«

»

apr 20 2014

Bericht afdrukken

De beste holocaust grappenEr zullen mensen zijn die zich afvragen of je grappen mag maken over zoiets als de holocaust. Er zullen ook mensen zijn die van mening zijn dat dit not done is. Het standpunt van meneer Veelkantie is wel duidelijk. Het antwoord is Ja.

Nothing is more curious than the almost savage hostility that humor excites in those who lack it. 

                          George Saintsbury

Er is niets zo heilig dat het niet in aanmerking zou komen om bekritiseerd te worden, satire over te maken, te parodiëren, te ridiculiseren, de spot mee te drijven, te opiniëren, erom te lachen en uiteindelijk te relativeren. Want het laatste is het hoogste doel. Zelfs zoiets gruwelijks als de holocaust moet gerelativeerd worden. En humor, leuk of niet, is het enige middel dat daartoe instaat is. Humor is onze enige ontsnapping aan de gekmakende eindeloos repeterende dwaasheid en idiotie van de mens en de soms vreselijke misdaden die daaruit voortvloeien. Ergo: De enige reden dat Adolf Hitler en zijn bondgenoten zijn overgegaan tot de Tweede Wereldoorlog en men uiteindelijk een poging ondernam om de Joden te extermineren was een totaal gebrek aan humor en derhalve relativeringsvermogen.

Warning!

Dat gezegd hebbende... Hieronder een aantal holocaust grappen.
Wilt u het niet lezen, lees het dan ook niet. U bent gewaarschuwd.

Chein Macht Frei

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tijdens mijn schooltijd werd een vriend van me erop betrapt dat hij stond te masturberen in de douche. Het heeft onze hele excursie naar Auschwitz verpest!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Weet u waarom er ook zigeuners en Roma in de concentratiekampen zijn vermoord? Ze hadden de treinkaartjes van Joden gestolen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Er is een logische verklaring voor waarom er vooral Joden vergast zijn. De moffen hebben wel geprobeerd homoseksuelen te vergassen, en dat leek wel te lukken want ze huppelde op een drafje de douches in, maar het duurde uren om ze er weer uit te krijgen. De moffen hebben ook geprobeerd om zigeuners en Roma te vergassen. Maar die waren nog met een 20 paarden de douches in te krijgen. De propere joden daarentegen...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik snap niet dat mensen niet begrijpen hoe mijn grootvader de holocaust heeft overleefd. De meest kampbewaarders overleefde het.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wat is het verschil tussen een Jood en de Kerstman? De Kerstman gaat door de schoorsteen naar beneden.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik sprak Hitler en Wilhelm II samen aan een tafel. Vraagt ik aan Wilhelm en Hitler: 'wat zijn jullie van plan?' Zegt Hitler: 'ik ben van plan om alle Joden en drie clowns te vermoorden' dus ik vraag: 'waarom drie clowns?' Zegt Hitler schaterlachend tegen Wilhelm: 'Wat heb ik je gezegd? Niemand kan de Joden wat schelen!'.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hoeveel Joden passen er in een Volkswagen Kever? circa 40 tot 45. 2 voorin, 2 achterin en circa 36 tot 41 in de asbak.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Waarom zijn Joden rijk? Omdat Joden heel succesvol zijn. Waarom zijn Joden heel succesvol? Joden zijn succesvol omdat ze zo slim zijn. Waarom zijn Joden zo slim? Omdat Joden heel goed kunnen leren. Waarom kunnen Joden zo goed leren? Omdat Joden een heel hoog concentratievermogen hebben. Waarom hebben Joden zo'n hoog concentratievermogen? Omdat ze naar concentratiekampen zijn geweest!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Waarom zaten er overwegend Joden in de concentratiekampen? De toegang was gratis.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hitler loopt door een concentratiekamp als hij door een klein meisje aan zijn jas wordt getrokken. Hallo meisje... zegt Hitler, hoe heet jij? Ik heet Sarah zegt het meisje. En hoe oud is Sarah vraagt Hitler. Morgen wordt ik 6 zegt het meisje. Ik denk het niet, zegt Hitler.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Twee kinderen worden betrapt terwijl ze in Dachau bovenop het dak van de verbrandingsoven naast de schoorsteen zitten. Roept een Duitse bewaker: 'Wat doen jullie daar?' Zeggen de kinderen in koor: 'We wachten op onze ouders'.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Laatste aantekening in het dagboek van Anne Frank: 'Na 2 jaar en een maand in het achterhuis zie ik er met verlangen naar uit om weer eens lekker te douchen'.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kleine Update: 'Ironie'

Bij een familiebezoek kwam ter sprake dat ik vandaag een Holocaust Moppen blogpost op Veelkantie had gezet. En jawel, ik kreeg te verwachten reactie. 'Gij zult niet spotten met de Holocaust!'. Maar nog geen 2 minuten later kwam 'The Boy in the Striped Pyjamas' ter sprake. En iedereen was oprecht ontdaan door de ontknoping van de film. Waarop de altijd wakkere meneer Veelkantie het niet kon laten om daar wat van te vinden. Want, zo stelde ik hardop vast... Er zijn 6 miljoen Joden vermoord tijdens de Holocaust. Waarvan honderdduizenden, zo niet miljoenen, Joodse kinderen. En jullie zijn hevig ontdaan doordat een zoontje van een Nazi Kampcommandant per ongeluk in de gaskamers terechtkomt? En ik mag geen grapjes maken over de Holocaust? Overbodig te zeggen dat men de ironie van de eigen, hoe moet ik het zeggen... 'hypocrisie' niet inzag... Ach, ik neem hun conditionering niet kwalijk. Maar apart was het wel!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/04/20/de-beste-holocaust-grappen/

1 reactie

  1. Ron

    zullen wel een hoop mensen op reageren, maar jouw kleine update “ironie” spreekt voor zich…..

Laat een reactie achter