«

»

Nov 03 2014

Bericht afdrukken

Mega Food Stunter Failliet? Ja & Nee!Vandaag komt het blad Distrifood met een schokkende mededeling. Mega Food Stunter zou namelijk failliet zijn. Dit nieuwsbericht klopt echter maar deels. Het ligt allemaal toch net even wat complexer en genuanceerder dan dat.

Distrifood quoteKlik op de afbeelding voor het volledige bericht

Het is correct dat de conceptdrager voor de Mega Food Stunter formule vorige week dinsdag door de rechtbank in Gelderland failliet is verklaard. Dit heeft uiteraard de nodige consequenties voor de winkels die in beheer van de concepthouder waren. Echter, die waren al ruimschoots voor het faillissement afgestoten, dus dat was al geen issue meer. Mega Food Stunter was en is echter niet alleen een concept met eigen BV maar is ook een handelsnaam.

Dat is belangrijk omdat de drie voormalige franchisenemers niet failliet zijn en nog opereren onder de handelsnaam Mega Food Stunter. Kortom, er zijn dus nog wel degelijk Mega Food Stunter winkels (in Deventer en in Almere) en er zijn ook nog een vijftal markten waarop Mega Food Stunter vertegenwoordigd is (Emmeloord, Lelystad, Staphorst, Wezep en Zwolle). Deze voormalige franchisenemers hebben op zichzelf niets (meer) met de franchisegever/ organisatie te maken en opereren onafhankelijk. En die houden ook de Mega Food Stunter website in de lucht.

Over de concepthouder, dan wel de franchiseorganisatie, kunnen wij kort zijn. Die is niet meer. En dat is erg jammer want vele duizenden mensen met een krappe beurs hadden belang bij kwalitatief goede producten voor een soms absurd lage prijs. Dat was ook te zien door bijvoorbeeld het aantal Likes dat de Facebook pagina (inmiddels offline) in korte tijd vergaarde. Namelijk ruim 18.500 Likes, hetgeen exceptioneel veel is voor een bedrijf dat zo jong was.

En ja, bij de exploitatie van het concept zijn hele grote fouten gemaakt waardoor de continuïteit in gevaar kwam en het concept dan ook de kop gekost heeft. De concepthouders en uitbaters van het concept hebben er ook heel veel geld in gestoken om het  bedrijf tot een succes te maken. Mijn schatting is circa € 1.000.000 tot € 1.500.000 keiharde euro's. Het is buitengewoon jammer en triest, voor zowel de uitbaters alsook de klanten, dat het allemaal uiteindelijk niet gelukt is en het bedrijf ten onder is gegaan. Maar dat is allemaal achteraf gepraat. Daar heeft helemaal niemand wat aan.

Ik blijf echter Mega Food Stunter trouw. Of tenminste, de drie onafhankelijke ondernemers die er nog over zijn. Deze mensen zetten zich namelijk nog iedere dag in om met name voor de mensen met de krappe beurs prima en heerlijke producten te scoren en te verkopen tegen een zeer betaalbare prijs. Deze mensen stonden en staan volledig buiten de gang van zaken zoals dit is gegaan met de overkoepelende organisatie. Hen valt in ieder geval niets te verwijten. Als je iemand al iets wilt verwijten want men heeft allen hard gewerkt om van Mega Food Stunter iets moois te maken.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/11/03/mega-food-stunter-failliet-ja-nee/

2 reacties

 1. MdJ

  Hmm jammer. Ik heb geen Mega Food Stunter in de buurt anders was ik er veelvuldig heen gegaan. Toch jammer dat een goede prijsvechter er onder door gaat. Misschien de marges te klein?

  1. Meneer Veelkantie

   Hoi MdJ,

   Nee geen kwestie van te kleine marges. Eerder een kwestie van veel te grote overhead 😉

Laat een reactie achter