Maar wat was en werd het nou? Plus review Beckers Hachee Vlees.
Maandag liet ik u de naast staande afbeelding zien met de vraag wat het is en wat het zou worden. En zowaar! Twee personen hadden het bij het rechte einde. Het betrof inderdaad Hachee dan wel stoofvlees van de firma Beckers. En inderdaad, we schafte dit aan bij de kraam van Mega Food Stunter. Het was immers, per pakje € 1,50 en vier pakjes voor slechts € 5,- op deze manier lekker goedkoop testen. Normaal kosten deze pakjes zo'n € 2,89 per stuk!
Dat vinden we, normaal in de supermarkt € 2,89 voor zo'n 250 gram per pakje, behoorlijk aan de prijs. Daar kun je een flinke pan Hachee voor brouwen. Maar gemakzucht en tekort aan tijd, een beetje Hachee maken duurt toch al snel een uurtje of vier, noopt veel mensen dan tot het kopen van dit soort producten. Beckers kan dan een uitkomst zijn!
Dat wil zeggen, als het spul een beetje te hachelen is natuurlijk. Precies dat gingen we deze keer testen!
Hiernaast ziet u de verpakking, en rechtsboven in de inhoud van de verpakking. Inderdaad 'handige deelblokjes'. Althans... Vooral en met name natuurlijk handig van en zeker voor Beckers want een massief blok stijf bevroren Hachee is natuurlijk niet te ontdooien in de magnetron of de pan. Tenminste, niet binnen een redelijke tijd en niet zonder dat het van gaarheid tot een nog grotere brei veranderen zal dan het al is. Het doel is immers om grote tijdswinst te behalen met dit kant en klaar product. Een pan Hachee op tafel in een paar minuten tijd in plaats van een uurtje of vier stoven e.d.
Dat laatste maakt men in ieder geval helemaal waar. Mevrouw Veelkantie snee wat uien en paprika in ringen, want dat vonden we wel zo lekker, en completeert het gerecht een beetje, en deed de schijfjes na het aanfruiten erbij. En jawel, binnen enkel minuten veranderde de massief bevroren schijfjes in een pruttelende Hachee. Voorgekookte krieltjes er doorheen om er een hele complete maaltijd van te maken en smullen maar!
Dat laatste, of we lekker gingen smullen, moesten we natuurlijk nog beoordelen. Het zag er, zo klaar om aan te vallen, zeker niet slecht uit. En het rook ook lekker. Maar nu dan de grote Beckers Hachee smaaktest!
De smaak viel echter behoorlijk tegen. We waren gedrieën er unaniem over eens dat de Beckers Kant en Klare Hachee wel erg hoog in smaak zat, zoals ze teveel kruiden in een gerecht noemen, en een sterk overheersende zurige en daarna een hele sterke bittere nasmaak had. Dat viel ons zuur op de maag en bitter tegen! Zo lekker als het rook en eruit zag was het helaas niet. Na enige happen werd de zure smaak wel enigszins wat zachter omdat de mond eraan wenden, en ook de bittere nasmaak verdween wat meer op de achtergrond, maar het gerecht ging ons toch al snel tegenstaan. We vonden het lastig om het bordje leeg te maken. Mevrouw Veelkantie liet ook daadwerkelijk een deel van het gerecht staan. Geen trek meer.
Natuurlijk, er zit altijd wat azijn of witte wijn in stoofvleesgerechten zoals Hachee. Dat heeft ten doel om het vlees wat beter te laten garen door het bindweefsel enigszins te doen oplossen. Maar dat is ook iets dat je met langer garen op een laag vuurtje kunt bereiken. We snappen dat Beckers die tijd kennelijk niet heeft of wenst te nemen omwille natuurlijk van, naar wij aannemen, de kosten baten verhouding. Terwijl dit toch zou moeten kunnen aangezien deze pakjes voor tussen de € 2,79 en zo duur als € 3,99 in de supermarkten ligt.
Het is natuurlijk geen excuus. En het kan ook niet verklaren waarom er zoveel kruiden in de Hachee zit dat deze een sterk bittere nasmaak heeft. De conclusie ligt voor de hand dat Beckers de verhoudingen in ingrediënten van de Hachee nog eens goed onder de loep dient te nemen. Want we voorspellen dat het op deze wijze niet echt een groot succes zal worden. Het voordeel van langer garen, minder azijn en kruiden gebruiken is niet alleen dat daardoor de smaak er met sprongen op vooruit zal gaan, maar ook dat er wat meer herkenbaar vlees in de Hachee zal zitten. Want dat was toch een ander punt dat we erg hebben gemist. U kunt ook op de foto zien dat er nauwelijks herkenbaar vlees in de Hachee zit. Alleen wat hele korte draadjes en geen lekkere wat grovere stukken of stukjes. Het doet daardoor nu ook wat soeperig aan.
Conclusie:
Briljant idee van Beckers, dat overigens niet helemaal nieuw is want we kennen ook stoofvlees en Hachee uit blik, maar helaas blijft het ernstig steken bij de uitvoering. Teveel zuur, de wens om het in een veel te korte tijd te garen, te hoog in smaak en daardoor zuur met een bittere nasmaak. En te soeperig. Hetgeen ook weer het gevolg is van o.a. teveel zuur gebruiken. We zouden dit product in deze vorm niet meer kopen!
Laat een reactie achter