«

»

okt 16 2012

Bericht afdrukken

Test: Jumbo (althans…) huismerk Pizza’sJumbo Huismerk Pizza's

Dit gaat een relatief korte review worden. Want toen we eenmaal thuis de dozen openmaakten hadden we al zoiets van 'hé... die pizza's kennen we wel'. In ieder geval de Salami en de Funghi. Kijkt u hier maar eens: Albert Heijn Huismerk Pizza Test. Qua prijs ontlopen ze elkaar ook niet echt. De Jumbo Pizza's kosten normaliter € 1,69 per stuk (nu 2 voor € 2,50 in de aanbieding) en de Albert Heijn Pizza's kosten € 1,79 per stuk (was ten tijde van de AH Pizza Test nog € 1,52. Die zijn dus in 1,5 jaar tijd € 0,27 duurder geworden).

De Jumbo huismerk Pizza's komen dus uit dezelfde fabriek als de Albert Heijn huismerk Pizza's. Evenals de Perfect Pizza's die men o.a. bij de Boni verkoopt. En vast nog wel bij meer supermarkten onder eigen Private Label. Ofwel, een doosje met de supermartk naam erop en je hebt opeens zowaar een 'huismerk' Pizzalijn!

Het zou natuurlijk onzin zijn om wederom een hele review te schrijven over Pizza's die we al eens getest hebben. Maar het is natuurlijk wel grappig om eens te kijken of wij er nog steeds hetzelfde over denken.

En zelfs dat was het geval. Gewoon pretentieloze redelijk goed belegde Pizza's die ook nog eens ergens naar smaakten. En met een lekkere krokante dunne bodem die niet te hard en niet zompig was. Iets waar de grote merken nog een puntje aan kunnen zuigen, zo merkte ik onder de Albert Heijn Huismerk Pizza Test al op. De grote merken maken er altijd een 'feest' van. Zeker voor wat betreft de afdeling marketing die vaak de meest exotische namen geven aan hun Pizza's. En vaak meer toppings op de Pizza's dan strikt noodzakelijk is, en die ook nog eens vaak niet mooi op elkaar aansluiten qua smaakbeleving. Pizza is van origine een armoedegerecht. Daar moeten we niet al te 'culinair' over willen doen. Pizza zal nooit haute cuisine worden. Al beleg je deze met $ 730,- aan kaviaar en andere nonsens. Een Pizza is een Pizza. Basta!

Goed, de Jumbo (en Albert Heijn, en Perfect, enzovoort) huismerk Pizza's voldoen aan de verwachtingen. Meer valt er niet over te zeggen. Wilt u evenwel toch alle 'details' weten dan kunt u onder de genoemde Albert Heijn Huismerk Pizza Test te kijken. Wat opgaat voor deze Pizza's gaat ook op voor de Jumbo Pizza's.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2012/10/16/test-jumbo-althans-huismerk-pizzas/

3 reacties

 1. MdJ

  Mjah zal inderdaad uit dezelfde fabriek komen. Veel anders kun je ook niet doen aan zo’n salami pizza. (Tenzij je basis merk c1000 of Euroshopper neemt, beugh)

  Ben tegenwoordig wel een fan van Wagner Sensazione pizza’s. De Speciale. Zeer goede crunchy bodem.

  Ik nam altijd de Dr Oetker Casa Di Mama varianten maar ik weet niet wat er veranderd is, maar die bodem wordt echt soep sinds een tijdje. Krijgt em niet eens heel uit de oven.

 2. Marle

  Ah kijk, nog een Wagner Sensazione fan, vooral de Speciale! Krokant en rijkelijk belegt, smaakt super!

 3. Yuri Janssen

  Vanavond een ‘Noorse zalm & verse dille’-pizza geproefd. Bah! Niet (nooit meer) voor herhaling vatbaar. Gatverdamme…

Laat een reactie achter