«

»

nov 22 2012

Bericht afdrukken

Test – Mora Gyros Burgers

Mora Gyros Burgers

De Veelkantie's zijn gek op Grieks en/ of alles met een Grieks tintje (tenminste... zolang er geen glijmiddel of grote sommen Nederlands gemeenschapsgeld aan te pas komen). Het Gekste zijn we wel op Gyros. U weet wel, het van het spit afgesneden gekruide geroosterde varkensvlees dat je in een Griekse pita of gewoon als los vlees kunt eten met lekker wat uien, tomaat en tzatziki.

Vandaar dan ook dat we, toen we eenmaal de (nieuwe) Gyros Burgers van snackgigant Mora in de schappen bij de Jumbo zagen liggen, we ons ondanks de absurde prijs van € 2,49 per vier stuks (let op, het gaat nog altijd om zogenaamd separator vlees dat spotgoedkoop is) niet konden beheersen. We moesten deze dus wel testen!

Om de test compleet te maken namen we 1 pakje van 4 stuks mee naar huis en vergeleken deze met de gewone diepvries hamburgers die minstens de helft kosten voor 8 stuks. Welke zouden er lekkerder zijn?

We bakten de Gyros en de gewone Hamburgers en vergeleken eerst het uiterlijk. Bovenop ziet u vier Gyros Burgers liggen, en daaronder de gewone hamburgers. Zo op het oog zien we eigenlijk niet zoveel verschil.

Gyros en gewone Hamburgers

De Gyros Burgers waren al ongebakken wat bleker dan de gewone hamburgers, en dat bleef ook na het bakken zo. De gewone Hamburgers bruinde wat mooier in de pan. Ook qua geur merkte we weinig verschil op. Als je van heel dichtbij aan de Gyros Burgers rook (don't try this at home... deze stunt is door een professional gedaan, en ik had mijn bril op tegen het spatten van het vet)  merkte je een heel licht niet noemenswaardig verschil qua geur. Het deed ons niet direct aan Gyros of Gyros kruiden denken. Je zou toch verwachten dat de geur van de Gyros kruiden behoorlijk dominant zou zijn. Maar... dat was niet het geval.

Jammer genoeg bleek dat ook op te gaan voor de smaak. De burgers smaakte flauw en al helemaal niet naar Gyros. Flauwer zelfs dan de gewone hamburgers die meer smaak bleken te hebben. Zou je de Gyros Burgers met de ogen dicht proeven dan zou je eigenlijk nauwelijks verschil opmerken met de gewone hamburgers. Op het flauwe na dan. Mevrouw Veelkantie probeerde het uit. Ze proefde ergens heel in de verte, maar dat was ver voorbij Thessaloniki, iets van... tja... euh... hoe zeg je dat... shoarma kruiden... Inderdaad, HUH!?

Kortom, we hadden € 2,49 neergeteld voor een paar flauwe Mora Gyros Burgers die alles behalve naar Gyros smaakten en roken. Leg er drie dubbeltjes bij en je hebt 12 Beckers Hamburgers die niet zo flauw zijn en... naar Hamburger ruiken! En laten we het maar niet over een vaag 'private label' van de Lidl of iets dergelijks hebben, want dan kun je er wel 16 of misschien meer kopen voor dat geld! Echt doodzonde van ons geld.

U snapt het. Bij ons komen deze peperdure Griekse Burgers van Mora er niet meer in. Als zou Mora de helft van het geld doneren ten behoeve van de Griekse staatsschulden. En we kunnen ze u ook sterk afraden.

Zelf ook een review schrijven? Het kan in het Veelkantie Forum!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2012/11/22/test-mora-gyros-burgers/

7 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Tja, Mora.

  Ik kijk er niet eens van op, van deze test.
  Vind Mora al een paar jaar al niet lekker meer. (behalve de Sitostick/Kickastick, die zijn wel lekker maar alleen voor de horeca.) Het had lekkerder geweest om wat tartaartjes en Gyros kruiden te mengen en daar weer een platte burger van maken door ze tussen twee ontbijt bortjes te persen tot een dunne burger.

  Groet,
  Marcel.

 2. MdJ

  U had beter de Gyros van de Aldi kunnen reviewen. Dat is nog es wat. En ze hebben het al een jaar of twee.

  1. Meneer Veelkantie

   MdJ,

   De Gyros van de Aldi kennen we niet. Wel de Kebab en die is wel oké.

   Maar zou je het wat vinden om jouw review over de Aldi Gyros op het forum te plaatsen? Kunnen we allemaal meegenieten.

 3. Mevrouw Veelkantie

  Meneer Veelkantie, de kebab halen we bij lidl….. :)

  1. Meneer Veelkantie

   Mevrouw Veelkantie,

   Dat is ook zo… haal die twee altijd door elkaar ;)

 4. ria

  ik vind de hamburgers van a,h ook erg lekker

  1. Meneer Veelkantie

   Ria,

   Die zijn ook zeker erg lekker!

Laat een reactie achter