«

»

Jul 10 2014

Bericht afdrukken

5 juli 2014 – Net geen nieuw vliegramp record!Eerst even een stukje geschiedenis:

Rouwdienst_voor_de_slachtoffers_van_de_vliegramp_op_Tenerife_Memorial_service_for_the_victims_of_the_Tenerife_air_disasterDe vliegtuigramp van Tenerife vond plaats op 27 maart 1977, toen op de luchthaven Tenerife Noord (destijds bekend als Los Rodeos) op het Canarische eiland Tenerife twee vliegtuigen van het type Boeing 747 – een van Pan American World Airways (Pan Am) en een van KLM – op elkaar botsten. Daarbij kwamen 583 mensen om het leven. Het is daarmee de grootste ramp uit de geschiedenis van de luchtvaart. Slechts 61 inzittenden, allen aan boord van het Pan Am-toestel, overleefden de ramp.

Bron.

Een paar dagen geleden, op 5 juli 2014, vroeg in de morgen lokale tijd ging het op Luchthaven Barcelona-El Prat (de internationale luchthaven van de Spaanse stad Barcelona) op een vergelijkbare wijze bijna mis tussen een landende Boeing 767-300 van UTair uit Moskou en een taxiënde Airbus A340-300 van Aerolíneas Argentinas. De ramp werd gelukkig op het nippertje voorkomen door de oplettendheid van de piloten van het UTair vliegtuig die een snelle doorstart maakten, de neus weer optrokken en over vlogen. Zie hieronder de beelden van deze net niet record ramp.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/07/10/5-juli-2014-net-geen-nieuw-vliegramp-record/

Laat een reactie achter