«

»

sep 23 2014

Bericht afdrukken

Pat Condell – Laughing at the new InquisitionDeze nieuwste video rant van Pat Condell kon niet beter getimed zijn. Net nu dat zwager A. onder invloed van teveel rode wijn eerst mijn tuin letterlijk en daarna mij verbaal aan mijn eigen eettafel onder kotsten omdat ik een... jawel... 'racist' zou zijn die 'racistisch troep schrijft' en omdat ik 'niet tolerant jegens andersdenkende' (de ironie!) zou zijn, en zwager B. daarin eindelijk dé stok vond om een hond (ik dus), die hem en zijn debiele meninkjes keer op keer met drie zinnen voor lul zetten, te slaan en mij en mijn gezin uit de familie zetten. Deze video rant van Condell wil ik graag aan hen opdragen!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/09/23/pat-condell-laughing-at-the-new-inquisition/

6 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Aukje Peterson

  Dus eerst je uitnodiging accepteren, je wijn op zuipen, wetende dat je je al tijden verdiept in dit onderwerp…..
  En dan met zijn zatte ballen kritiek leveren en jou voor rotte vis neer zetten, quite a character!
  Ik ben tegen elke vorm van discriminatie, net als jij maar onderdrukking, indoctrinatie en geweld door radicale/godsdienstige groeperingen tegenover anders denkenden verafschuw ik en dat zou jouw zwager ook moeten doen, maar daar moet je logisch verstand voor hebben en dat heeft deze wino niet!

  1. Meneer Veelkantie

   Dank je Aukje voor deze, voor mij, opbeurende reactie.

   Kijk, dat mensen hartgrondig van mening kunnen verschillen is een gegeven. Daar is an sich niets mis mee. En dat wisten wij ook van elkaar, hij is devoot en actief SP’er, en hetgeen ook de reden was dat wij altijd politieke en andere gevoelige onderwerpen vermeden.

   Op deze fatale avond na waarin hij tot onze verbijstering min of meer uit het niets als een extreemlinkse bezetene tekeer ging over mij (racist), over mijn opinies (racistische troep), over IS/ ISIS (ze zouden hele goede redenen hebben om zo tekeer te gaan), over Amerika (die zouden alleen maar de wapenindustrie aan de gang willen houden en het op de olie hebben voorzien), over Israël (zouden nazi’s zijn die zich schuldig maakte aan nazimisdaden volgens zijn interpretatie) en weet ik het allemaal nog meer.

   Ik heb het nog een aantal keren in goede banen proberen te leiden door weg te sturen van het onderwerp maar er was geen houden aan. En heb ik hem uiteindelijk maar dringend verzocht naar huis te gaan.

   In contact dat wij later hadden naar aanleiding van het gebeuren liet zijn vrouw, dus mijn schoonzuster weten dat men ‘aanstoot nam aan de wijze waarop ik over gelovige mensen schrijf’ en ‘mijn gebrek aan tolerantie en verdraagzaamheid’. Dat kan, dat mag, we leven in een vrij land en ik neem minstens net zoveel aanstoot aan de wijze waarop hun spreken en denken over bepaalde zaken. Hetgeen voor mij nooit aanleiding is geweest om mij zo te misdragen. Zeker niet bij één van hen thuis. En het is ook nooit voorgevallen dat ik mij op een dergelijke toon tegenover mijn zwagers of schoonzusters heb uitgelaten.

   Had hij me de volgende dag opgebeld en zoiets gezegd als ‘joh sorry, ik was gisteren straalbezopen en ik heb dingen gezegd die ik niet had moeten zeggen en die ik niet verantwoorden kan’ dan had er niets aan de hand geweest. Maar in plaats van dat gaat setje schoonfamilie A. bij setje schoonfamilie B. op visite en geven een volkomen idiote versie van het verhaal aan setje B. Setje B. neemt dat klakkeloos aan en storten zich blindelings in een ruzie waar ze part nog deel hebben. Zwager B. ziet direct de kans om zich te ontdoen van mij, ten koste van mijn vrouw en dochter, omdat hij altijd de meest onzinnige kant noch wal meningen ten beste geeft over allerhande onderwerpen die ik gemiddeld in drie zinnen, tot groot genoegen en instemming van de rest van de aanwezige, de idiotie van zijn meningen aantoonde. En voila… opeens ben ik de gebeten hond en ‘de stoorzender die helaas de boel verziekte ten kosten van mijn gezin’.

   Kennelijk werkt tolerantie, respect en verdraagzaamheid in de ogen van extreemlinkse lieden en sukkels slechts één kant op. Kennelijk hebben zij wel recht op een mening en visie en ik niet omdat deze niet in hun bekrompen koppen past. En dan mag je mensen gewoon uitschelden, uitsluiten en afdanken als ‘de stoorzender die de boel verziekt’.

   En dat is ook waarom de video van Condell zo raak is. Die legt de vinger precies op de zwerende plek.

   Zo, kon ik toch mijn verhaal nog kwijt ;)

 2. Aukje Peterson

  Zoals ik je in een privémail al meldde :tegen onbenul en misplaatst onderbuik sentiment kun je je niet wapenen.

  1. Meneer Veelkantie

   Aukje,

   Helemaal mee eens. Ik zou soms ook graag, en dat zal wel heel arrogant klinken, af willen dalen tot hun denk- en belevingsniveau. Het zou mijn leven, en dat van de mensen om me heen, een heel stuk makkelijker maken.

   Het is wel heel zuur. Ik heb zoveel jaar mijn stinkende best gedaan om mijn autisme (asperger) te beteugelen en mezelf te trainen om ‘socialer’ te zijn, in met name het belang van mijn gezin, om te constateren dat het volkomen zinloos is en ik veel gelukkiger was in mijn ‘beperkte’ einzelgänger bestaan. Juist omdat de zogenaamde ‘tolerante’ en ‘verdraagzame’ medemens helemaal niet zo verdraagzaam en tolerant is en het ‘respect’ waar men de mond altijd van vol heeft volkomen eenzijdig is.

 3. Aukje Peterson

  Weg reactie….
  Nou ja, voor de tweede maal dan :-)
  Zinloos?
  Zeer zeker niet!
  Ten eerste is het een uitzonderlijke prestatie om jezelf als autist te trainen om sociaal te zijn en al helemaal om een gezin te stichten, dit lukt lang niet iedereen.
  Beide zijn je uitstekend gelukt, voor zo ver ik je kan beoordelen, laat dit niet verpesten door de een of andere Lutser die uit frustratie en onkunde handelt.
  Je gezin staat achter je, dat is wat telt.

  1. Meneer Veelkantie

   Aukje,

   Ik denk dat ‘gelukt’ in dit geval relatief is. Maar dat is wat lastig om in het kort uiteen te zetten. Ik denk dat ik er eens een blogpost aan ga besteden om dit eens inzichtelijker te maken.

   Voor wat betreft de ‘lutsers’ kan ik zeggen dat het meer is dat zij hun frustraties en hun innerlijke onlusten en zo je wilt ‘slechtheid’, in ieder geval qua het toedichten van ‘foute sentimenten’ aan anderen, pure projectie is. Ze dichten mij in dit geval allemaal sentimenten, motieven en denkpatronen toe die ik helemaal niet heb en, gezien het voorgaande, ook helemaal niet ken.

   Dat men mij niet snapt dat lijkt me duidelijk. Of men wil mij niet begrijpen omdat dit hen ideologisch en om allerhande redenen beter uitkomt.

   Mijn gezin is nooit een issue geweest. Mijn vrouw en ik zijn inmiddels ruim 30 jaar bij elkaar. Er is werkelijk niets dat daar ook maar een speld tussen kan krijgen. Dat is veel meer dan wij over hun relaties kunnen zeggen, om het maar eens ‘diplomatiek’ uit te drukken. Ze belazeren wat dat betreft niet alleen zichzelf maar ook elkaar. Eerlijkheid zijn jegens henzelf en jegens anderen in de breedste zin van de betekenis is zeg maar niet hun sterkste punt.

Laat een reactie achter