«

»

jul 11 2014

Bericht afdrukken

PdvA-huiskrant – ‘Het moet eerlijker… ook oorlog!’Onversneden antisemitische propaganda in linkse dagbladen

Er staat weer zo'n schattig stukje in PvdA-propagandakrant de Volkskrant van vandaag... 'Ook oorlog moet eerlijker!'.

Hoe leg je 88 doden tegen 0 uit als rechtvaardig?

Bij de beschietingen tussen Israël en Hamas verschillen de gevolgen enorm. De Gazanen zijn weerloos; de Israëliërs weten zich beschermd door een Iron Dome. Proportionaliteit is het kernbegrip in het internationaal recht. Dat werkt tegen Israël bij elke foto van een omgekomen Palestijns kind.

Onder deze links leest u de hele 'analyse' (lees: opiniestuk) van Volkskrant Midden-Oosten correspondent Alex Burghoorn

Eerder reageerde ik, op basis van de titel en vermoedende wat de toon van het artikel zou zijn, via Twitter al als volgt:

Dat is namelijk waar het in het heel kort op neer komt. Oorlog, want dat is het, is geen autorace waarbij er regeltjes zijn om ervoor te zorgen dat alle deelnemers gelijke kansen hebben en niet het ene team aan komt zetten met een formule 1 auto en het andere om budgettaire redenen met een lelijk eendje. In praktijk zorg je ervoor dat je beter bewapend bent en andere voorzieningen treft waardoor de aanvallen van de vijand afgeslagen kunnen worden en/ of de impact ervan kunt minimaliseren. Tezamen met de juiste strategie kun je zodoende een oorlog in jouw voordeel beslechten.

Na dit stukje 'oorlog voeren voor dummies' en het voor de hand liggende antwoord kunnen we zeggen dat het stellen van deze vraag, zoals Alex Burghoorn doet, immoreler is dan het winnen van een oorlog, zoals Israël wederom doet.

Het moet suggereren dat Israël een onrechtvaardige strijd zou voeren tegen Hamas door haar militaire overwicht in de strijd te gooien om de islamitische antisemieten tot een staakt het vuren te dwingen en haar bevolking te beschermen tegen de raketregen uit Gaza. Hetgeen de aanleiding was voor Israël om de wapens op te nemen. Volgens Alex Burghoorn zou het pas een eerlijk conflict zijn als Hamas over dezelfde wapens zou beschikken. En als Hamas dus in potentie minstens net zoveel mensen kan vermoorden als Israël ombrengt. Heel sec beschouwd pleit Alex Burghoorn dus voor meer in plaats van minder doden. Of tenminste voor meer dode Joden en, omdat het eerlijke moet, meer dode Joodse kinderen. Dat is ook de reden dat het naast een totaal absurd pleidooi ook volstrekt immorele 'vraag' is.

Volgens Alex Burghoorn zouden de acties van Israël proportionaliteit missen. Wat hij bedoeld te zeggen is dat de acties van Israël buitenproportioneel zouden zijn omdat Israël tot op heden 88 mensen heeft gedood en Hamas geen. Dat is, als je de onlangs drie vermoorde Israëlische jongeren en de kort daarvoor vermoorde Israëlische jonge vrouw die gedood werd uit 'nationalistische motieven' (zo heet antisemitisme tegenwoordig kennelijk), evenals de door moslims vermoorden Joden in België, Frankrijk, enz., niet mee zou rekenen. Kennelijk tellen dode Joden niet mee voor Alex Burghoorn. Wat voor Alex Burghoorn kennelijk ook niet telt is dat het aantal doden aan Israëlische zijde zo laag is gebleken omdat men veel van de raketten uit wist te schakelen voordat deze doel troffen. Of omdat de raketten zo slecht afgevuurd werden en gewoon hun doel of het gewenste effect misten. Kennelijk is het feit dat de antisemieten van Hamas niet succesvoller zijn bij het doden van Joden een doorn in het oog. Veel dode Joden, minstens net zoveel als dode Gazanen, wil Alex Burghoorn zien! Want dat is kennelijk goed voor het zgn. linkse 'rechtvaardigheidsgevoel'.

Terwijl Israël leaflets strooit om burgers te beschermen roept Hamas hen juist op om zichzelf in gevaar te brengen

Alex Burghoorn mag in zijn opinieartikel graag bij herhaling, zodat u de boodschap die hij werkelijk aan u wil opdringen, namelijk dat 'de Joden kindermoordenaars zijn', in uw onderbewustzijn blijft hangen, de tragisch omgekomen Gazaanse kinderen er aan het bebloede haar bijslepen.

Wat Alex er maar summier bijverteld is dat deze omgekomen kinderen in bijna zo niet in 10 van de 10 gevallen onderdeel waren van een menselijk schild. Wat hij volledig onvermeld laat is dat Hamas haar burgers oproept als menselijk schild te dienen en via haar ziekelijke antisemitische islamitische (pleonasme) ideologie hen het martelaarschap en een verkorte route naar de hemel in het verschiet stelt en heel veel burgers daar vrijwillig, en zo hier en daar gedwongen, aan voldoen. En dat deze kinderen, evenals veruit de meeste van de doden als ze al gevallen zijn, vallen ondanks alle enorme voorzorgsmaatregelen die Israël juist neemt om deze burgerdoden te voorkomen.

Maar volgens Alex Burghoorn is dat geen excuus voor dode kinderen. Ook niet ondanks dat de Palestijnen meermaals bewezen hebben ook 'ongeprovoceerd' de eigen kinderen te doden voor pure anti-Israëlische propagandadoeleinden. En Alex Burghoorn maakt hier graag ge-/ misbruik van.

Overigens klopt de beschrijving van Alex Burghoorn over hetgeen Israël doet om burgerdoden te voorkomen niet. Israël zet alles in het werk om de burgers te waarschuwen. Zo belt men de burgers die in en nabij het huis, schuilplaats, wapen- en explosievenopslag, wapen- en/ of rakettenfabriek of vergaderruimte van terreurcellen en Hamas kopstukken op, strooit men leaflets en laat men een aanval vooraf gaan van een 'knock on the roof' (een onschadelijke raket die als het waren aanklopt op het dak) ruimschoots voordat men de desbetreffende locatie met een precisiebom treft. Israël schiet nooit lukraak op burgerdoelen en heeft geen enkele intentie om burgers te doden. Als er burgerdoden vallen dan is dit door een zeer zeldzame misser maar veel vaker doordat de familie of buren van het Hamas of terreur lid doelbewust een menselijk schild vormen om zo te proberen te voorkomen dat het huis schuilplaats, wapen- en explosievenopslag, wapen- en/ of rakettenfabriek of vergaderruimte van terreurcellen en Hamas kopstukken uitgeschakeld wordt. Als daarbij doden vallen, zeker als het kinderen zijn, dan is Hamas alleen maar verheugd omdat dit prima anti-Israëlische propaganda oplevert, zodat de Alex Burghoornen van deze wereld vuige stukjes over 'rechtvaardigheid & proportionaliteit' kunnen schrijven en kunnen suggereren dat Israëliërs 'kindermoordenaars' zijn.

Wat Alex Burghoorn u in zijn pro-Palestijnen, of liever anti-Israël, propagandastukje eveneens niet verteld is dat de meeste foto's van zogenaamde 'Palestijnse doden', en dan met name die van 'dode Palestijnse kinderen', nep zijn of 'geleend' zijn uit eerdere conflicten of conflicten in bijvoorbeeld Irak, Syrië of andere islamitische brandhaard waar moslims elkaar bij de honderden afslachten. Iets waar wij de Alex Burghoorns van deze wereld niet of nauwelijks over horen. Want moslims die elkaar afslachten is geen nieuws en kan niet als anti-Israël propaganda worden gebruikt.

De Alex Burghoorns komen in de regel pas in actie als men, al dan niet terecht want dat doet bij hen verder niet terzake, Israël aan dode moslims kan linken. Maar antisemitisme mogen wij het niet noemen... Nee, het is 'een pleidooi voor rechtvaardigheid & proportionaliteit!' in het kader van 'Israël-kritiek' zoals dit soort mensen hun propaganda noemen.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/07/11/pdva-huiskrant-het-moet-eerlijker-ook-oorlog/

1 reactie

Laat een reactie achter