«

»

sep 10 2011

Bericht afdrukken

Test Knorr Wereldgerechten – Mexicaanse BurritosWe hebben besloten om alle, 26 stuks in totaal op dit moment, Knorr Wereldgerechten voor u te testen. Een per week. We vergelijken Knorr Wereldgerechten niet met concurrenten of gelijksoortige producten, maar testen de gerechten op de smaak, kwaliteit, kwantiteit, originaliteit en op authenticiteit.

Het vijfde gerecht dat wij proberen is Knorr WereldgerechtenMexicaanse Burritos.

Burrito stamt, zoals zoveel Mexicaanse gerechten, van de Azteken. Het woord betekende ‘klein ezeltje’ waarmee men vermoedelijk de tortilla wrap bedoelde die als drager voor de ingrediënten in de Burrito dient.

Burritos is geen moeilijk gerecht, en ook niet specifiek aan bepaalde regels gebonden. In verleden en heden rolt men zo ongeveer alles wat eetbaar is in een tortilla, en als men dat dan met flink wat geraspte kaas erover in de oven plaatst dan mag je het een Burrito noemen.

Corn tortillas vs flour tortillasWat is het verschil tussen Burritos en Enchiladas? Hoogstens het type tortilla. Bij Enchiladas gebruikt men Maïstortilla’s en bij Burritos gebruikt men Bloemtortilla’s. Bij Knorr maakt men dat onderscheid niet. Daar gebruikt men bij ieder gerecht dat een soort wrap vereist dezelfde Bloemtortilla’s. Knorr tortilla’s doen in de gerechten van Knorr dienst als roti, als Grieks en Turkse pita, enzovoort. 

Wilt u toch een zeker onderscheid maken? Doe dan bijvoorbeeld flink wat chilipeper- of andere saus over de Burritos voor het bakken in de oven en u heeft Mexicaanse Enchiladas. Want echt verschil tussen Burritos en Enchiladas, behalve de tortilla en de saus is minimaal of afwezig.

Kortom, Knorr kan met deze Burritos nauwelijks de plank misslaan. Wat rest is de vraag of het gerecht lekker is. Die vraag beantwoorden we verderop. Eerst maar eens zien wat u voor uw € 2,12 van Knorr krijgt.

U ziet:

 1. 1 pakje met 6 bloemtortilla’s à 180 gram
 2. 1 zakje met ‘Burritos kruidenmix’ à 33 gram
 3. 1 zakje met ‘sausmix’ à 10 gram

Kunt u deze ingrediënten los goedkoper kopen? Nauwelijks. Knorr belazerd de boel wederom niet. Losse componenten zouden beslist niet goedkoper zijn, en nu heeft u alles handig in één pak mét een recept. Wel moet u natuurlijk de meeste bestandsdelen zelf nog toevoegen. Namelijk:

Zelf toevoegen:

 • 300 gram kipfilet
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 100 gram geraspte kaas
 • 125 ml Crème fraîche

We bereiden het gerecht volledig volgens de voorschriften op de verpakking. Wel zouden (en hebben) we een kleine aanpassing doen. Namelijk veel meer geraspte kaas dan staat voorgeschreven in het recept. 100 gram is veel te weinig.

Bereiding (volgens de verpakking):

 1. Snij de paprika en de kipfilet in blokjes (of reepjes, is lekkerder).
 2. Bak de kipfilet gaar in 2 eetlepels olie.
 3. Voeg de paprika toe en bak dit een paar minuten mee.
 4. Voeg 100 ml water en het zakje ‘Burritos kruidenmix’ toe aan de paprika en kipfilet en roer goed door en breng vervolgens het mengsel even aan de kook en laat het een paar minuten doorkoken.
 5. Meng het zakje ‘sausmix’ met 125 ml Crème fraîche en twee eetlepels water en roer het tot een gladde saus.
 6. Verwarm de tortilla’s even kort in de magnetron of verpakt in zilverfolie in de oven.
 7. Smeer een deel van de saus op de warme tortilla’s en doe wat van het kipfilet en paprikamengsel in het midden van de tortilla’s en rol deze op (Tip: Omdat de tortilla’s veel te klein zijn blijven ze niet dicht zitten. Gebruik daarom een tandenstoker om ze bij elkaar te houden. Maar vergeet niet om de tandenstokers voor het serveren te verwijderen!).
 8. Leg de gevulde tortilla’s in een ingevette ovenschaal en bestrooi de tortilla’s met (ruimschoots veel) geraspte kaas (tot dat de tortilla’s geheel onder een laagje kaas zijn verdwenen).
 9. Doe de ovenschaal met tortilla’s en kaas circa 8 minuten in een op 180 graden Celsius voorverwarmde oven.
 10. Uw gerecht is klaar om te serveren! (Vergeet de tandenstokers niet!).

Schep aan tafel twee Burritos per persoon op een bord, besmeer deze naar smaak met het restant van de saus, of niet, en eet smakelijk.

Beoordeling & Tips:

De vulling: De vulling vond ik persoonlijk bepaald niet spectaculair van smaak. Daar dachten mevrouw en dochter Veelkantie anders over. Die vonden de vulling niet bijzonder maar gewoon lekker. De smaak is erg afhankelijk van de saus die u op de tortilla’s smeert alvorens u de vulling op de tortilla’s aanbrengt en in de oven zet. De saus maakt het gerecht, om het zo te zeggen. Zonder de saus is het een redelijk flauwe boel.

De Saus: Zoals gezegd, de saus maakt het gerecht. De saus is dan ook erg lekker. Laat deze wel een geruime tijd intrekken zodat het poeder goed opgelost is in de Crème fraîche. Anders proeft u de Crème fraîche met poeder in plaats van een saus. Het verdient aanbeveling de saus als eerste te maken, het liefst een uur voordien, en dan pas de rest van het gerecht.

Het complete gerecht: Er is niet veel mis met het gerecht. Maar 100 gram geraspte kaas is veel te weinig. Denk eerder aan het dubbele of zelfs meer. Het is de bedoeling dat de hele Burritos verdwijnen onder de geraspte kaas. Dat gaat u met 100 gram beslist niet lukken. De kaas is een voornaam onderdeel van dit gerecht die mede een groot deel van de smaak bepaald.

Conclusie:

Zeker geen slecht gerecht, maar ook niet erg spectaculair. Ik denk dat u met losse componenten en wat van uw eigen inventiviteit veel lekkerdere Burritos op tafel kunt zetten. Zouden wij dit gerecht vaker kopen? Nee, niet in deze verpakking. Dan brouwen we veel liever zelf iets lekkers.


Product

Hoeveelheid

Prijs

Waar

Knorr Wereldgerechten – Mexicaanse Enchilada 1 pak (2 voor prijs van 1 aanbieding) € 1,06 Dekamarkt
Kipfilet 300 gram € 1,35 De Worstenmakerij of een andere kiloslager
Paprika (geel en rood) 1 zak paprikamix (3 stuks waarvan 2 nodig) € 1,13 Dekamarkt 
Crème Fraiche 125 ml € 0,39 Dekamarkt 
Geraspte kaas 1 zakje 200 gram € 1,09 Dekamarkt 
 

____________

Totaal

______

€ 5,02

 

Zie ook:

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2011/09/10/test-knorr-wereldgerechten-mexicaanse-burritos/

7 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Yvonne

  Zou het niet lekkerder zijn iets smaakvoller vlees te gebruiken dan kipfilet? Ik been nog wel eens kippenpoten uit (is even werk, ik geef het toe). Of ik vervang de kip door varkensvlees (filetlapjes of ongekruide schnitsel).
  En hartelijk bedankt voor de tip met de tandenstoker!

  1. Meneer Veelkantie

   Yvonne,

   Dat zou natuurlijk best kunnen. Kwestie van uitproberen. Maar ik moet wel zeggen dat filelapjes of schnitzels natuurlijk een stuk duurder zijn. Zeker als je dit bij de supermarkt koopt.

 2. Yvonne

  Die kosten haal ik uit de torilla’s: zelf bakken is goedkoper dan kopen. :-)

  1. Meneer Veelkantie

   Yvonne,

   Gelukkig heb je er een :) bij gezet…

 3. danivo

  Ik voeg zelf altijd nog ui en chilipoeder en tabasco toe, maakt het net wat lekkerder vind ik.
  En ik leg de burrito’s omgekeerd in de schaal, met de flap naar beneden.
  Zo gaan ze ook niet open!

 4. Yvonne

  Beste veelkantie,
  Recentelijk heb ik (een variant op) burrito’s gemaakt zonder pakje van knorr. Dat was smakelijk en wellicht (met jouw prijsbewuste inkoopbeleid) goedkoper dan zo’n pak. De burrito’s maak ik meestal zelf (200 gram bloem, ei, water, snuf zout), maar die kun je ook los kopen. Groenten naar smaak (paprika, ui, tomaat, mais?) bakken met vlees en knoflook. Kruiden hierbij: 1 theelepel pittige paprikapoeder, 1/2 theelepel gemberpoeder, 1/2 theelepel thijm, 1/2 theelepel basilicum (of thijm en basilicum vervangen door 1 theelepel Italiaanse kruidenmix), snufje kerrie, snufje cayennepeper (of meer), klein scheutje water, peper, zout. Deze groenten/vlees/kruidenmix in de pannenkoeken/wraps/burrito’s scheppen, oprollen, kaas erover, en op 200 graden even bakken.
  Voor de saus had ik een tomaat, een rood pepertje en een ui met wat peper uit de molen in de staafmixer gepureerd. Heerlijk pittig en toch fris door de tomaat. Fijnsnijden kan ook (is authentieker) maar daar was ik te lui voor. De bovenstaande hoeveelheden zijn voor 2 personen.

  Een prijsopgave durf ik niet te geven, want ik had biologische filetlapjes a la minuut (varkensvlees) en ondanks dat ik maar 150 gram gebruikt heb, was ik veel duurder uit dan jij wil horen…

  Hartelijke groeten,
  Yvonne

  1. Meneer Veelkantie

   Yvonne,

   Dank je voor deze aanvulling ;)

Laat een reactie achter