«

»

mei 26 2013

Bericht afdrukken

Review: Wok Restaurant & Grill Tasty Wok in LelystadTast WokDe Veelkantie´s zijn qua uit eten heel wat gewend. Letterlijk honderden restaurants hebben wij bezocht in binnen- en buitenland. Maar we zijn nog nooit eerder zoiets tegen gekomen als dit! En dat, sinds kort, gewoon op loopafstand van de statige Veelkantie residentie!

We zijn er min of meer sprakeloos van. En dat gebeurd ons niet zo snel. En is ook niet handig als je dit zondermeer fantastische restaurant wilt reviewen.

We hebben het dan over Wok & Grill Restaurant Tasty Wok in Lelystad. Men claimt, heel bescheiden van ze, 'de wok sensatie' te zijn in Lelystad. En wij kunnen dat sinds gisteren beamen. Misschien zelfs wel van Nederland!

Nu is Tasty Wok, gevestigd op de gehele benedenverdieping van het Apollo Hotel Lelystad, bepaald geen onbekende verschijning in Lelystad. De berichten die wij echter eerder vernamen was dat het er niet zo best toeven was. Dat schijnt radicaal veranderd te zijn nadat een nieuwe eigenaar het restaurant overnam. Sindsdien hoorde we alleen maar hele positieve berichten over Tasty Wok. Hoogste tijd voor een bezoek!

Nu hadden wij de mazzel dat wij, in het kader van 'wie goed doet goed ontmoet', nog een etentje tegoed hadden van een goede vriendin die wij vorige jaar met het één en ander hadden geholpen en bijgestaan. Het was voor ons dus een risicoloze onderneming. En dat is mooi, want dan ga je er dus totaal blanco heen.

Binnenkomst:

Restaurant in overview

De entree vonden we in eerste instantie niet echt fantastisch. De hectiek overviel ons enorm. Je kunt aan de buitenkant van het restaurant nauwelijks inschatten wat er zich binnen allemaal afspeelt. Toen bleek dat onze online reservering niet was doorgekomen, we desalniettemin een plaatsje kregen aangeboden maar tot tweemaal toe met een verkeerd personeelslid werden meegestuurd en we redelijk dicht op een andere tafel gepositioneerd werden, vreesde we een beetje het ergste. Eenmaal gezeten overviel de massaliteit van het gebeuren ons erg. We hebben ons laten vertellen dat er ruimte is voor zo'n 350 tot 400 gasten. En we moeten ons wel heel erg vergissen als we stellen dat het restaurant voor tenminste 90% bezet was.

Het was even flink wennen om je door de krioelende mensenmassa heen te bewegen richting de buffetten. Meneer Veelkantie moest, enigszins gechargeerd, een lichte paniekaanval onderdrukken. En toen hadden we eigenlijk nog helemaal niets gezien! Want toen wij de buffetten verkende vielen wij van de ene in de andere verbazing. Wat een overweldigende keuze! Een moment van besluitloosheid overviel ons gewoon even!

Buffetten:

Pas toen de avond flink gevorderd was kreeg meneer Veelkantie de gelegenheid om wat foto's van de buffetten te schieten. Hieronder treft u een overzicht aan van de meeste, ja zelfs niet alle (!), buffetten. Zo hier en daar aangevuld met foto's van de website van Tasty Wok omdat de buffetten er uiteraard eerder op de avond nog veel beter uitzagen voor dan na de roofaanslag van en door de naar schatting 350 gasten.

We beginnen bij de voorgerechten:

Een heerlijk buffet van een rivierkreeften salade

Voorgerechten (rivierkreeft salade)

Werkelijk heerlijke soepen (w.o. Chinese Groente & Tomatensoep) met keuze uit toevoegingen

Chinese gerechten buffet

Heerlijke kazen, ham en carpaccio die zowel als voor- en nagerecht kunnen dienen

Hartige nagerechten en voorgerechten buffet (kazen e.d.)

Een zeer ruime keuze aan Slaatjes, zelf samen te stellen Salades en o.a. Makreel, Paling, enz.

Salades vis en diverse andere zaken buffet

Diverse soorten visgerechten en sushi voor zowel voor- als hoofdgerechten

Zeevruchten buffet close-up 2

Verschillende soorten oesters, garnalen en rivierkreeftjes

Zeevruchten buffet close-up

De buffetten worden constant bijgevuld en sushi maakt men ook ter plaatse voor u

Zeevruchten buffet De dranken:

Onbeperkt zelf bier tappen (Jupiler en Hertog Jan)

Bieren buffet (Hertog Jan en Jupiler)

Onbeperkt Roze, Witte & Rode Wijn en Frisdranken tappen

Wijn en frisdranken buffet

Voor de allerkleinste was er ook een grote koeling met Fristi, Chocomelk, sappen en andere drankjes

Gaan we naar de hoofd- en bijgerechten:

Bami, Nasi, Mihoen en voor de kids en culinaire barbaren Frites en Snacks

(de fantastische inktvisringen lagen overigens bij de snacks, beetje jammer)

Bijgerechten en kindergerechten buffet

Allerhande groente, vlees en vis voor op de teppanyaki bakplaat

Er waren ook grill gerechten. Het vlees en de vis daarvoor was te betrekken bij de kok

Bakplaat Buffet

Een buitengewoon rijk verzorgd wok buffet met alles wenselijk en denkbaar

Wok buffet

Grote keuze aan Klassieke Chinese gerechten (o.a. Foe Young Hai, Biefstuk in Taosi Saus, Babi Pangang)

Maar ook Spareribs en nog tal van andere heerlijke gerechten, w.o. geweldige gefrituurde garnalen e.d.

Je kunt er zelfs, wel voornamelijk bedoeld voor de kinderen en culinaire barbaren/ dwazen, Pizza's eten

Chinese gerechten buffet Gaan we naar de Nagerechten:

Diverse heerlijke smaken schepijs met oneindig veel sausjes, vruchtjes, enzovoort

Schepijs buffet

Diverse soorten grotendeels verse vruchten en smoothies e.d.

Verse Vruchten Buffet

Diverse smaken Slush Puppy, Koffie, thee en uiterst rechts allerhande andere drankjes

IJs en Koffie buffet

Grote keuze uit talloze soorten Mouse, heerlijke verse wafels, Petit Fours, gebak, enz.

Koude nagerechten buffet

Twee gigantische Chocolade Fonteinen met Witte en Donkere Chocolade

Nagerechten in overview

Bij de Chocolade Fonteinen was keuze te over in snoepgoed, koek, spekjes, enz.

Witte Chocolade waterval Buffet

De eveneens gigantische Donkere Chocolade Fontein even in overzicht

Donkere Chocolade Waterval Buffet

En denkt u dat u met dit overzicht alles gezien heeft? Nee helaas. Het was erg druk, en zoals u al heeft begrepen heb ik lang gewacht met het maken van de foto's om een beetje een duidelijk beeld van de keuzes te kunnen geven, en daardoor heb ik van lang niet alles foto's kunnen maken. De keuze was zo onvoorstelbaar groot dat je er bijna radeloos van zou worden. Meneer Veelkantie heeft eerst drie rondjes moeten lopen om een beetje een perceptie te krijgen van wat er allemaal verkrijgbaar was. En dan nog ging het ons voorstellingsvermogen verre te boven. We wisten gewoon nauwelijks waar we moesten beginnen en eindigen. Om alles te kunnen proeven hebben we waarschijnlijk aan vijf bezoeken nog niet genoeg.

Over de kwaliteit gesproken:

Nu kan de keuze natuurlijk oneindig zijn. Maar gaat dat niet ten kosten van de kwaliteit? In geval van Tasty Wok is dat beslist NIET het geval. Alles wat wij hebben geproefd en gegeten was van absolute topkwaliteit! Ik zou heel graag een kritische noot willen kraken, maar ik heb deze gewoon niet gevonden. En reken maar dat ik heb gezocht. Zijn er dan helemaal geen minpunten te noemen? Jawel, even een paar minpunten:

Minpunten:

Ik noemde het al eerder. De enormiteit, de gigantische schaal en de onvoorstelbare hectiek in en van het restaurant is heel overweldigend. Hangt u een beetje tegen overspannenheid aan, heeft u problemen met mensenmassa's of bent u enigszins claustrofobisch dan wilt u hier niet zijn. Het zorgt er ook voor dat er van een lekker intiem etentje geen sprake kan zijn. Het geluid van de overige gasten is enorm. Het is zelfs lastig je verstaanbaar te maken op momenten. Je moet er tegen kunnen, tegen het door een mensenmassa wurmen bij de buffetten. Het je door een massa andere gasten wurmen bij de buffetten heeft ten gevolge dat je soms wel een minuut of tien tot een kwartier onderweg bent. Dat wordt niet geholpen door de enorme hoeveelheid mensen bij het wokken, grillen en bakplaten van de gerechten. Het is soms best wel lang wachten bij het grillen, wokken en bakplaten. Gelukkig maken de koks er best wel een showtje van. Dat zorgt voor enige afleiding. Van een persoonlijke benadering van de gasten kan mede daarom geen sprake zijn. Het personeel loopt de benen uit de naad, maar het mag niet voorkomen dat men soms flink achterop raakt bij het afruimen van de tafels. Dat noodzaakte ons tot het zo nu en dan zelf afruimen van de tafel om plaats te maken voor de borden met nieuwe gerechten. Met de Chinese koks valt niet echt te communiceren omdat ze het Nederlands (of het Engels) niet machtig zijn. Maar dan heb je de minpunten wel gehad.

Pluspunten:

Verder hebben we eigenlijk alleen maar pluspunten te noemen. De gerechten zijn allemaal, tenminste voor zover wij deze hebben kunnen proeven, van sublieme kwaliteit. Zelfs de klassieke Chinese gerechten zijn lekkerder dan wij ze ooit eerder elders aten. Er is constant meer dan voldoende keuze in gerechten. Er is wel eens iets minder van een bepaald soort, maar het is nooit op. Althans, op de Sushi na dan. De kok kon de vraag niet bijbenen. Maar er is verder zo ontzettend veel keuze dat je een onvoorstelbare kniesoor moet zijn om daarover te vallen. En ik weet zeker dat als u de kok aangeeft wat u wil hebben dat hij direct voor u aan de slag zou gaan. Met name de Nederlandse kok is erg vriendelijk en zeer behulpzaam. Die bood mevrouw Veelkantie aan om de rivierkreeftjes voor haar te pellen. Ook de bediening is overwegend erg vriendelijk, alert en attent. En dat is best een grote prestatie op zoveel gasten en zoveel personeel van Tasty Wok.

Prijstechnisch is het helemaal een wonder! Wij werden weliswaar getrakteerd maar we weten dat de prijs in dit geval, op een zaterdag, € 25,50 per persoon is. Kinderen tot 11 jaar betalen € 1,75 per levensjaar. Door de week is het restaurant nog goedkoper. U kunt hier de prijslijst zien. Of er dan ook zo'n enorme keuze is kunnen wij u helaas (nog) niet vertellen. Ook de extra's, denk dan aan likeuren en buitenlands gedistilleerd zoals jenever, gin en whisky, zijn absoluut bijzonder schappelijk geprijsd. De likeuren kosten bijvoorbeeld € 1,95, jenevers e.d. kost € 2,50 en whisky kost € 2,95. Kom daar maar eens om bij andere restaurants!

We mogen op basis van deze ervaring zeggen dat het dit bescheiden bedrag per persoon meer dan waard is! We hebben een geweldige ervaring gehad. Echt een culinaire achtbaan, compleet met hectiek en sensatie. Wij zouden beslist nogmaals naar Tasty Wok gaan. We zijn er bij lange na nog niet klaar mee!

Logo Tast WokTasty Wok (zit in het Apollo Hotel)

Agoraweg 11

8224 BZ Lelystad

0320 – 214647

[email protected]

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2013/05/26/review-tast-wok-in-lelystad/

11 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Saskia

  Wel: zo te zien en te horen een geweldig restaurant.Gaan we zeker een keertje doen als wij weer in Lelystad zijn.

 2. MdJ

  Die zaak ziet er erg modern en goed verzorgd uit. Kan menig restaurant nog wat van leren.

  1. Meneer Veelkantie

   MdJ,

   Beslist. Het is allemaal, qua eten in ieder geval want aan de organisatie van het personeel voor de wokbranders (dus bediening en de balie) kan men nog wel wat verbeteren, erg verzorgd.

 3. kel

  Jaaa het is echt superr ga zeker reclame maken!! Als jullie zo goed door gaan ken gouden huis dicht want die is hier helemaal niks bij
  Mijn complimenten voor tasty wok

  1. Meneer Veelkantie

   Kel,

   Klopt. Qua mensen die zullen komen eten zeker. Maar, wij blijven onze afhaal Chinees wel trouw, want bij Tasty Wok kun je niet afhalen of laten bezorgen ;)

 4. Lelystad

  ziet er lekker uit, we komen binnen kort zeker eens een keer wokken in lelystad.

 5. Saskia

  Heb net informatie gevraagd met voor de kerst ik denk dan ga ik lekker met het gezin plus opa,s en oma,s eten dus zijn we met 10 personen voor mijn zoon zijn verjaardag . Dat kan ik nog wel een keer betalen maar toen ik de prijs hoorde van een bedrag van 42,00 euro toen schrok ik wel even dat is gewoon bijna 100 procent duurder nou feest gaat dus niet door dat kan bruintje niet betalen wel een teleurstelling

 6. ingrid van de veerdonk

  Lijkt mij heerlijk, we gaan in november als we naar centerparcs gaan hier zeker eten

 7. Mevrouw Veelkantie

  Hoi Saskia,

  Het is logisch dat ze de prijzen tijdens de kerst verhogen, maar ben het met je eens dat het wel een fikse verhoging is, Maar bijna alle restaurant verhogen hun prijzen met kerst. En bedenk ook dat je voor dat bedrag onbeperkt kunt eten EN drinken! Ik denk dat je dan, in vergelijking met andere restaurants, goedkoop uit bent!

  Btw: De prijzen bij Tasty Wok zijn de prijzen inmiddels sowieso wat verhoogd. Het is nu 24 euro van maandag t/m donderdag en 27 euro op de overige dagen. Nog steeds niet duur voor het feit wat je ervoor krijgt!

 8. BB Jaga

  Ik woon in Noord Brabant, bij ons in de buurt heb je restaurant KooK volgens het zelfde concept.
  Ik ben hier twee keer met kerst en een paar keer in het weekend geweest, het aanbod was net als in lelystad overweldigend.
  Wat ik wel heel irritant vind om te zien is dat heel veel “liefhebbers” van eten hun borden vol scheppen met van alles en nog wat, er van proeven en het zo in het afvalbakje kieperen of op laten halen door het personeel. heel erg zonde van het overigens prima eten.

  Even voor de genen die in de buurt van Roosendaal wonen:
  http://www.roosendaal-kook.nl/

 9. herman

  Beste wokrestaurant waar ik ooit gegeten heb

  gr herman

  harderwijk

Laat een reactie achter