«

»

Afbeelding

Maar wat werd het nou? Ofwel, de oplossing!



Outtake

Vroeg in de avond plaatste ik op deze plek de foto links met de vraag 'Maar wat gaat het worden?'. En ik moet zeggen, deze keer was het niet heel erg moeilijk, en diverse reacties zaten wel heel dicht in de buurt. Was het niet dat het meer was dan alleen een 'aardappelgratin met een kerrie sausje dat ook nog in de oven moest'.

Het was een beetje een experimentje! Maar laat me u niet langer in spanning houden. Want het werd een...

Kerrie Aardappel Chinese Kool MeatLoaf Gratin schotel!

En nee, dat was niet alleen qua titel een hele mond vol. Het bleek relatief machtige maaltijd te worden. Maar daardoor zeker niet minder lekker. Beslist een aanrader om eens te fabriceren. U zult er van smullen zoals wij ook deden. En hieronder uiteraard het hoe, wat en waar.

[print_this]

Kerrie Aardappel Chinese Kool MeatLoaf Gratin schotel!

Deze ingrediënten zouden u inderdaad best wel eens redelijk bekend voor kunnen komen. Het zijn namelijk nagenoeg dezelfde ingrediënten als het Indisch Frikadel Pannetje van lezer en Veelkantie lid Fort. Niet helemaal want we willen dat het mengsel en het uiteindelijke resultaat wat steviger uitpakt.

Ingrediënten voor het gehaktmengsel:

  • 500 gram rundergehakt
  • 3 eieren
  • 8 el. ketjap
  • Snufje peper en zout(naar smaak)
  • 2 blokjes runderbouillon (verkruimelen of oplossen in de warme melk)
  • 1 flinke kop paneermeel
  • 1/2 kopje melk

Bereiding van het gehaktmengsel:

U mengt de ingrediënten flink goed door elkaar en vult daarmee de bodem van een flinke ovenschaal.

Gehaktmengsel in de ovenschaal

Chinese Kool:

U neemt nu een hele Chinese Kool en maakt hier reepjes van. Vervolgens doet u deze in een hapjes- of koekenpan en laat dit even, met lekker flink wat peper en zout, wat slinken en een klein beetje garen. Daarna verdeelt u de geslonken Chinese Kool gelijkmatig en niet al te dik over het gehaktmengsel.

Chinese Kool gelijkmatig over het gehaltmengsel verdelen

Aardappelschijfjes en Gratin Saus:

Nu legt u over de Chinese Kool een enkele evenredig verdeelde laag voorgekookte Aardappel Schijfjes.

Aardappelschijfjes gelijkmatig over de Chinese Kool uitleggen

Nu giet u gelijkmatig de Kerrie Gratin Saus (gewoon te koop bij de supermarkt) over de Aardappelen.

Kerrie Gratineer Saus over de Aardappelschijfjes uitgieten

Nu dat de Aardappelschijfjes onder een mooie niet al te dikke laag Kerrie Gratin Saus staat mag de schotel in een op 200 graden voorverwarmde oven een minuut of 50 bakken. Na de baktijd zet u nog een minuut of 5 de grill aan. Als u de schotel in de oven zet dan ziet deze er uit als onderstaande foto.

50 minuten bij 200 graden (elektrische oven) in de oven en nog een minuut of 5 de grill erop

Na een minuut of 50 bakken en 5 minuten grillen heeft u iets dat op de onderstaande foto moet lijken.

En klaar is uw schotel

[/print_this]

Nu is het alleen nog een kwestie van met een scherpe spatel een mooi flink stuk uitsteken en opdienen.

Een flink stuk opdienen en smullen maar

Ik zou zeggen... eet smakelijk ;)

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2012/11/19/maar-wat-gaat-het-worden/

16 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Thor

    Aardappelschijfjes met een sausje, dat in de oven moet?

  2. Mir

    Aardappeltortilla?

  3. Jorieke

    aardappelgratin?

  4. Joep

    Als er prei onder zit dan zou het zo maar eens van Maggi kunnen zijn (overigens prima te eten).

  5. MdJ

    Kerriesaus lijkt het me. Mogelijk een bloemkool recept?

    1. Meneer Veelkantie

      Allen,

      Jullie zaten aardig goed in de buurt. Maar inmiddels heb ik, zoals jullie kunnen zien, deze post geupdate met hetgeen het uiteindelijk werd.

  6. Edje

    Ziet er wel erg lekker uit hoor.Heeft u er een salade bij gegeten of gewoon zo?

    1. Meneer Veelkantie

      Edje,

      Nee gewoon zo. Alles wat een mens ook maar een beetje nodig heeft (voor avondeten), aardappelen, vlees en groente, zit er in.

  7. Fort

    Zo!, dat ziet er weer goed uit Veel’…. lekker machtig, maar heerlijk met dit koude weer!

    All the best,

    1. Meneer Veelkantie

      Fort,

      Dank je man ;)

  8. MdJ

    Ik ga dit maken, maar word/is het gehakt niet een beetje flauw op deze manier?

  9. MdJ

    Maar ook: Wij verkopen geen Gratin-kerriesaus. Zou het ook willen met een gewone kerrie-groente saus?

  10. Mevrouw Veelkantie

    MdJ,

    Nee, het gehakt word zeker niet flauw, er gaat ketjap en runderbouillon in, en dat is zout genoeg.

    Maar hoezo, wij verkopen geen gratinkerriesaus…wie is wij? :)
    De kerriegratinsaus voor aardappels is bij praktisch iedere supermarkt te koop.
    Even goed zoeken dus..
    Ik zou geen gewone kerrie-groentesaus doen, vanwege de binding en de bruining. De gratinsaus is, zoals de naam al zegt, speciaal om te gratineren.

  11. MdJ

    Albert Heijn ;) We hebben hier alleen Ham-kaas Gratin Saus. Ik heb nu de kerrie-groente saus gekocht, dus daar moet ik het mee doen. En de binding en gratienering los ik wel op met maizena en kaas.

  12. Mevrouw Veelkantie

    MdJ,

    O zo, je werkt bij Appie…. :)

    Succes, hoop dat het smaakt!

  13. MdJ

    Het was lekker. Echter de tafelgenoot vond toch dat ik het gehakt had moeten aanbraden.

Laat een reactie achter