«

»

Jun 05 2012

Bericht afdrukken

Uitdaging: Maak van een blik Nasi iets eetbaars



Blik NasiVanavond aten mevrouw en dochter Veelkantie spaghetti meatballs. Dat is niet mijn favoriete eten. Dus at ik iets anders. Ik zag daardoor de kans vrij om eens een klein experimentje en een review te doen.

Vroeger, toen ik nog thuis woonde, probeerde ik altijd onder de familievakanties uit te komen omdat ze nu eenmaal niet uitblonken in gezelligheid. Bovendien had ik het op zeker moment wel gezien met de, buiten iedere andere schoolvakantie, jaarlijkse zeven weken in een klamme tochtige lekkende muffe caravan in Harderwijk.

Dus zorgde ik er altijd voor dat ik een ‘vakantiebaantje’ had waardoor ik niet meekon. En dan zetten mijn ouders ‘eten’ voor me neer om de zeven weken te overbruggen. Waaronder dus een keukenkastje vol met blikken voer.

Zo heb ik ooit kennis gemaakt met de Nasi uit Blik. Daar stond wel een hele doos van in de kast als de rest van het gezin naar Harderwijk ging. Bij thuiskomst schroefde ik dan een blik open, prutste de nasi uit het blik en bakte het op in de koekenpan. Had ik weer wat te eten. En eerlijk gezegd, ik vond het niet perse slecht ook. Het was wel te eten, ook al leek het meer op iets van hondenvoer. Behalve dan dat de hond het niet lust.

Een aantal jaar geleden schroefde ik eens zo’n blik ‘hondenvoer’ open om aan mevrouw Veelkantie te laten proeven wat ik vroeger zoals te eten kreeg thuis. Nou is mevrouw Veelkantie toch al niet zo’n nasi en rijstliefhebber, maar de blik nasi kreeg ze echt nauwelijks weg. Dus, exit nasi uit blik.

Gezien het feit dat de dames Veelkantie toch iets anders aten ging ik een kleine uitdaging aan. Ik wilde namelijk kijken of ik van blik nasi toch nog een beetje een fatsoenlijke maaltijd kon brouwen.

Ga met uw muisaanwijzer over de foto’s voor de tekst en klik op de foto’s voor een vergroting:

Dus bakte ik wat spekjes in de koekenpan

rulde ik twee eieren los en deed daar flink wat sambal bij

Vervolgens gooide ik de spekjes en het ei weer bij elkaar en deed daar flink wat gefrituurde uitjes doorheen

En ik peuterde de klomp nasi uit het blik, maakte dit los en mengde het met de rest van de ingrediënten

Ik bakte dit een paar minuten op hoog vuur en... TADAAAAAA!

Tja, moet ik er van zeggen? Mijn hele verstand schreeuwt dat het niet lekker mag zijn, want dit is ‘ranzig, walgelijk en op z’n minst wanstaltig’, maar mijn smaakpapillen denken er toch anders over.

Goed, nou schijn ik toch al een waardeloze kok te zijn, dus wat maakt het nog allemaal uit 😉 Het is gewoon eigenlijk wel goed te eten. Het is alles behalve een culinair hoogstandje en objectief gesproken zou je het de hond nog niet voorzetten, maar het smaakt me eigenlijk gewoon prima.

Nou gaat het niet zover dat ik het u ook aan ga raden, nasi uit blik, en ik vrees ook dat ik dit kunstje niet heel vaak ga herhalen. Maar toch, een hele pan nasi goreng, voor minder dan € 2,75?

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2012/06/05/uitdaging-maak-van-een-blik-nasi-iets-eetbaars/

9 reacties

Naar het reactie formulier

  1. henk

    veelkantie, ja het is niet raar dat je het binnenhield….. probeer het eens zonder al die lekkere toevoegingen, en zeg dan nog eens zonder te blozen dat het wel te eten is 😉
    er zit volgens mij al groente in,of iets wat erop moet lijken.. en vlees.
    mischien ook wat ei??

    durf je het aan?? ik niet!!
    dat ik op kamers woonde bakte ik het ook wel eens, maar echt genoten heb ik er nooit van.. ook al gooide ik er ook van alles in.
    ik weet trouwens mensen die dit voorzetten als je komt te eten…. lekker nassie!!

  2. MdJ

    Ik heb enkele van deze soorten in blik geprobeerd. Deze vond ik het meest walgelijke.

    Ik koop liever zo’n grote plastic bak van de kant en klaar afdeling en bak die op met wat sateh.

    1. Meneer Veelkantie

      Henk,

      De reden voor de toevoegingen was natuurlijk juist om het eetbaar(der) te maken. En dat is dus kennelijk gelukt want het smaakte niet onaardig, zoals ik al aangaf.

      MdJ,

      Die ik vroeger te eten kreeg was inderdaad ook een beetje anders. Die was van zichzelf al wat donkerder en droger. Deze was vrij zompig. Maar even flink boven hoog vuur losbakken een opbakken maakte het een stuk beter te eten. Plus de toevoegingen natuurlijk.

  3. henk

    als ik zou moeten kiezen,en helemaal niks anders in huis zou hebben,dan at ik toch de blik versie….. die bakken vindt ik nu weer nul,nul….. de blikken geef ik dan 0,1.

  4. hylander

    Wat dan weer wel goed te doen is, is een bak nasi van de afhaal chinees opleuken met een nasi goreng boemboe. Paar stokjes el cheapo sate erbij …gebakken eitje erop…heerlijk.

    1. Meneer Veelkantie

      Hylander,

      Dat zou je inderdaad kunnen doen. Maar waarom zou je? Nasi Goreng is zo eenvoudig zelf te maken. In de tijd dat je staat te wachten bij de afhaal Chinees is je zelfgemaakte Nasi Goreng al klaar 😉

  5. hylander

    Het is bedoelt als tip voor als je chinees gehaald hebt maar (zoals wij dat altijd hebben)
    weer eens een bak nasi overhoudt.
    Gewoon in plaats van weggooien die bak nasi in de vriezer en lekker opbakken en wat hoger op smaak brengen met een nasi goreng boemboe wanneer het eens uitkomt.

    1. Meneer Veelkantie

      Hylander,

      Dat is inderdaad een hele goeie tip. Dat doen wij eigenlijk ook altijd. Als we een menu halen dan hebben we altijd wel een bak nasi of een bak bami over. Daar maken we dan zelf een prutje bij en bakken de nasi inderdaad op om erbij te eten.

  6. hylander

    Over nasi gesproken, we hebben vandaag de nasi koening gemaakt.
    En dat is heel lekker zeg, het geeft een heel exotisch smaakje aan de nasi.
    Je moet wel van een kokos smaakje houden.

Laat een reactie achter