«

»

jul 12 2014

Bericht afdrukken

Gelukkig – PvdA’er: ‘Mensen willen onthoofden is normaal’Mensen, mensen, mensen... waar maken wij ons toch druk om? Er is niets aan de hand! Nederlandse moslimjongeren die naar verre oorden trekken of daar mensen te vermoorden is de normaalste zaak van de wereld!

Lees maar even mee wat PvdA'er en Kamerlid Ahmed Marcouch er, als ervaringsdeskundige, over te zeggen heeft:

PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch wilde op jihad gaan

Ahmed MarcouchPvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch wilde als puber in de jaren '80 in Afghanistan meevechten in de jihad tegen de Russen. In Trouw zegt hij dat hij destijds in kleren liep van de radicale islamitische beweging Moedjahedien Khalq, en samen met andere jongeren naar video's van moslimstrijders keek. Hij noemt radicalisering iets van alle pubers, en de moslimgemeenschap er zelf tegen moet opstaan.

Als 13-jarige scholier ging Marcouch met zijn oudere broer mee naar een radicale jongerenvereniging met jongeren uit Marokko, Egypte, Soedan en Somalië. Ze zongen strijdliederen, collecteerden voor de jihad en reciteerden uit de Koran. "We voelden ons solidair met de onderdrukte Afghanen", zegt Marcouch.

Marcouch herkent zich dan ook wel in de jongeren die nu in Syrië gaan vechten. De energie van de radicalen ervoer hij als zeer aanstekelijk. Wel weet hij dat in de jaren 90 Nederlands-Marokkaanse jongeren al gingen vechten in Afrika.

Marcouch denkt dat ook meespeelt dat de moslimgemeenschap radicalisering niet in de kiem smoort. Sommige ouders zijn zelfs blij als hun kinderen radicaliseren. Dat liever dan alcohol of drugs, zegt Marcouch.

Bron

Nou, is dat geen ontzettende opluchting! En laten we eerlijk zijn... Welke autochtone jongen voelde in zijn jeugd nou niet de bijna zo niet onbedwingbare drang in zijn pubertijd om op kruistocht te gaan? Om de smerige ketters, Moren en on- of andersgelovigen te onderwerpen aan het christendom? Om die koppen van die smeerlappen die de here jezus niet als hun herder zien eraf te snijden? Om de niet christelijke leiders van die landen omver te werpen en de bevolking onder de knoet van het christendom te brengen? En waren onze ouders daar ook niet dolblij mee? Dat liever nog dan dat we naar de - godverbieden - disco gingen, naar meisjes keken laat staan ermee zoende, een joint rookten en bier dronken en misschien wel stiekem masturbeerde! Moet je als ouders toch niet aan denken! Dan liever ongelovigen vermoorden! Dan doen ze tenminste iets nuttigs met hun leven en dragen ze bij aan de wensen van god.

Gelukkig hebben we nog PvdA Kamerleden die met beide benen op de grond blijven staan en die doodnormaal pubergedrag herkennen. En ja oké, die terugkerende jongeren vermoorden dan zo nu en dan wat Joden of plegen een aanslag of zo... Dat is een beetje vervelend misschien. Maar ze kunnen wel oprecht zeggen... 'Hey! Maar ik Rook Niet!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/07/12/gelukkig-pvdaer-mensen-willen-onthoofden-is-normaal/

Laat een reactie achter