«

»

apr 14 2013

Bericht afdrukken

Presentatie, Review & Giveaway van de EcoGrill

Helaas, deze giveaway actie is voorbij. Zie hier de winnaars. Maar wij hopen dat zich snel weer een andere actie aan zal dienen waarmee wij u kunnen verrassen en verwennen. Hou daarom Veelkantie in de gaten. En oh, de review hieronder van dit product is natuurlijk nog altijd geldig, dus altijd nuttig om deze alsnog door te nemen.

 

EcoGrillEerder in de week hebben wij u al een beetje opgewarmd inzake een Giveaway (weggeef-actie) die aanstaande was. En nu is dan ook echt het moment aangebroken!

De Nederlandse distributeur van de EcoGrill, zoals u deze rechts op de afbeelding ziet, had ons een weekje geleden gevraagd of wij misschien interesse hadden om dit ontegenzeggelijk leuke en innovatieve product objectief en eerlijk te testen en vanzelfsprekend de testresultaten te publiceren op onze site Veelkantie en social media.

Nou, u snapt dat dit een kolfje naar onze hand is! Want Veelkantie doet niets liever dan producten voor u te testen en u zo te behoeden voor een eventuele miskoop of om u juist te wijzen op mooie, nieuwe en/ of innovatieve producten in de eten, drinken en koken sfeer.

Presentatie EcoGrill:

De EcoGrillEn de EcoGrill voldoet in alle opzichten aan die doelstelling. Want het is een product waarmee u niet alleen kunt koken op een houtvuurtje, waarop u kunt grillen, dat u kunt gebruiken als brandstof voor uw (Weber model of ander model) barbecue, waarmee u ook kunt roken (in uw Weber model, rookoven, Offset Smoker, enzovoort). Bovendien kan het dienst doen als compact buitenhaardje. Een heel veelzijdig product dus!

Veilige 'wegwerp' kookstel/ BBQ/ Buitenhaard:

KamperenMet andere woorden, Veelkantie ziet behoorlijk veel potentie in de Ecogrill. Wat ons heel handig lijkt is het feit dat je dit product niet alleen op een veelheid manieren thuis in uw eigen achtertuin kunt gebruiken, maar het ook een product is die u eenvoudig meeneemt. Die bijvoorbeeld niet alleen bij het kamperen heel handig kan zijn, want geen gerommel meer met de altijd gevaarlijke gasbranders en andere ellende, maar ook voor een dagje uit. Bijvoorbeeld naar het strand of het bos en dergelijke. Als soort van 'wegwerp' kookstel/ BBQ! Maar dan wel zo milieuvriendelijk als je een wegwerp barbecue dan wel kookstel kunt aantreffen. Nagenoeg 100% Ecovriendelijk!

Handig voor op de camping of een dagje uit:

Wij zien daar wel brood in. Ecogrill in de achterbak of desnoods fietstas en u gaat lekker op weg. Aan het einde van de dag trekt u de EcoGrill uit de achterbak of fietstas en steekt deze met het bijgeleverde brandblokje aan en een kwartiertje tot twintig minuten later kunt u lekker aan het koken en/ of (Eco)grillen.

Geen rommel:

Het voornaamste voordeel van de EcoGrill is dat u er verder geen rommel aan overhoud. Na aansteken en even op temperatuur laten komen van de EcoGrill kunt u, volgens de fabrikant en leverancier, circa 2,5 uur koken, grillen of u warmen. Daarna brand de EcoGrill volledig op en wat rest is wat as en koolresten. Na afkoelen kunt u deze gewoon in een vuilnisbak deponeren of begraven. En klaar, opgeruimd staat netjes!

100% ecovriendelijk en geschikt voor roken:

De EcoGrill is gemaakt van elzenhout. En niet alleen aan de buitenkant maar ook de houtskoolbrokken in de Ecogrill zijn van elzenhout gemaakt. Elzenhout is niet alleen een totaal niet bedreigde houtsoort, dus sowieso 100% FSC en eco vriendelijk en goedgekeurd, maar is ook één van de voornaamste houtsoorten die men gebruikt bij het roken van vlees en vis. Elzenhout geeft een hele licht zoetige smaak aan het vlees.

Voor zover het verkooppraatje... Laten we de EcoGrill nu dan maar eens in de praktijk gaan testen!

Review EcoGrill:

Tijd om de EcoGrill in de praktijk te gaan testen. Want maakt het alle hierboven gemaakte beloften waar? Is het in de praktijk zo handig als het in theorie lijkt te zijn? Er is maar één manier om er achter te komen.

We gaan de EcoGrill in praktijk testen!

We halen de Ecogrill uit de verpakking en plaatsen deze op het omhoog geplaatste en in aluminium ingepakte rooster van onze Offset Smoker. U kunt de EcoGrill natuurlijk ook in de firebox of op het kolenrooster plaatsen van uw Weber of andere model barbecue. Wij plaatsen de EcoGrill echter goed in beeld omdat we u natuurlijk alle ins en outs willen laten zien en weten. Zie hieronder de uitgepakte EcoGrill.

Uitgepakte EcoGrill op de Offsetsmoker met ontstoken aanmaakblokje

Uitgepakte EcoGrill op de Offsetsmoker met ontstoken aanmaakblokje

Het aansteken van de EcoGrill ging erg eenvoudig. Simpelweg het bijgeleverde aanmaakblokje aansteken, wachten tot deze goed en wel brand en dan in de uitsparing in het midden van de EcoGrill deponeren.

Het duurde toch wel een minuut of 20 voordat de EcoGrill zodanig smeulde dat deze klaar voor gebruik was. Wat wel direct opviel was dat er een heerlijke rookgeur vanaf kwam. We denken door het Elzenhout.

De brandende EcoGrill

De brandende EcoGrill

De Satés en de Shaslicks liggen al klaar om gegrild te worden. We kunnen bijna niet wachten. De geur die van het Elzenhout afkomen van de EcoGrill ruikt werkelijk heerlijk. Het lijkt ons heerlijk om hiermee te roken.

Satés en Shaslicks

Om het al te felle branden van de EcoGrill iets te temperen besprenkelen we deze met wat druppels water. Dit stopt het ergste gloeien en roken en maakt het geschikter om rustig te kunnen grillen op de EcoGrill.

Beetje bedruppelen om het ergste roken en de hitte te temperen

Beetje met water bedruppelen om het ergste roken en de hitte wat te temperen

Wat ons betreft kunnen de eerste Satés wel op de EcoGrill. Uiteraard moeten we de Satés een beetje verschuiven zo nu en dan om te zorgen dat alle Satés overal garen. En bedacht blijven op verbranden!

De Satés op de EcoGrill

De Satés mogen op de EcoGrill

Het besprenkelen van het smeulende houtskool en inmiddels ook enigszins de Elzenhouten buitenkant van de EcoGrill mag u overigens best wel zo nu en dan herhalen als u denkt dat de hitte teveel oploopt en u vlees of andere te grillen zaken (dreigen te) verbranden. U bent immers heel direct en heel kort boven de hitte aan het grillen. Veel directer zult u het niet snel krijgen, dus het blijft oppassen en er bij blijven!

Na enige tijd, naar schatting een minuut of 15, waren de eerste Satés klaar en mochten de Shaslicks erop.

Satés van de EcoGrill

Shaslicks mogen op de EcoGrill

Spreekt voor zich dat we heerlijk gegeten hebben. Uiteindelijk vatte de Elzenhouten buitenkant van de EcoGrill vlam, maar als u nog wilt grillen dan staat niets u in de weg om de vlammen te doven met wat druppels water. Overigens zijn we nu zo'n dikke 2,5 uur verder, en zo ziet de EcoGrill er op dit moment uit.

De EcoGrill na 2,5 uur

Natuurlijk komt dit ook omdat meneer Veelkantie ervoor zorgde dat de temperatuur niet te hoog kon oplopen, en zo te voorkomen dat de Satés en dergelijk niet zouden verbranden, en de EcoGrill niet zo ontbranden door deze te bedruipen met wat water. Hierdoor kun je dus de brandtijd van de EcoGrill aanzienlijk rekken zoals u ziet. Het nadeel daarvan is echter een beetje dat het grillen wat trager verloopt en u dus iets langer op het vlees moet wachten. Maar goed, om lekker te grillen moet u toch de tijd nemen.

Eitje bakken op de EcoGrillOverigens leent de EcoGrill zich niet alleen voor het grillen van vlees. Het is heel goed mogelijk om bijvoorbeeld een koekenpan op de EcoGrill te plaatsen. De sleuven in de zijkanten zorgen voor voldoende ventilatie zodat het vuur niet dooft. Dat maakt de EcoGrill ook uitermate geschikt om tijdens bijvoorbeeld het kamperen er andere maaltijden, anders dan barbecuemaaltijden, te bereiden.

U kunt ook natuurlijk een fluitketel op de EcoGrill zetten en het water koken voor bijvoorbeeld een kopje thee of koffie. De mogelijkheden zijn velerlei. De grens is een beetje uw creativiteit en inventiviteit. En is eigenlijk niets dat u op de EcoGrill niet kunt wat u wel op een gasfornuis of elektrische kookplaat kan. De EcoGrill is zeer veelzijdig!

De (voorlopige) conclusie:

Ik stel bewust 'de voorlopige conclusie' want meneer Veelkantie zou de EcoGrill nog eens heel graag willen testen om bijvoorbeeld spareribs mee te roken. Want volgens mijn inzicht zou dat wel eens uitermate goed kunnen werken. Gewoon de EcoGrill in de firebox van de Offset Smoker en branden en roken met die handel! Mogelijk doet deze gelegenheid zich volgende week, als het weer zo'n mooi weer is, wel voor. Wie weet?

Voor het doel waarvoor we de EcoGrill vandaag hebben gebruikt gaat op dat we best tevreden zijn. Nu is meneer geen groot fan van direct boven het houtskool grillen en garen, ik heb het meer op de indirecte methode, maar gezien het feit dat het merendeel van de mensen die incidenteel barbecueën direct zal grillen moeten we daarvan uitgaan. En dan is dit een prima methode. Ik ben hooguit van mening dat als je direct grilt op de EcoGrill dat het te grillen product net even te dicht op de gloeiende massa zit. Dit zou op te lossen zijn door zelf inventief te zijn en zelf de hoogte te bepalen, bijvoorbeeld door een ring van een wok te gebruiken. Of de producent zou er over kunnen denken om de rand van de EcoGrill hoger te maken, of er een goedkope ring bij te leveren, zodat het te grillen of bereiden product verder van de gloeiende massa afstaat en zo minder snel zal verbranden. Dat zou voor mij persoonlijk de EcoGrill helemaal perfect maken!

Verder kan ik zeggen dat de EcoGrill mijn inziens een erg leuk en innovatief product is. En gezien de adviesverkoopprijs van € 9,95 per stuk, is het absoluut ook een heel betaalbaar product. En erg handig!

De Giveaway Actie!

cadeauGoed, nu dat u weet wat het voor een product is en wat u er globaal gezien zoals mee kunt en u er hopelijk net zo enthousiast over bent als wij dat zijn, komt het voor u leukste deel van deze presentatie en review.

De leverancier heeft meneer Veelkantie namelijk toestemming gegeven om 5 stuks van deze EcoGrill gratis en voor niets weg te geven. Deze zal keurig bij u thuis bezorgd worden!

We gaan het ook niet ingewikkelder maken dan nodig. Alles wat u hoeft te doen is de Facebook Pagina van Veelkantie te Liken. Uit alle Likers trekken wij dan aan het einde van de week 5 namen en die winnen een EcoGrill!

Veel simpeler kunnen we het niet maken. En ja het helpt ook een beetje als u, als u dan toch aan het liken bent, om de Facebook Pagina van EcoGrill even te liken!

Wie weet zit u volgende week wel aan de EcoGrill!

Overige Informatie:

  • De EcoGrill is circa 20 tot 24 centimeter in doorsnede
  • De Branduur is circa 2,5 uur voor koken/ grillen & wel tot 5 uur als kampvuur
  • De EcoGrill weegt circa 2 kilogram en is netjes verpakt in een dikke folie verpakking
  • De EcoGrill is van 100% Elzenhout gemaakt, dus 100% ecovriendelijk
  • De EcoGrill kan dienen om eten te koken, grillen, roken en als brandstof voor uw barbecue

EcoGrill Logo en TelefoonnummerImporteur: Sosef Retail BV

Website: http://www.ecogrill100.nl/

Email: info@sosefretail.nl

Facebook: https://www.facebook.com/ecogrillbenelux

Telefoon: 0252 755 850

Fax: 0252 755 801 |

Adres:

A Heereweg 345

2161 CA      te Lisse

 

UPDATE: Kun je met de EcoGrill ook roken?

U heeft nog een test en testuitslag van ons tegoed. Namelijk de vraag of het ook mogelijk is met de EcoGrill vlees, in dit geval in een Offset Smoker, vlees te roken.

Daartoe plaatsten we de EcoGrill in de firebox van de Offset Smoker en staken deze aan. Zoals we dit normaal zouden doen met houtskool gaven we de EcoGrill 15 tot 20 minuten om goed te gaan gloeien. We sloten we de deksel van de firebox en deksel van het grillcompartiment om de smoker de kans te geven goed op te warmen.

Weldra was het zo'n 100 tot 110 graden in de smoker. De ideale temperatuur om vlees, in dit geval spareribs, low & slow te roken. Dus plaatsten we de ribben op het rooster.

We hadden, want het was gisteren tenslotte een gewone werkdag voor meneer Veelkantie, de ribben even een minuut of 15 voorgekookt in de hoop flink wat tijd af te snoepen van de rooktijd van de spareribs. Normaliter rookt meneer Veelkantie de spareribs in circa 5,5 uur tot ze heerlijk mals en gaar zijn en je de botjes er net niet zo uit kunt trekken. Dat gingen we deze keer in een uurtje of drie proberen te bereiken.

De Ribben staan op het rooster

Dat ging allemaal uitstekend. Na ongeveer 1,5 uur waren de ribben al mooi aan het garen en bruinen.

Na zo'n 3 uurtjes zagen de ribben er al buitengewoon lekker uit en het rook allemaal echt heerlijk!

Al die tijd had de EcoGrill, want daar gaat het tenslotte om, zich goed gehouden. Het hield de temperatuur goed vast en piekte even toen de buitenkant van de EcoGrill vlam vatten. Maar ook dat ging weldra weer over in smeulen en bleef de temperatuur in de smoker heel stabiel rond de 140 graden Celsius hangen.

De EcoGrill is na drie uurtjes volledig opgebrandEchter, de EcoGrill was na een uurtje of drie zo goed als helemaal opgebrand, waardoor de temperatuur kelderde flink, en gooide ik er wat houtskool bij om het laatste half uur à drie kwartier vol te maken die de ribben naar mijn inzicht nog wel nodig hadden om goed gaar te worden.

Nu is het een bekend gegeven dat de EcoGrill, als je deze gebruikt als brandstof voor de barbecue, zo'n 2,5 uur meegaat. Dus dit is zeker geen gebrek van de EcoGrill. Het vlees heeft echter een stuk langer nodig om goed te garen. We zouden twee EcoGrills nodig hebben om dit proces te voltooien. Dat is, gezien de adviesverkoopprijs van € 9,95 per stuk, ons wat aan de kostbare kant.

Maar we hebben het garen voltooid met behulp van wat extra houtskool en hier het resultaat:

De Spareribs zijn klaar

De ribben waren minder mals dan we gewend zijn, maar dat heeft alles te maken met het feit dat ik ze twee uur korter gaarde dan ik normaal doe. Ik dacht dit te compenseren door de ribben een kwartiertje voor te koken, maar dat bleek niet voldoende te zijn. Een half uurtje voorkoken had meer in de buurt gekomen.

Wat we wel vonden is dat er een geweldige lekkere rooksmaak zat aan de ribben. Het Elzenhout van de EcoGrill zorgde voor een mooie licht, en toch goed te proeven, zoetige rooksmaak aan het vlees. Heerlijk.

De Conclusie inzake 'kun je roken met de EcoGrill' is:

Ja je kunt prima roken met de EcoGrill. Het geeft een werkelijk geweldig lekkere rooksmaak aan het vlees. Maar dan moet u het, als u de klus af wilt kunnen met één enkele EcoGrill, wel houden bij vlees wat in circa 2,5 tot 3 uurtjes mooi low & slow te garen en roken is. Denk dan aan producten van kipfilet, zoals lekkere dikke satés en spiesen. Of aan worsten. Ik denk dat je een werkelijk geweldig lekkere rookworst, gewoon verse worst op het rooster en roken en garen maar, kunt bereiden met de EcoGrill als brandstof en 'rookpot'.

De EcoGrill leent zich minder goed voor vlees dat, zoals in geval van de spareribs, flink veel langer nodig heeft. Of u moet natuurlijk het geld over hebben om twee of misschien wel drie EcoGrills te gebruiken. Dat werd ons wat te gortig. Maar we kunnen desalniettemin niet ontkennen dat de verleiding, gezien de geweldig lekkere rooksmaak aan het vlees die afkomstig is van de Elzenhouten EcoGrill, wel groot was.

Ons inziens is de EcoGrill een mooi product. Uiteraard, zoals met alles in het leven, met zo z'n beperkingen (en dan met name de brandduur in dit geval), maar de veelzijdigheid van de EcoGrill, die je kunt gebruiken als 'wegwerp' BBQ/ kookstel, als brandstof, kampvuurtje en als 'rookpot', maakt weer een hele hoop goed.


Deze blogpost is 1129 keer bekeken

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2013/04/14/presentatie-review-giveaway-van-de-ecogrill/

7 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Fort

    Hoi Veelkantie,
    Ik heb oooooooit heeeeeel lang geleden al ‘geliked’! Moet ik je nu eerst ‘unliken’ en dan opnieuw ‘liken’????
    Succes met alles,

  2. Meneer Veelkantie

    Fort,

    Nee gekkie ;)

    Wie de pagina al geliked heeft doet uiteraard gewoon mee!

  3. Thor

    Altijd leuk, eco. Op de foto’s van de leverancier ziet het er vaak heel mooi uit, in dit geval valt het mee.
    Maar als je een tijdje met dat ding hebt gekookt ,brandt de rand ook weg, als je dan nog een ketel op het vuur hebt staan, stort de hele boel dan niet in elkaar?

  4. Meneer Veelkantie

    Thor,

    Uiteindelijk klopt dat. Maar het gaat heel geleidelijk en dan ben je wel al een uurtje of 3 verder. Bovendien kun je dat moment uitstellen door de rand met water te besprenkelen.

  5. Thor

    Ik had een soortgelijke aanslag gezien, afgelopen week, identieke program. Ook een ‘aanslag middels een hoog-brandbaar licht-explosief anti-personeels-device-hoes’ , beter bekend als sigarenhulsde reactie van die chauffeur was briljant: ‘ je kind zal maar thuis komen en zeggen dat ie bij de politie wil. Echt niet, dat wil je toch niet?’

  6. Mevrouw Veelkantie

    Thor,

    Volgens mij staat je reactie onder het verkeerde topic…. :)

  7. Thor

    Euh….inderdaad! Deze had bij de pliesie moeten staan…sorry!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *