«

»

aug 24 2011

Bericht afdrukken

Dr. Oetker ~ Ristorante Pizza Grande TestDr. Oetker Ristorante Pizza Grande

Vandaag testen wij de Dr. Oetker - Ristorante Pizza Grande voor u:

De Ristorante Pizza Grande is wat de naam ook zegt. Groot. Een stuk groter dan de standaard pizza’s. De Pizza Grande is 28 centimeter in doorsnede. De gemiddelde pizza is circa 24 centimeter in doorsnede. Nu klinkt een verschil van 4 centimeter niet als groot, maar dat is het in praktijk wel.

De Grande Pizza’s wegen ook een stuk meer. Normaal weegt een pizza zo’n 300 gram. De Pizza Grande wegen gemiddeld zo’n 500 gram. En dat merk je zeker. Daar waar je van een doorsnee Pizza tenminste één per persoon nodig hebt voor een goede maaltijd, heb je bij de Grande genoeg aan circa 2/3 Pizza per persoon.

Maar goed, dat zijn even de statistieken. Maar zijn de Pizza’s ook lekker? Zie hieronder voor meer.

Dr. Oetker Ristorante Pizza Grande

Pizza Grande Salame

Prijs:         € 2,99 per stuk

Topping:    Tomatensaus, kaas en salami

Bereiding:  11 tot 13 minuten op 220 graden

De bereidingstijd klopt redelijk, maar het blijft natuurlijk altijd afhankelijk van de prestaties van uw oven. In dit geval is het niet zo erg als u de Pizza iets langer in de oven doet, want daar blijkt de Pizza alleen maar lekkerder van te worden.

Kwaliteit en smaak:

Deze Pizza is gewoon erg lekker. Een aangename verrassing na alle waardeloze Pizza’s die we in de loop van de tijd hebben getest.

De bodem is mooi krokant. Niet te dik en niet te dun. Niet te zacht en niet te hard. Niet te nattig en niet te droog. Gewoon lekker en zelfs smakelijk. Het kan dus toch!

Ook met de toppings blijkt het dik in orde te zijn. De kaas is heerlijk smaakvol en de salami is wat je van salami mag verwachten. Smaakvol, lekker zoutig, niet te zacht maar ook niet te hard. Gewoon lekker. De tomatensaus is niet te nat en niet te droog. Gewoon goed.

De Pizza Grande Salame is een pretentieloze pizza. Maar wel een heerlijke pretentieloze pizza. Zeker voor herhaling vatbaar!

 

Dr. Oetker Ristorante Pizza Grande

Pizza Grande Mozzarella

Prijs: € 2,99 per stuk

Topping: Tomatensaus, mozzarella, paprika, pesto, kaas

Bereiding: 11 tot 13 minuten op 220 graden

De bereidingstijd klopt redelijk, maar het blijft natuurlijk altijd afhankelijk van de prestaties van uw oven. In dit geval is het niet zo erg als u de Pizza iets langer in de oven doet, want daar blijkt de Pizza alleen maar lekkerder van te worden. In dit geval maakten we zelf de fout door de Pizza iets te kort te bakken.

Kwaliteit en smaak:

Wederom een heerlijke smakelijke Pizza. Beslist niets mis mee.

Ondanks dat we de Pizza zelf iets te kort bakten was de bodem mooi krokant. Niet te nat en niet te droog. En smaakvol!

De toppings waren dik in orde. Erg smaakvol. Ja zelfs de mozzarella smaakte prima. Uiteraard een beetje geholpen door de zeer smakelijk pesto, maar dan toch. Van de paprika proefde we niet al te veel. Maar de tomatensaus was gewoon erg lekker. Niet teveel, niet te weinig, niet te droog en niet te nat.

Ook deze Pizza is voor herhaling vatbaar. Want ook deze Pizza is misschien wat pretentieloos, maar eveneens gewoon lekker pretentieloos!

Kortom:

Helaas hebben we geen andere smaken dan de twee bovenstaande aangetroffen. Want deze Pizza’s smaakte naar meer. Als er nog andere smaken op de markt komen dan gaan wij die zeker uitproberen. Want Dr. Oetker is erin geslaagd om twee lekkere Pizza’s op de markt te brengen.

In dit geval krijg je wat je ziet op de doos. Want u kunt zelf constateren dat de werkelijkheid het opgeleukte plaatje op de verpakking nauwelijks ontloopt.

Wat mooi is, is dat Dr. Oetker niet allemaal loze onzinkreten, zoals ‘ambachtelijk’, ‘steenoven bereid’ en andere ‘wervende’ teksten, op de verpakking drukt. Ze leveren, in ieder geval in dit geval, gewoon wat men zegt te leveren. En dat mag ik wel. Andere merken bedienen zich wel van genoemde kreten en leveren vervolgens een Pizza die nergens op lijkt en waardeloos smaakt.

Tot op heden, want wij testen al eens eerder Pizza’s van Dr. Oetker, zijn we niet ontevreden over dit merk. Dat waren wel Pizza’s met veel pretenties, en dat kwam niet helemaal uit de verf, maar ze waren alles behalve zo wanstaltig slecht als andere merken die zichzelf in de markt wensen te positioneren als ‘culinaire hoogstandjes’. En daar werkelijk bijna smadelijk in falen.

Binnenkort gaan we ook eens de andere Ristorante Pizza’s in het gewone formaat van Dr. Oetker testen. We hebben er hoge verwachtingen van. Zien of men dat ook waar kan maken!

Zie ook:

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2011/08/24/dr-oetker-ristorante-pizza-grande-test/

2 reacties

 1. Mad

  Hallo,

  Zit met veel plezier je weblog bij te lezen :) En ik ben het ermee eens dat deze pizzas zo ongeveer de beste diepvries pizzas zijn die je kan halen bij de supermarkt.

  Ze hebben de normale varianten in ieder geval sowieso ook in Funghi en in Tonno.

  Heb de Tonno nog niet geprobeerd, maar de Funghi smaakt ook gewoon lekker naar champignon.

  Pizzas zijn gewoon netjes belegd en smakelijk. Zoals je al zei, verrassend :)

  1. Meneer Veelkantie

   Mad,

   Ik heb de tonno, van het gewone formaat ook gegeten en ook die zijn gewoon heel smakelijk en goed belegd. Zal ook van de gewone binnenkort eens een review schrijven.

Laat een reactie achter