«

»

mrt 10 2013

Bericht afdrukken

Salmiak Drop IJsjes – Is dat lekker?

Toen ik van de week de nieuwe aanbiedingen, met een extra ijs-special, via de email ontving van Mega Food Stunter was ik eigenlijk nog maar in één artikel dat in de folder stond geïnteresseerd. Namelijk de Salmiak Drop IJsjes. Ik was zo bloednieuwsgierig of dat lekker is dat ik zaterdag geen moment aarzelde. Ik kocht direct een doos van 14 stuks. Ze kosten maar € 3,- voor 14 stuks, dus zou het niets zijn dan was het gewoon pech en jammer dan.

Nou aten we gisteren heerlijk de overgebleven loempia's van de avond daarvoor, we hadden er extra veelteveel gemaakt omdat we eet-visite kregen van de buurdames van hiernaast, en heerlijke Chinese Tomatensoep, dus zat ik bommetje vol en kon er echt geen bijzonder ijsje meer bij. Maar vanmorgen kon ik mijn nieuwsgierigheid niet meer beheersen. Dus at ik Salmiak Drop IJs voor ontbijt.

Op voorhand kon ik me echt niets bij voorstellen. Ja ik hou van salmiak, ik ben gek op drop en tegen vanille-ijs heb ik ook al geen morele of andere bezwaren, maar de combinatie in de vorm van een ijsje? Dat kende ik niet.

Het ijs rook, ja heel verrassend, naar drop. Maar bij de eerste hap werd het me al duidelijk. Dit is lekker! Ik miste alleen nog de dubbele kern van drop die wel op de verpakking stond. Dus sneed ik een stukje van het ijsje af. Natuurlijk zag de kern van drop er niet zo mooi uit als op de verpakking, maar zeker niet in slechte zin. De verpakking beloofde twee miezerige kerntjes maar in werkelijkheid zijn het twee forse kernen van zachte drop.

Na nog een hapje inclusief de bijna vloeibare dropkernen wist ik het zeker. Dit pak ijsjes gaat het einde van volgende week niet redden. Want dit is gewoon zalig!

Ik was even een moment licht verbijsterd, want ik had wel ergens verwacht dat ik het wel lekker zou vinden of in ieder geval niet vies, maar dat de combinatie van salmiak, drop en vanille-ijs zo lekker is... dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Op deze momenten baal ik altijd als een stekker dat ik geen vriezer heb van een litertje of 1.000. Want het zijn bij Mega Food Stunter altijd maar tijdelijke aanbiedingen omdat het om partijhandel gaat. Dus de kans dat de ijsjes er volgende week nog zijn, helemaal na een review op Veelkantie, is natuurlijk heel minimaal. Maar, ik heb er nog 13, euh wacht... 12, euh... nee, geintje hoor ;)

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2013/03/10/salmiak-drop-ijsjes-is-dat-lekker/

7 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Delangebert

  Ik ben ook een fervente dropeter :P en na deze recensie krijg ik er ook gruwelijk veel zin in om ze te proberen.
  Laatst was bij de “Wilde Keuken” wat ik ook een geweldig programma vind, een aflevering gewijd aan “ijsjes”. En Wouter vond ze ook heerlijk misschien eens leuk om terug te zien waar alle “nep ijsjes” gemaakt worden in Friesland…..

 2. Mevrouw Veelkantie

  Nou, sorry…maar ik vind het niet te……euh…..lekker! :)

 3. Rob

  Ach, Mevrouw Veelkantie

  ik geloof dat ik er een moord voor zou kunnen doen.
  Of een paar maatjes haringen………..ik moet echt stoppen anders word ik emotioneel!!!
  Alleen al eraan denken!

 4. Mas1956

  Overgewaaid uit Finland: http://instagram.com/p/NRY-qZmb0N/ Je moet er van houden.
  Laatst waren ze nog bij de Lidl verkrijgbaar, Super !

 5. Lieke

  ik heb ze ook op, echt TE LEKKER!!!!

 6. Ellen

  Sorry, niet voor herhaling vatbaar
  Niet te nassen
  Smaken verschillen

Laat een reactie achter