05 Turkse groenteman
 

____________

Totaal

______

€ 5,19

 

Zie ook:

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2011/09/06/test-knorr-wereldgerechtenitaliaanse-lasagne-bolognese/

2 reacties

 1. Joanne

  De dressing zou ik zeker niet in de vuilnisbak kieperen. Koop wat kleinere tomaten snij ze in vier partjes, maak de dressing aan met iets meer water en olijfolie dan aangegeven op de verpakking. Meng dit door elkaar en laat zo’n 10 minuten staan erg lekker als bij gerechtje!

 2. Meneer Veelkantie

  Niet te vreten is niet te vreten Joanne, ook niet na 10 minuten staan en verspilling van prachtige ingrediënten. Maar als jij het lekker vind, be my guest ;)

Laat een reactie achter